• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    RBIKER
    RBIKER --- ---
    teplá tekoucí voda na louce uprostřed lesa :))
    asi ten kanystr namalujem na černo...
    LIMETA
    LIMETA --- ---
    Do těch drážních motoráků tankujeme ještě za dobře :D

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    SALVATOR: ve vězení?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NOFNAK: Nudnější neznamená v tomto případě horší. Ale je to cesta do pekla (slippery slope), protože jak jednou začneš omezovat... tak je to najednou omezené jen na lidi, co s tebou souzní. A hop a je tu diktatura nebo tak něco :D
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    NELLAS: My to doma používáme v jednom kuse, to je pořád hipopotomonstroseskvipedaliofobie sem a hipopotomonstroseskvipedaliofobie tam. :D
    Jinak coby demokrat duší i tělem bych ve skutečnosti neomezoval volební právo mimo omezení již existujících. Myšlenka podmínit znalost základního fugnování státu, legislativního procesu, vlády mi přišla však dosti lákavá. Ale pravda, to bychom mohli přidat minimální IQ, schopnost číst a psát na úrovni učiva žáků páté třídy atd. a měli bychom pak asi podstatně nudnější politickou scénu :-)).
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NELLAS: na druhou stranu - podminit volebni pravo znalosti naprosto nahodnejch absurdnich picovin by mohla bejt docela sranda :D
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NOFNAK: ona je to lakava myslenka, tohle "spravny" omezeni volebniho prava, ale uprimne si myslim ze by to prineslo vic problemu nez uzitku
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    87HIGHFLYER: Jako takhle, já to beru ve vztahu k "Takový test (možná zaměřený více na základní principy fungování státu) bych s chutí dal coby podmínku pro právo volit. Kdo by měl pod 60%, smůla." :D
    Vidím tam tu závorku, ale v té je "možná". Proto mě téměř seriózně zajímá, jak by znalost této fóbie pomohla ověřit schopnost svéprávně volit :))
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    NELLAS: takhle se muzes zeptat na cca 80 procent uciva :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NOFNAK: Já ti nevím, ale čemu pomůže znalost "hipopotomonstroseskvipedaliofobie"? :)
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    U maturity bych měl snad šanci. Takový test (možná zaměřený více na základní principy fungování státu) bych s chutí dal coby podmínku pro právo volit. Kdo by měl pod 60%, smůla).

Kvíz: Jak ovládáte základy společenských věd?
    https://www.prozeny.cz/clanek/kviz-zaklady-spolecenskych-ved-k-maturite-98250

HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    ERRTU
    ERRTU --- ---
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Tak si mě prej nechaj i po zkušebce.
    EZOUN
    EZOUN --- ---
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    JESTEDMAN
    JESTEDMAN --- ---
    BLOWUP: mi konečně dotekl název produktu "motůčko" který vyrábí firma Isolit-Bravo z Jablonného nad Orlicí, kterou vlastní imo neskutečnej řízek Kvido Štěpánek. Jeden čas vstřikoval plasty pro automotive a když se mu snažili něco reklamovat, tak jim řekl, že nemá čas na píčoviny, že zrovna řeší drony pro UA a jestli chtěj, ať si ty formy odvezou :)

NIKDAS: doufám, že bude následovat infografika na slovo "vožení"

a v souvislosti s nářečím se mi líbil kamarád, kterej vyrostl v Bohumíně a posledních 20 let strávil u nás v sudetech, teď se vrátil do rodný hroudy a zjistil, že neumí ani česky ani ostravsky, když řekl, že musí zajít do krámu, tak na něj chachaři čuměli s otevřenou držkou :)
    NEI
    NEI --- ---
    Půjčila si v bance 4 milióny korun a rozdala je 40 lidem bez domova.
    To chce fakt koule.
    A výsledky experimentu dopadly dle jejího očekávání.
    Data projektu New Leaf mění pohled na pomoc bezdomovcům - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/new-leaf-cesko-pomoc-bezdomovcum-sance-socialni-experiment.A260323_110543_domaci_meli
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    jinak, spis pobavilo nez potesilo:

"V pondělí dochází na termínových burzách k řadě nápadných obchodů. Tisíce kontraktů na ropu mění majitele. Neznámí investoři svými velkými obchody sázejí na to, že ceny ropy brzy poklesnou. Dnes ráno obchodují celkem 6200 kontraktů na dodávku ropy – v hodnotě přibližně 580 milionů dolarů. To je výrazně více, než je v tuto dobu obvyklé, jak píše „Financial Times“ ve své analýze.

Ve Washingtonu je 6:49, když tyto nápadné obchody začínají. Pouhých 15 minut později zveřejňuje americký prezident Donald Trump na své síti Truth Social příspěvek, který během několika vteřin vyvolá rozruch na ropných a akciových trzích. V 7:04 píše, že v uplynulých dnech proběhly „plodné“ rozhovory s Íránem. A oznamuje, že energetickou infrastrukturu země prozatím bombardovat nebude. Protože se tím napjatá situace uklidňuje, cena ropy klesá – a někdo se stává „mnohem bohatším“, jak shrnuje jeden obchodník tento pozoruhodný ráno ve Washingtonu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NIKDAS: Ha! Jeden muj dedecek pochazel z orlickejch hor, a kolecku rikal nepochopitelne tucko! Konecne to dava smysl :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam