• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    MLIKARNACo vás potěšilo nebo pobavilo? - Plkací a bez cenzury!
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    New cat just dropped

New cat species identified for first time in more than a century in Bolivia | Bolivia | The Guardian
    https://www.theguardian.com/world/2026/sep/17/new-cat-species-identified-bolivia
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    FISHIE: Vyfotím se ve výtahu.
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    RANDOM_NIGHT: prosím, ukaž
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Rozhodla jsem se, že tahle věc je svetr, a vyrazila jsem v ní k lékaři.

KLATIC
    KLATIC --- ---
    RAGNAROK: na to jsem letos cumel jak u vytrzeni, v tom nejvetsim suchu a vyprahlu najednou v noci jdu okolo skoro prazdneho sudu na vodu z okapu a tam si to davali obri pruhovani slimaci na slizovem vlakne ktere melo tak metr na delku...totalni haluz
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Potešilo

RAGNAROK
    RAGNAROK --- ---
    NEI:
    To jsem videl jako dite v super dokumentu o mekkysich, kteri se pri tom aktu oplodni navzajem.
    Na zivo jsem jeste nevidel.
    NEI
    NEI --- ---
    Slimáčí výměna genetické informace za suchého bílého dne.
    Fascinující že mě něco takového dokáže upoutat v téhle chvíli.

MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tak mě dneska prohledávali v pekárně, že jsem jim měla ukrást energiťák🤣 to mám z toho, že když jsem ho viděla válet na zemi, tak jsem ho vrátila do vitríny🤣Mě ta moje slušnost jednou zničí🤣
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Po prvotním naštvání na misgenderující sestru mám z ORL v ÚVN naopak dobrej pocit. Sestra se nakonec chytla a byla milá, doktor rovnou řek, že podle jména čekal, že spíš přijde dáma, a když vypisoval žádanku na operaci, zeptal se, jestli tam má rovnou napsat pacientka, ačkoli mám ještě mužský RČ.
    Lidi jsou nakonec většinou fajn.
    Life is good.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Jeden kolega je bejvalej rallye zavodnik a od ty doby sbira ruzny oldtimery. Dnes vedle me zaparkoval tohohle drahouska :)

GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Potěšilo, že už podruhé mi pořadatel zavolal sám od sebe, že mi dají vyšší honorář, než jsem si řekla :) Asi se podhodnocuju, tak to je samozřejmě příjemné a zlepšilo mi to náladu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BLOWUP: Kdyz jsem ted dodelaval danovy priznani, tak tam samozrejme velkou roli hrajou odpisy za naklady na renovaci myho statku. Urcita cast z nich jsou ucty za nakupy v Bauhausu kterej je tak nejak mym druhym obejvakem jak casto tam jsem, nektery prodavacky uz vedej i jak se jmenuje moje kocka. Rocne tam utracim ctyr- az petimistny castky a ty uctenky samozrejme schovavam. Nicmene, tentokrat jsem z nich nasel jenom malou cast a i kdyz vim, ze "nekde jsou" nemuzu je momentalne najit.

Takze jsem si z ebankingu vyjel vypis moji kreditky, importoval ho do excelovy tabulky, vytahl z ni vsechny nakupy v Bauhausu i s daty a polozkami a zavolal do Bauhausu, jestli by mi ty uctenky nevyjeli jeste jednou. Ta pani ze zakaznicke sluzby rekla "ale samozrejme", at s tim vypisem prijdu. Pote co jsem s nim prisel - je to plna A4 stranka - sice trochu pobledla, ale statecne prohlasila ze se tam stejne nudi a ze mi to vytaha a posle na mail. Coz me opravdu potesilo, usetrilo mi to ca tisicovku kterou bych jinak platil na danich :-)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    a kromě kačenky na Velehradě taky kuřátka ve skanzenu. strašně dlouho jsem neviděla malinký - živý, ehmm... - kuřátka. a oslátko. a kachny, co chodí za kohoutem.

a pak taky ty velkomoravský šperky na prohlídce úplně sama s průvodcem, kterej se kvůli mně zakecal tak, že jsme narušili začátek prohlídky další "skupiny", protože když jde o potenciální přepis dějin Velké Moravy, 45 minut je dost málo.
    a skvělý personál v hotelu vedle, který se mě aktivně ptal, jestli to studuju a zda jsem se tam něco novýho dozvěděla, jaká byla "noční" procházka, a vůbec pro mě zcela neobvyklý osobní, ale nevtíravý zájem úplně cizích lidí ♡

až bude příští rok v Klenotnici Velké Moravy v Modré další výstava, jedu sem zas.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    kačenka na Velehradě

VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    VERSONNENHEIT: že si to hrozně dobře sedlo, vidí skvěle na dálku a přečte i uplně malinký písmena v návodech a na obalech výrobků. Jsem ráda, že jsem ho ukecala aby do Prahy dojel, na tý klinice, kam měl jít původně, tak by se s tím takto nesrali, navíc tam tyhle čočky ani nemají :)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Můj hnědej kolega, co naposled kandidoval za Trikoloru Nová Paka: Omnihashi, tak sem konečně utek ty propagandě, a smazal si účet na facebooku. -no tak to gratuluji, jak zvládáš dny bez hádek na sociálkách? -Super, udělal sem si účet na Twitteru, a všichni mi tam rozuměj!

Color me surprised!
    NOFNAK
    NOFNAK --- ---
    Takové menší jubileum firemního miláčka.

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Je az neuveritelny, jak moc me pokazdy potesi kdyz konecne dokoncim a odevzdam danovy priznani. Tentokrat sice nejaky dane platit budu, ale to je v poradku, nakonec diky odpisum jen asi 20% z puvodni castky.

Uz se tesim ze dnes vecer na to uz nemusim myslet a muzu zase v pohode truhlarit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam