• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    FONTAN
    FONTAN --- ---
    SALVATOR: (krasna prace - tvoje. moje mama (mam chut napsat, ze vysoce pricetna, IT znala a tak - je ji uz 78) pred mesicem prisla o vicemene vsechny penize (nejspise) presne timto zpusobem - to me teda nepobavilo ani nepotesilo)
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    JON: Začali tím, že volá bankovní poradce z KB, že sem byl včera někde na schůzce kvůli úvěru a kdy mám čas na návaznou schůzku. Měli můj mail i fyzickou adresu, ovšem hodně starou. Hned mi to začalo trošičku smrdět, ale zároveň vím, že nejsem úplně vzornej a nemám to aktuální úplně všude. Tu sem jim teda dal aktuální, protože v tu chvíli mě to eště úplně netrklo. A on že teda někdo zneužil moji identitu, u koho mám hlavní účet a že mě tam přepojí. Přepojení bylo podezřele rychlý, smrádek zesiluje. "Kolega" z mojí banky eště "zjistil", že v Karlovejch Varech na pobočce mojí banky někdo připojil k účtu mně neznámý číslo. V KV sem nebyl roky. Ok, podezření na trestnou činnost, přepojí mě na bezpečnostní odd. banky. Opět divně rychlý přepojení. Tam týpek, že to sepíšeme a on že to posune na kriminálku a oni se mi ozvou (wtf?). Ptal se na nějaký věci, ale furt nechtěl nic konkrétního, jen jestli sem nezaznamenal divný pohyby na účtu a tak. Pak ale začal nátlak, že prej jsou dvě možnosti, jak zabezpečit ohrožený účty. Buď úplným zmražením účtů na cca půl roku, nebo vytvořením záložních identickejch u ČNB (tehdy mi to plně docvaklo) a že mi nadiktuje URL, nebo jestli mám WhatsApp, že mi to tam pošle a v ten okamžik to bylo už naprosto bez pochyb. Tak řikám, že to neni moc standardní postup, ne? A on že jestli chci, tak to pošle urgentně na NÚKIB a oni mi zavolaj. Odtud zase skoro hned volal nějakej prej Fendrych, a jestli to chci přijet řešit na Paťanku, nebo na Olšanský náměstí, tak sem chvíli blufoval a mělo to skončit telefonátem z ČNB. Z "ČNB" fakt volali, ale já zrovna hledal na webu skutečnýho Fendrycha, že bych si toho hajzla trochu povodil, takže sem to vytíp, okamžitě volali znova, zase sem to vytíp, hned vzápětí třetí telefonát a po třetím vytípnutí najednou nic.
    Takže musim říct, že fakt jsou dobrý v tom, jak profesionálně zněj, jak maj vymyšlenou různou omáčku okolo pro zvýšení důveryhodnosti, jak je to rychlý, tak má člověk málo času na přemejšlení, nebo ověřování, mají zjištěný, kde co sídlí a kdo kde pracuje. I když teda zrovna s tím Fendrychem, vedoucím oddělení vědy, výzkumu a inovací NÚKIB se teda fakt netrefili, jen mě mrzí, že sem to nenašel dřív, než to vzdali.
    Jo a taky sem našel jako potvrzení tohle: https://x.com/ChorozonX/status/2045480032571707394, jméno Petr Dušek se mnou taky použili.
    JON
    JON --- ---
    SALVATOR: nenapinej a trochu to rozved - s cim na tebe prisli, kdy ti to zaclo byt podezrely a kdy to bylo jasny?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Ne, ale fakt bacha, sou dobrý a chvíli mi trvalo, než mi to docvaklo.
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SITH
    SITH --- ---
    SALVATOR: a kolik mega sis tedy vybral z účtu?
    SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    Tak to na mě dneska dopoledne zkusili scammeři s tím, že se někdo pokoušel zneužít můj účet. V životě sem neviděl tak rychlý přepojování mezi KB, AirBank a NÚKIBem. Dokonce sem mluvil s Mgr Luboš Fendrychem, vedoucím oddělení vědy, výzkumu a inovací NÚKIB!
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    BOBESH
    BOBESH --- ---
    dal bych rec! :)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Hear me out... Filip Čurek
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    I když nemám náladu, u videa Jana Špačka jsem se zasmál.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    VATYKUS
    VATYKUS --- ---
    Jezis jak rada bych zas parila hyrouse. Jenze ja nevim kdy prestat🫣
    Tak to uchovam jen jako peknou vzpominku💕
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    GRANTORINO: no jo porád:) a ten kosí teda wyvernu předpokládám?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Crusader přece :D
    NICOLLETTE:

NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    GRANTORINO: hezky! Toho gnola bych poznala, ale ten robot mě zmátl.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Nikdo nic... To je HOMAM 3
    To jsou namíchaný lizardi s gnolama a Wyvern s rytířem.

KOUDY
    KOUDY --- ---
    Krasne Kaja :)

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    GRANTORINO: dnes mu je 22... Takže hra je to stará:D
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Vyklízím krabice a vykoukla na mne obrázky nejstaršího syna, když mu bylo asi tak nevím 6-7let?
    Je to inspirovaný jednou velmi známou počítačovou hrou :D ... Jestli na to někdo přijde.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam