• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Děti nepíchejte si tu marihuanu, špatně dopadnete
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    R_U_SIRIOUS: Ty nezlob se na mě, ale to sou fakt strašlivý žvásty. Za prvé neni jeden Linux. Některý distra dělaj jednotlivci, některý skupiny nadšenců, některý vyvíjej firmy. Za druhé tam vždycky jsou náklady, i kdyby jen v podobě času. Za třetí i za distro dělaný nadšencema můžeš zaplatit, řada z nich přijímá dary. Za čtvrté právě třeba Red Hat jede v případě RHEL zhruba na takovým obchodním modelu, jako Mrkosoft: zaplať, firmo, my dodáme produkt a support.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    XYZ11:

Nemáš stovky stanic pod sebou.
    Ve skutečnosti jsou tisíce stanic, které jsou nad tebou.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    SALVATOR:

Windows jsou světem hmoty a gravitace: svět hranic, kodex vlastnictví. Mám něco, co ty nemáš, zaplať!

Svět Linuxu je svět fotonů. Sdílím myšlenku, transakční náklady téměř nula, sdílím, aniž bych sám o myšlenku (produkt) přišel. Prosím o fakturu za fotony, které jsou tady i tam zároven̈.

Sdílím myšlenku, protože chci. Platím, protože musím.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    A to samozřejmě včetně supportu.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    R_U_SIRIOUS: Jakej Linux? Arch, Mint, Fedora, Ubuntu, Manjaro, openSUSE... Některý fungujou, protože to mají lidi jako koníčka, třeba Mint. Jiný, jako třeba Red Hat Enterprise Linux proto, že to poskytujou společnostem a korporacím a nechávají si za to platit.
    XYZ11
    XYZ11 --- ---
    R_U_SIRIOUS: Nikdy jsi neměl pod sebou stovky stanic. Spravovat Linux je peklo, Win nejsou zadarmo, ale TCO u Win je nižší než u Linuxu. V případě corporate.
    V podstatě opět meleš bláboly jako standardně.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    SALVATOR:

Tady něco nehraje.

Jak je možný, že Linux stále funguje?

Microsoft investoval nemálo peněz jen na to, aby uživatelé za ty jejich Windows zaplatili s každou novou verzí - od disket přes CD až po cloudy.

Poslední verzi jsem si zaplatil Visty. Přičemž jsem rozhořčeně tehdy přešel na Linux. Od té doby jsem jako uživatel nezaplatil ani korunu. Ale stále se těším aktualizacím a podpoře.

To by přece vůbec nemělo být ekonomicky udržitelný. Jak je to možný?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    France to ditch Windows for Linux to reduce reliance on US tech | TechCrunch
    https://techcrunch.com/2026/04/10/france-to-ditch-windows-for-linux-to-reduce-reliance-on-us-tech/
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Toto

“Ramble On” - Robert Plant with Saving Grace (LIVE on The Late Show)
    https://youtu.be/Ca3VI4aGDjc?si=zSEY25duZtYDZo35
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Konečně si to už při čištění obrázků poradí i s textem :)

ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Video: psovi se vrátil jeho člověk po devíti měsících ve vesmíru.

Christina Koch: NASA astronaut, NCSU alum reunites with dog after record-breaking 328-day mission on ISS - ABC7 New York
    https://abc7ny.com/post/christina-koch-reunites-with-dog-after-328-day-mission/5928656/
    LUCKYMARY
    LUCKYMARY --- ---
    Jak jsem s kamarádkou přezpívala v autě celého Krysaře. Návštěva Tiských skal a vlastně celý víkend. Děkuji
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Skvelej tyden :)...what a time to be alive.

MARASAN
    MARASAN --- ---
    Artemis II dopadla dobre!
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    Ze jsou v poradku zpatky na Zemi! To byla husta, devitidenni jizda. :))
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Fantastická reklama z 90s

RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Koupila jsem si ponožky a v jednom páru byly tři.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    Koupila jsem si 2.4. v BILLA svazek tulipánových poupat. Druhý den se otevřela a jsou stejná dodneška a nevypadá to, že by se jim chtělo chcípnout :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    VERSONNENHEIT: tvoje profilovka, aha:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam