• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SABRIEL13Malý sklepní café bar
    Klub, kde se přeje dobré ráno a lidi si jen tak povídají.

Máme otevřeno 24/7.

Chlebíčky najdete ve vitríně, snídaně podáváme v jakoukoliv denní dobu, nabídka alkoholu dle lahví v policích za barem, v kávovaru je nějaká dobrá káva, na to se mě neptejte, tomu já nerozumím.

NEŽERTE HOSTY

A hraje tu něco z tohohle: https://open.spotify.com/playlist/4XX45G0TPEaqJnZYTXQtZY?si=ae119e81d2cf4300
    rozbalit záhlaví
    SWIST
    SWIST --- ---
    NELLAS: Vafle jdou na všechny způsoby.. :)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Dobré. To byla noc, nemohla jsem spát, ale věděla, že brzy vstávám. Ufff.

SWIST: Já bych si s dovolením vzal. Vafle s vajíčkem jsem ještě neměla :)
    SWIST
    SWIST --- ---
    Jen toho kafe teď doma moc nemám.. :D
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    SWIST: Mnam, dam si trochu.
    Dekuji
    FISHIE
    FISHIE --- ---
    To byla hrozna noc ale i tak
    bodre rano vsem!
    SWIST
    SWIST --- ---
    Jak jsem slíbil.. Pojďte si dát.
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Eeeeeeeeeh urhdhfhdhf ránko
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ... taktně mlčím o divokých králíčcích.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NELLAS: No to je něco.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    AXTHEB: Nebo je sežrala zbloudilá ovce.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Víte jak v pohádkách ježibaby a perníkové chaloupky byly v temném lese? To je z doby před tím, než Marie Terezie zakázala lesní pastvu. Lesy v blízkosti obcí byly vypásané a relativně světlé - stromy na řídko, v zásadě žádné křoví, ale rozhodně žádné lesní šero.
    A stejně jako pole se kolem vesnice rozléhají jen tak daleko, kam dojde volek za hodinu (protože pak už se vyplatí o kus dál založit novou vesnici), tak pást ovce v lese má smysl jen kolem obce, protože ovce není muflon, z lesní pastvy nevyžije a potřebuje i nějakou tu louku.
    Takový les ale neposkytuje moc dřeva, a tak dřevorubci (*) chodili dál, do divokých lesů, kde slunce na zem nedosvítí, kde je občas zabil strom a občas něco sežralo, tak tam lidová slovesnost umístila strašidla.
    (*) A taky uhlíři, kteří vyráběli dřevěné uhlí, v temném lese žili v podstatě pořád a zákonitě jim z toho strašilo ve věži.

Pozn. text neprošel odborným recenzním řízením, získané vědomosti jsou následkem kombinace adhd, gamemasterování a života u ovcí.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    AXTHEB: Já vlastně nevím, jak se to čerpá, já si jen vybavuju mapku...

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NELLAS: Káraný je vrt, ne? Tam není moc co vidět.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    AXTHEB: Želivka je ta druhá možnost, no :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    NELLAS: https://mapy.cz/s/bovagahura
    NPP Hadce u Želivky.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    AXTHEB: Káraný?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já se byl podívat na konec pastviny, je odtamtud vidět voda, kterou budeme v Praze pít. Je to zvláštní pocit, být v místech kam smí vlastně jen pár lidí.

Dneska jsem teda udělal prohřešek, podíval jsem se na pracovní chat. Zjistil jsem, že mám v pondělí meeting navíc, tak jsem to zase zavřel.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Ehm... to se nesmí? Teda přiznám se, že není třeba přílišná vyrýsovanost, na opálení taky netrvám, nejsem tak úplně náročná... na ty lezce, na ty se prostě moc hezky kouká... stydlivě klopí oči
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    NELLAS: Děláš jako by se ti líbila štíhlá svalnatá těla, pevná vyrýsovaná břicha a bronzové opálení

pohrdlivě si odfrkne
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Na ty lezce se někdy hezky kouká... zasní se...
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    A já jsem na stěně. Je tu tolik polonahých chlapců, že si přijdu jak na pláži. Ostatně teplota odpovídá. V hale, ne chlapců (..ačkoli 🤷🏼‍♂️)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam