• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHNovodobí poustevníci, samotáři a lidé žijící dobrovolně na okraji spoelčnosti
    Články z medií, osobní zkušenosti/setkání s lidmi, kteří si zvolili svůj život vyčleněním se ze společnosti.
    rozbalit záhlaví
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    NOISEGATE: tak jsem se do toho teď začetl a týpek asi celkem dobrej survival oddíl, 27 let v lese v Maine (zimy asi jako u nas?) a vubec si nerozdelaval ohen z obavy z prozrazeni. Proste sedel ve svym obyc stanu ze supermarketu a cekal na jaro. :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    A mně se to moc líbilo. Naprosto nenásilně tě to dostalo do světa, kde se snoubilo snění a tvrdá realita všedního života. Bylo to syrový i poetický. Byli to starý morousové i dětský duše. Byl to život, kterej dneska "standardizovaná" většinová společnost nemá moc šanci poznat.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    TSOH: já od toho vlastně ani moc nečekal a zklamanej jsem nebyl, ale nadšen taky ne. Ono taky točit film v podstatě o dvojici alkáčů nutně bude spíš smutnej příběh. Plusový body rozhodně za kameru a odvahu to celý natočit hodně "na tělo". 3/5
    TSOH
    TSOH --- ---
    TSOH: Tak film docela zklamání...
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Posledný pustovník | Absynt
    https://www.absynt.sk/posledny-pustovnik-1

TSOH
    TSOH --- ---
    Dnes v TV
    Raději zešílet v divočině - iVysílání | Česká televize
    https://www.ceskatelevize.cz/porady/12680114233-radeji-zesilet-v-divocine/
    CARLOZ
    CARLOZ --- ---
    Agafia Lykova the hermit prepares for harsh winter. her survival skills amazing!
    https://youtu.be/KTXZmCOihOw?si=7Bj1VDBFJ-cDLsJj
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    instalace vceli rodiny cislo dve

Aiwass - Lighthouse Ash
    https://www.youtube.com/watch?v=yIpcb8dWLyE
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    XCIDER: rostou, ale zatim jsem nepalil, letos to bude poprve.

XCIDER
    XCIDER --- ---
    SAGUS: ty borovice jsou uzasny....
    z ceho palis slivovici? nerikej ze ti tam rostou svestky :)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    TSOH: ahoj :). Zatim nijak, vcerejsi den se nijak nelisil od ostatnich. Krome toho ze celou noc a pul dne nas bicovala ledove snehova boure, kroupy, blesky triskajici na desitky az stovky metru od baraku, a pak vyjasneni do naprosto snove scenerie s duhou, vodni parou, stehovavym jerabem poletujicim po udoli, a snehem tam kde snih snad jeste nikdy nebyl. Urcite ne tech 9 let co tady jsem.

Premejslel jsem ze zajdu na vanocni veselici, neco bylo po vanocni msi v kulturaku.. ale nemam ted ani auto, a jit nekam odkud nebudu mit odvoz, a kde mam vetsi sanci dostat od nekoho pres hubu nez navazat kontakt, se mi moc nechtelo. Za par dni dorazi kamos na dovcu a bude se palit slivovice, kostovat med, hulit, a kvantove ladit budoucnost :)). Jinak same old, same old.

Mistni si jinak na svatkovani a slaveni a dovolenkovani kolem krestanskych svatku docela potrpi, zrovna jsem si urval filtr do brka z cca 8mi strankoveho katalogu ''Vanocni svatky v Garafii'', kde je nakej program na kazdej den uz snad od 7. prosince az do novyho roku. A to je jen nase strediskova vesnice a jeji okoli. Mne se to ale netyka, loni jsem byl na vanocni msi a bylo mi z toho akorat spatne.. z lidi co se tvarili ze me neznaji, ale meli by.. naprosto uboha prednaska farare a cela ceremonie, uz jim tam chybeli fakt jen bice at se muzou zmrskat jaci jsou ubozi, a jakej je Jezis frajer. A dve pice co mi rozebrali zivot na marny kousky, a pochcali povest na kilometry daleko, pod oltarem s kytarama ve vanocnim orchestru. Par dni po te se neco podobnyho zopakovalo na pruvodu 3. kralu nebo neco v tom smyslu, nevim.. vyvedl jsem tam veci co meli pozdeji za nasledek muj vylet do basy, a soudni zakaz priblizovani :))... kerej mimochodem plati porad, takze myslim ze uz si ty taskarice odpustim nadobro. Stejne to nema uroven, jejich muzika je strasna a kazda ta oslava vypada jako ta stajna kombinace nevkusnych konfet, nevkusnych lidi, a nejakyho saska co jim pousti tech stejnych 10 pisnicek dokola.

TSOH
    TSOH --- ---
    SAGUS: Jak trávíš konec roku? Žije to tam nějak komunitně ohledně Vánoc, Silvestra?
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    mily dennicku

Emotional Baller Roaster (dj set)
    https://www.youtube.com/watch?v=fW8wIAeSMxw
    TSOH
    TSOH --- ---
    Zarytá bioložka Simona Kossak vyměnila bohatství svého otce za život v pralese. Přebývala v něm neuvěřitelných 30 let – Lifee.cz
    https://www.lifee.cz/zaryta-biolozka-simona-kossak-vymenila-bohatstvi-sveho-otce-za-zivot-v-pralese-prebyvala-v-nem-neuveritelnych-30-let-ced82

Simona Kossak - Wikipedia
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Simona_Kossak
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    TSOH
    TSOH --- ---
    Ta povídka stojí za přečtení..

POHNUTÉ OSUDY: Václav Matoušek - Fialový poustevník Oty Pavla | Lidé | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/relax/lide/pohnuty-osud-vaclav-matousek-fialovy-poustevnik-oty-pavla.A160122_192233_lide_ELE
    TSOH
    TSOH --- ---
    XARGH: Jen si prohoď slovo společenský za konzumní... Myslím, že velmi trefné.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    Vytah jsem neco z veci od puvodniho majitele. Fotku k basni pridal on, basen se jmenuje ''My Hypocrisy''. Tony Walton. Ani titul z Cambridge, ani milion euro, ani desitky az stovky hura kamaradu nestacili, aby se z jeho celozivotni tvorby stalo neco jineho nez vyber v igelitce dalsiho blazna, co je v jeste vetsi brynde nez byl on, a co dnes a denne zapasi o to, aby jeho prace nedopadla uplne stejne. Bylo to brutalni, vyhazovat do popelnice 70ti letej tvorivej a snici zivot a jeho vzpominky, jakoby to nic nebylo.

SAGUS
    SAGUS --- ---
    IOM_NUKSO: nezdedil, ja si to proste vzal a drzi me tady ciste moralni sila. Puvodni majitel tady chtel mit komunitni misto, postavili tady podium, boudu pro zvukare a aparat a venkovni bar na akce.. tehdy jsem ja jeste jezdil kazdy dva tydny vydelavat do UK, kde jsem se staral o vozickare.. moc jsem se s nima neznal, a s nim vubec. Pak me nekdo pozval na koncert, kde jsem se predstavil panu sefovi poprve a chtel mu nabidnout, ze jsem malir a ze mu to tady klidne pomuzu udelat hezky.. tehdy uz mu ale ze vsech vyzirku co se mu tady shlukli dochazeli nervy a rozhod se si to vybit vsecko na mne.. ani jsem mu nedorekl, ze za to nechci penize a ze to je moje snaha je poznat a skamaradit se. Narval na mne ze neni milionar, a at jdou vsichni doprdele, a at mu dam pokoj pze on se chysta na vecerni vystoupeni a nema cas.... ale mel.. pze jel okamzite na podium, vzal si mikrofon, a prede vsema jim rekl jak je vdecnej ze je ma, jaka jsou skvela rodina co dela neco ze srdce, a jak je nasranej na srace jako jsem ja, co se jen snazi z nekoho vytahat penize. Dotklo se me to, tak jsem skocil na stage za nim a dali jsme si nadhernej standup 2 magori na sebe rvou jeden cez druhyho kdo je vetsi kokot. Takhle jsem se predstavil cely skupine tady :).. jel jsem pryc, zatimco na mne z toho podia rval ''vem si svych 5 euro a fuck off''.

Za 2 mesice byl mrtvej, resp. nevi se to.. nechal dopis o sebevrazde, nechal tady vsecky veci, doklady, i nejakej cash, a zmizel beze stopy.. coz tady neni tak tezky. Jeho rodina srdcaru a hipiku rozkradla vsecko co se dalo odnest a melo nakou cenu, lidi kterym v zaveti odkazal celej dum a projekt od toho dali ruce pryc, a nechali to tady zpustnout. Pak dostal Sagus sen s vizi tohodle domu a infem ze je muj, tak jsem se tam proste nastehoval. Udelal jsem co se dalo, abych se nekomu nenasral do zameru.. obehal jsem vsecky ty hipiky, a kazdyho se zeptal jestli maji v umyslu neco tady s tim delat.. nikdo nic. Ale ja se dovedel jak to skutecne bylo s jejich ''rodinkou''... temer kazdej mi rekl ''Jo ja byl jeho nejlepsi kamos tady, ale ti ostatni... kazdej z nej jen tahal a bral co se dalo''... a to si dokolecka mysli vsichni o vsech :). Nakonec jsem zjistil, ze typek ma v Irsku bratra, a sehnal na nej kontakt... abych zjistil, ze jsem prvni clovek z La Palmy, co s nim komunikuje o tom co se tady stalo. Bratrovi je pres 80 let, je bohatej a zarizenej, a nikdo jinej v rodine nezbyl koho by zajimala nejaka chatrc na La Palme.. mam od nej papir kde mne jmenuje spravcem domu, dokud se neuzavre pripad ztracenyho sebevraha, a preje mi at to pak dopadne tak, ze dum a vsecko bude moje. Mistni policie a urady me tady tolerujou i kdyz oficialne je to crime zone, mam papiry s potvrzenim o rezidenci na tuhle adresu, co jsem vykoumal oklikou v jejich polamanym systemu, a platim ucty za elektrinu ktera je na moje jmeno.. plus jsem zaplatil dluhy za energie a dane za dum co nebyli zaplaceny od 2014. Plus, to tady ted, kdyz tady zije jeden nezamestnanej chudobnej ja, vypada milionkrat lip, hezci, cistejsi a funkcnejsi, nez kdyz se tady motalo 50 hipiku s pul milionem eur. Takze dokud nezdechnu, tak me odsud nedostane uz nikdo a nic.. za 4 roky si zajdu na mestskej urad a pres squatersky zakony si to necham napsat laskave cely na sebe... tenle dum mi dal buh, pze vedel ze od lidi dostanu jen hovna.
    TSOH
    TSOH --- ---
    William Pester
    William Pester - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/William_Pester
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam