• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SABRIEL13Malý sklepní café bar
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Omlouvám se za všechny ty zaběhlé králíčky, člověk si vezme na den volno a oni se takhle rozjíví. Delirium, zavírej tu ohrádku na západku, prosím!
    Zahání je bičem do ohrádky, sype jim trošku hrášku a jde si dát další kafe.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    SABRIEL13: šmarjá, ještě tam nelezte! to se musí to...zkolaudovat...

vstává od stolku a, ačkoliv takový pohyb zdánlivě odporuje všem fyzikálním zákonům, tryskem se šourá ke kinosálu.
    vstoupí dovnitř, zavře za sebou dveře. následuje čtvrthodina šepotů, skuhrání, tlumených úderů, smíchu a trochy křiku. pak se ozve cvaknutí, jako kdyby do sebe něco obřího zapadlo a je klid.

když vyjde z kinosálu, je jen trochu udýchaný a upravuje si vousy. modřin má jen pár. na tom levém ušním lalůčku beztak nijak nelpěl.

dobrý, je to dohodnutý. můžem promítat.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SALVATOR se nakloní přes bar a něco špitá Sabriel do ouška.

SABRIEL13 se chvíli zamýšlí a pak zavrtí hlavou.

On se bude chovat slušně. A když ne, tak ho prostě vyhodim... Ale mám pro něj takový podivný nepopsatelný pochopení, a tady je vítán každý, když se chová, jak má.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SABRIEL13: Sabriel si otráveně sedne na bar, chvíli si něco čmárá křídou přímo na pracovní desku, a najednou se kolem Nellassina pracovního prostoru a ohrádky s králíčky obejví stěna z plexiskla s dvojitými dveřmi a přechodovou komorou.

Máš tam i lednici na mrkvičku a vůbec. A nechci žádný králíčky mimo ten prostor!

EMAET: Všechno vidim, a co nevidim, to mi pošeptaj stěny, takže až ho domazlíš, tak ho vrať do vyhrazeného králičího prostoru, a už ho odtamtud nevynášej.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Všechny králíčky, nejen černé!
    EMAET
    EMAET --- ---
    odšourá se se svou kávou zpátky na prosklenou terasu, králíčka nenápadně zastrčí zpět za tričko
    TUILE
    TUILE --- ---
    SALVATOR: doufam, ze nekoho libovyho, mohli bychom priravit Amirstanského beránka!
    EMAET
    EMAET --- ---
    SWIST: jen černé prosím.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    EMAET: JÁ JSEM TO ŘIKALA

Koukejte kolektivně najít všechny králíčky a dát je zpátky do ohrádky!
    SWIST
    SWIST --- ---
    EMAET: Smetanu, cukr? A to se tam vzalo jak? Zasměje se.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    SALVATOR: No tak mi pošeptej, koho.

A jinak máš samozřejmě pravdu - takže prosím, pozor na intergalaktický megacloumák a máslový ležák.
    EMAET
    EMAET --- ---
    Jejda... zašátrá pod tričkem na spaní...

SALVATOR
    SALVATOR --- ---
    SABRIEL13: Ani s povolením? Jednoho adepta už bych měl.
    OVERWATCH:
    ARMADA: No, přišlo mi, že místní bar je analogie knihovnickýho K-prostoru, takže to vypadá, že náš bar je napojenej na všechny ostatní existující bary. Co najdeš, to můžeš vypít, ale opatrně. B-prostor se nemusí nutně omezovat na Zemi, možná dokonce ani jen na náš vesmír ne.
    UNSEEN
    UNSEEN --- ---
    klika cvakne, dvéře letí a tak dále. tentokrát unseenovi na chodníku nic nevypadne, takže entrée je téměř dokonalé. až teda na to, že se mu po vstupu totálně zamlžily brýle, pročež se ke svému koutu šourá po paměti a cestou vytřepává asi tak půl kila sněhu z vousů.

dva uprchlé králíky pořídí i poslepu na poslední chvíli nezašlápnout, u třetího se raději zastaví, přidřepne a zahájí tichou konverzaci.
    po dohodě, která zahrnuje oboustranný zájem na bezúhonném přežití králičího rodu, zdvořilou prosbu a jednu velmi nevšední mrkev, mu králík skočí do dlaně a poskytne svůj vyhřátý kožíšek k vyleštění brýlí. poté, co se hlodavec odebere spokojeně chroupat zaslouženou mzdu, usedá konečně unseen ke svému stolku.

brýtro vespolek. čaj, prosím, zelenej. konev. dík.
    EMAET
    EMAET --- ---
    polorozespalá, rozcuchaná a zívající si jde za SWISSTEM pro silnou překapávanou kávu
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    KOUDY: Tady. A tady jsou sušenky.

pokládá vedle velkého hrnku čaje plechovou krabici, co v ní všechny naše babičky měly šití. fakt jsou v ní sušenky.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Bre rano. Jeden cerny caj s kapkou rumu k snidani prosim.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    INSEQUI: MAGIČ! Pravej nefalšovanej kouzelník!
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    Dobré ráno...

Otevře oči už podruhé, vstane ze svého křesla... vím co si myslíte, dnes nesedím na baru, ale mám křeslo, je to zvláštní pocit.
    Vstane, překročí zbloudilého králíčka co ožírá roh koberce a ten na něj šlehne rudýma očima... ty mě taky, pomyslí si, vždyť se tak moc nestalo. Králíček dál ožírá roh koberce.
    Přijde k baru a vezme si hrnek čaje, velký hrnek čaje, přímo gargantuozní hrnek čaje, je to opravdu velký hrnek. A nebo je to tím že on není zrovna největší číslo člověka.
    Toasty. Ano jsou tam, na talíři a čekají na něj...

Dobrou chuť, všem co právě snídají...

Usedne i s talířkem a opravdu velkým hrnkem čaje do křesla.

Tak co tu dnes máme... Otevře pracovní mail v telefonu

Hmmm

PUF...

Ozve se zvuk jako když se prázdný obdélník vzduchu vyplní něčím pevným, na stole leží kniha. Je to životopis Jima Morrisona, Nikdo to tu nepřežije a pod ním zabalená deska od Elektra Records.

Morrison Hotel je velkými písmeny napsáno na obalu.

a podepsaná... super.

Čaj v hrnku se změní z černého na ovocný s citrónem a medem.

Myslím že dnes bude další dobrý den.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    Jo, udělala jsem playlist.

Spotify
    https://open.spotify.com/playlist/4XX45G0TPEaqJnZYTXQtZY?si=ae119e81d2cf4300

Je tam všechno, co tu zatim hrálo. Nějak to budu přidávat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam