• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PSYSBEETOYOTA
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    PSYSBEE: doplnim - vyrobce udava 4,8l mimo mesto .. ale imho prazdny, ne s 4clenou rodinou uvnitr+plnym kufrem vcetne kocarku.. a imho stylem pana klobouka, kterej obcas i brzdi plynulost dopravy, coz ja rozhodne nejsem..
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    CUKI: jasny - nebavime se o hybridu, ale o 97kW 1.6 atmosfeře .. a uni je to za me naopak velmi prijemna spotreba a odpovida vyrobci i tomu co ctu na diskuzich..
    Nebo mas jiny info?
    CUKI
    CUKI --- ---
    PSYSBEE: To je na Auris při této rychlosti poměrně vysoká spotřeba. Co tam je za motor?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    ja si taky nekdy dam tempomat, ale spise na 70 km/h .. kdyz to je takovy ten druh okresky, kde je co 800-1500 m je nejake to krizeni :)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SEJDA: mezi D4 a Příbramí se taky dá jet skoro celou cestu na tempomat, krásná rovinka.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    SEJDA: priklad - silnice 1 tridy E49 z Písku do Č. Budějovic - široká rovná (jednou tam misto ni bude dalnice), nadneseně řečeno - v Písku dám tempomat, vypnu ho v ČB a jen si cestou dávam RES kdyz musim snizovat rychlost na 70kach nebo ve vlacku za kamionem.. Clovek by si i zdriml, spotreba 5,5l/100km
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    PSYSBEE: ty jezdis na tempomatu po okreskach? :O
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    NECROMAN: presne .. proto mimo dalnice mam na Aurisu tempomat na cca. 97km/h, protože realne dle GPS jedes 92-93km, coz je povolena odchylka radaru..
    VACA
    VACA --- ---
    NECROMAN: Jj, snad vsechny auta ukazujou o takhle vic nez je real..
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, je normální, že když mám na Corolle TS 2020 nastavený tempomat na 50km/h, tak mi městské radary ukazují rychlost skoro všude 47 km/h? Je normální taková odchylka?
    VACA
    VACA --- ---
    DSTEPZ: To vlastně neni tak hrozný. Čekal jsem víc..
    Dík.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    VACA: Ptal jsem se majitele, kterej tyhle auta vozi do cech z japonska a prej zalezi na spouste vecech (prevod v terenu, jestli jedes na zadni nahon jen nebo ctyrkolku a samozrejme pneu), ale je to prej nekde v rozmezi 12-14l. Kazdopadne to auto je oproti pomalejm nissanum, jeepum, landroverum v terenu mnohem hbitejsi a zabavnejsi a i na silnici mnohem lip ovladatelny.
    VACA
    VACA --- ---
    DSTEPZ: snad to neni uplně drzá otázka, ale zajímá mě to.. Kolik si to tak v průměru vezme benzínu na takovej trip mimo silnici? :)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    Za 10 dni jsme projeli ve trech takrka celej balkan timhle zlutym offroad cmelakem. To auto je absolutni tank i na silnicnich gumach. Very love!

CUKI
    CUKI --- ---
    INOX:
    To víš že ti jen tak neřekne že by to šlo dolů. Najdi si nějaký nezávislý srovnávač a zavolej jim. Dost pochybuji že ti nenajdou něco levnějšího. Pokud u té pojišťovny nemáš nic dalšího hraničí to s jistotou.
    A je to tak trapný, že ti občas vyjde levněji i ta samá pojistka (stejné krytí) jen uzavřená znovu.
    INOX
    INOX --- ---
    Zrovna teď mám platit nové povinné ručení. Rok od roku se to zlehka zvedá a už x let jsem neměl zaviněnou nehodu. Rozhodl jsem se, že jim zkusím zavolat jestli by to nešlo nějak ponížit. Paní to začala přepočítávat a jen ústně telefonicky mi řekla, že bych platit víc než teď za stejné služby. Přišlo mi to divné, ale nepřel jsem se. Tak sice auto a jeho hodnota klesá, ale náhradní díly a práce servisů se naopak zvedá. Takže se zvedají i pojistky, protože pro pojišťovnu je to dražší a dražší. Taky i u poměrně nového auta při takové střední nehodě je prakticky totálka.

Nicméně jim musíš zavolat. Sami od sebe ti slevu nedají.
    GLOBETROTTER
    GLOBETROTTER --- ---
    NECROMAN: Auto v Česku nemám už několik let, ale pojištění jsem měl vždy přes Allianz. To, co popisuješ, IMHO nefunguje automaticky, ale musíš si pojistku nechat předělat a ochotně Ti s tím poradí a předělá každý obchoďák v pobočce.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Oblíbené téma - kolik platíte povinné ručení a havarijko?
    Mám Corollu TS 2020, nájezd 100k a pojištění u Allianz a překvapilo mě, že vloni jsem platil 18715 Kč a letos bych měl platit 20592 Kč?
    Nemělo by pojištění být každý rok nižší když je auto každý rok starší s nižší hodnotou, neuplatňuji žádné plnění a jezdím bez nehod?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DELVIT: pojistky muzou prdnou samy od sebe .. IQ nabikecka muze dat pri zapnuti vetsi proud, to pojistku vzdy trosku prohreje, trosku povypari a po 1000 startech je po ni.
    Podobne jsem videl i krystalizace kabelu, kde krystaly prorustaly izolaci jako bodliny morskeho jezka. Ale i takovyto propaleny krystal (jako pojistka) musi nechat tmavou stopu na izolaci.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    MATEJICEKKK: To se musí proměřit. Podle mě tam máš něco zkratované.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam