• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    QUANTIConnections, Wordle a další hry od The New York Times
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Kecy. Dost často jsou tam názvy seriálů, zpravodajských pořadů, televizních stanic, lidi, co mají stejné křestní jméno... a to všechno je vždycky americké.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: To první mě trošku rozhodilo, ale je to dost logické, u toho druhého jsem hádala
    nějaké atributy panovníků, klidně už od faraonů

... takže jsem se pak vlastně i trefila, ač trošku vedle, a zasáhla jsem cíl :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: jo jasně, jakože tam mám napsat ten kód, ach jo. Měla bych si dát kafe.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Ale musím uznat a ocenit, že se NYT snaží vyhýbat kulturně specifickým reáliím. Očividně jim je jasné, že tu hru sjíždí čtenáři po celém světě.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: <div class='spoiler'>...skrytý text...</div>
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: mě víc ten typ
    ___-___ pompom, tomtom atd.

:D a opravdická sviňárna jsou věci typu
    atributy Sochy Svobody
    , to je úplně uááá :)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADITU: ježiš, nevím, jestli umím návod :D já vždycky napíšu v textu levou špičatou závorku (pravý alt a klávesa s čárkou) - < - a objeví se mi nabídka mimo jiné na vložení spoileru :)))
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Tak tenhle druh fialových mě vždycky hodně překvapí :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NELLAS: žlutý jsem měla podobně, ale bylo to celkem straightforward. Zato nechápu, že mi nevyskočil význam
    gross
    , když jsem si ho vyhledávala ve slovníku (ale když to člověk googlí, tak tam je). Aspoň už vím, jak se cítí
    moje děti, když na ně vytáhnu pojmy jako mandel, kopa a veletucet ;)

Ale jsem na sebe naštvaná za tu fialovou, tenhle druh zrovna obvykle dávám. Jak bylo před časem
    to I = značka jódu, iota, jednička a nevím už co
    , tak to jsem vyzobala snad napoprvé. Holt není každý den posvícení.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SCHWAB: Já to kdysi hrála, ale očividně mi něco uniklo..
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    NELLAS: kdybys hrála

The Sims, tak znáš všechny žluté :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    QUANTI: Já teda neznala půlku u žlutých, podle dvou mi to bylo v podstatě jasné, pak jsem tipovala a radši už ověřovala...
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Mně při dolaďování jedné té skupiny okamžitě v hlavě naskočila takhle píseň a od té doby se jí nemůžu zbavit. (Dávám do spoileru, protože je to vlastně nápověda.)
    https://www.youtube.com/watch?v=tlnVwAXpnqg
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    AHA tvl. To teda chtělo fakt hodně googlení, ty dvě jsem vůbec neznala...

Connections
    Puzzle #208
    🟩🟩🟩🟩
    🟨🟨🟨🟨
    🟪🟦🟦🟪
    🟪🟦🟦🟪
    🟪🟦🟦🟪
    🟦🟦🟦🟦
    🟪🟪🟪🟪
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    ADITU: jojo jedu 'E' a 'A' v prvním slově, akorát teda občas se mi stane, že to cílové slovo "tipnu" a pak se musím koukat do slovníku co že to je. Proto mám občas velkej problém s Connections - jdu po "významu", kterej je mnohdy jinej, než chtěný spojení. Např. nedávno francouzský města .-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ATUARFIK: Já teda někdy googlím "slovo meaning", rozklikávám a sleduju třetí, čtvrtý či pátý význam :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ATUARFIK: Jj, slovník a tezaurus jedu taky, ale teď mi teda nepomáhá... :)))
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Zcela otevřeně přiznávám, že se nerozpakuju si ve vedlejší záložce otevřít slovník a nechat si napovědět. Taky občas používám https://skell.sketchengine.eu/#home?lang=en na skupiny typu "všechna slova, před které se dá dát přídavné jméno XY".
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Děsíte mě. Mám zelenou a žlutou a jsem zaseklá :/
    ADITU
    ADITU --- ---
    HOLAKAC: střídám to, ale většinou obsahuje 2 až 3 samohlásky - nějak se mi podle nich líp hádá.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam