• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHNovodobí poustevníci, samotáři a lidé žijící dobrovolně na okraji spoelčnosti
    Články z medií, osobní zkušenosti/setkání s lidmi, kteří si zvolili svůj život vyčleněním se ze společnosti.
    rozbalit záhlaví
    TSOH
    TSOH --- ---
    XARGH:
    Prostě to udělal, neměl žádné plány. A pak žil 27 let o samotě v lesích • RESPEKT
    https://www.respekt.cz/denni-menu/proste-to-udelal-nemel-zadne-plany-a-pak-zil-27-let-o-samote-v-lesich
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    The Hermit of Treig - Official Trailer [HD]
    https://www.youtube.com/watch?v=CPmKh9m8mXQ


    The Hermit of Treig – splendid isolation in the wilds of Scotland | Documentary films | The Guardian
    https://www.theguardian.com/film/2022/mar/27/the-hermit-of-treig-splendid-isolation-in-scotland-lizzie-mackenzie-ken-smith
    COLOMAN
    COLOMAN --- ---
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    Omlouvam se, smazal jsem po sobe tu posledni vec protoze uz nechci rozjizdet dalsi kolo zvedani ramen a dokazovani a vysvetlovani atd, to sem proste nepatri. Kdo je zvedavej, tady:

    surfers_paradise_ebook_lite
    https://www.mediafire.com/file/uvumg8tnzdoapmp/surfers_paradise_ebook_lite.pdf/file

    Tahle knizka rika vsecko za mne, napsal jsem ji tak at to je pristupny komukoli kdo ma zakladni inteligenci a vzdelani. Je to kniha o vsem, zrnicko pisku ve kterem se zrcadli vecnost. Vedecky, matematicky, filosoficky a umelecky popsany tak jak to jen jde. Extrakt hermeticke nauky pro budoucnost lidstva :) Architektura vedomi vevnitr i vne (I mezi "/" ;)) . Obrazky, karticky, protoze mista kde mysl prekracuje sama sebe se z definice nedaji uchopit slovem. Ale vedomi nejsou jen slova, a videne lze chapat, zvlast kdyz odrazi zazitou zkusenost a fakta. Je to dost genialni na to, abych si dal zbytek zivota od umeni pauzu, protoze umeni je o predavani ideji, ne o nekonecnym prujmu neciho ega... a ja uz to lip neumim. Vejs nez k Bohu, ukazat taky ne. Celkem by mne potesilo, kdyby nekdo nekdy pro zmenu zase hodnotil praci a obsah, a ne autora.

    A jestli to co je v ty knize, vzeslo ze schizofrenie.. ok. Nejak se to nazvat musi. Ale mozna by stalo za zvazeni, jestli tedy schizofrenie neni neco co se oplati kultivovat a pestovat :). Takovej ultra disociativni maniak jako Sagus, si klidne ve Spanelsku dela co se mu zlibi, a jeste si u toho napise knihu v anglictine, a jako napotvoru, je v ni skutecne neco co nikde jinde neni a popsano nebylo! Nic tam neni navic, a vsechno do vseho perfektne zapada. Zrcadlo dusi a vesmiru na miru. Kromne mne na tom makalo nekolik dalsich geniu poslednich nekolik sta let, protoze verime ze to je nejdulezitejsi poznani co lidstvo ma.. uz jen proto ze zahrnuje a vy-svetluje vsechno ostatni, a je teda samotnou branou poznani. Nemate za co. Ani to nebyla nejaka namaha, napsal jsem to za 9 mesicu od uvodu po zaver jako jednolitou esej, zatimco mi padali peceni holubi do huby a prsata italska defka kourila pero. Se tomu nerika smooth point jen tak. Vite takova mysl schizofrenika... to zvladne.. kdyz je nas tady v hlave 10 a hrozne se nudime :))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    olol
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    XCIDER: Imaginarni, ve smyslu jakej si sam napsal.. jako vsechny pojmy co lidi pouzivaji. Realita je neco jineho, nez co tobe ukazuje omezenejch 5 smyslu, a jejich jeste omezenejsi interpretace tvym slabe vyvinutym, podminenym mozkem.

    O tom ze mam schizofrenni, a co si myslim, a cemu verim, si kazdej rad namlouva to svoje. Dokazat mi to, to je horsi. Dokazu vysvetlit, demonstrovat, popsat, priblizit cokoli, co se tyce principu vedomi, duse, mysli, a existence cloveka... veci, co zatim nikdo nechape, i kdyz si to ukazujeme tisice let. Muj zivot a prace je jeden velkej dukaz toho, co vim, ze vim, protoze jsem obetoval kazdou kapku energie a casu, abych sam sobe dokazal, ze existuje neco jako osud, a pripadne.. co to je, a jak se to dela. Ted uz to vim, a rad bych to nekde predal. Taky vim, ze to nikdo jinej nechape, protoze pak by jste se vsichni chovali trochu jinak k sobe navzajem i planete. Ja nejsem Jarda Dusek. Neoblbuju, a jsem chirurgicky presnej kdyz neco vysvtluju, umim nekolik diskurzu... Ale jeste nikdo se nezeptal. Jeste nikdo se nepodival... vichni mate takovej strach z vedeni, jistoty, neznama, ze to radsi urazite a utecete. Mne je to jedno. Podle vseho, co na nyxu pisete, jste moc daleko od neanderthalcu evolucne nezasli .... jen mate spoustu kecu, a kdyz je vam v tom dobre, klidne..co mne je po tom.

    Ja jsem zivej dukaz, a vymluvnej. Kdo se pta, ten se dovi. Ale lidi se neptaji, oni se chteji cejtit jak jsou zvykli, a placat se po rameni. Pravda je takova, ze moje inteligence a znalosti a skills, si nacpou 10 z vas do kapsy, a ze ja mam dusevni zdravi, a vy mate hypnozu s pychovou polevou... tak se z toho poserte. 3...2....1....
    TSOH
    TSOH --- ---
    Asi znáte příběh rodiny Lykových, ale stojí za to se podívat na mapu. Člověk si jen říká, jak to mohli dát. Oni tedy neodešli do izolace moc dobrovolně, ale přesto si myslím, že stojí za to je zde zmínit.
    51.46087°N 88.42713°E
    Mapy Google
    https://www.google.cz/maps/place/51%C2%B027'39.1%22N+88%C2%B025'37.7%22E/@51.46087,88.4245551,444m/data=!3m2!1e3!4b1!4m4!3m3!8m2!3d51.46087!4d88.42713!5m1!1e4?entry=ttu
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    A sakra, znicila jsem diskusi
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    SAGUS: "Tohle operuje na imaginarni urovni" - ne, jsou to pojmy z transakcni analyzy, jsou stejne tak imaginarni jako jakykoliv jiny pojmy, ktery lidi v komunikaci pouzivaji. Magicky vyznam "/" si tam pridala tvoje psychika. Podle vseho, co jsem od tebe na nyxu cetl, jsi v plne rozvinutem stadiu schizofrenie, kdy jsi uveril vlastnim fantaziim o tom, ze jsi nejaky prorok, ktery prisel na neco, co nikdo jiny nechape.
    Urcite muzes v tomhle stadiu stravit zbytek zivota, ale je to skoda, kdybys dokazal svoje bludy ukocirovat a dostat se nohama zpatky na zem, tak bys klidne mohl svoji spiritualitu rozvijet skrz umeni, ktery delas a navic v tom potkavat s dalsima lidma, ktery to maji podobne...
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    IOM_NUKSO: tak třeba píše na nyx, teda psal, že lsd léčí schizofrenii a o farmalobby a tak podobně. všechno relevantní věci :)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SAGUS: ja si nemyslim, ze nejses v poradku, to byl takovej teasing trochu :) kazdej mame svou bublinu pravdy a tady vidis, jak jsem te posunula o krok dal do jeskyne svyho sveta. Tvuj zivotni styl jinak hodne obdivuji a zajima me, co pises.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    IOM_NUKSO: ne, ja uz moc nemyslim. Ale alespon vidis, proc se semnou nikdo nechce hrat. Clovek jen neco naznaci a uz je to na vsechny moc. A nejhorsi na tom vsem co ze mne pada je ze to je obycejna prosta pravda ;). Sorry, jdu zpatky na okraj spolecnosti at si muzete vymenit tradicni posmesky a ujistit se navzajem, ze nejsem v poradku :).

    Ad dualni mysl vs realita.. ja to klidne vysvetlim i polopate >

    "ja jsem ok/vy jste ok
    ja nejsem ok/vy jste ok
    ja jsem ok/vy nejste ok
    ja nejsem ok/vy nejste ok"

    Tohle operuje na imaginarni urovni, kde se ego pomeruje s celkem, skace z jedny strany na druhou a snazi se vyznat samo v sobe a kam vlastne patri.

    To poeticke "/", ta sterbina medzi tim, to je to co je skutecny.. realita co se rozprostira mezi nama vsema. Nejlip videt, kdyz clovek neni namyslenej a umi si tu mysl treba nekdy vypnout a jen se divat kolem sebe. Clovek rekne, ze uz si nema s kym povidat, a par veci o sobe a sve praci, a uz se slitaji uplne nezname existence mi rikat, kolik si toho asi namejslim. Zajiste ne tolik jako nekdo, koho napadne napsat reakci jako je ta tvoje.. musel si si toho o mne hodne namyslet ;) bye
    CUKI
    CUKI --- ---
    NOISEGATE: To už jseš poslední generace. Ne 2010 jsem si počítal auto a čekal jsem jak to dalším stopařům budu moct vrátit a nic.
    Mělký vztahy s řidiči? Mám doteď spoustu známých a kamarádů, které jsem potkal na stopu. Je to naprosto super způsob dostat se mimo svou sociální bublinu. Já jsem se u toho naučil lidi neodsuzovat a trochu se zkusit vžít do jejich způsobu života, někdy si ho i na chvíli zkusit. To mě na tom bavilo vlastně nejvíc. No a taky jazyk. Já mimo ČR stopem vyrazil poprvé v 16ti, moje angličtina byla naprostá tragédie, ale odjel jsem bez peněz a domluvit jsem se prostě musel. Nic jiného mi nezbylo. Musel jsem si vždy obstarat nějakou práci abych měl alespoň na jídlo a pod. To mě strašně moc posunulo. Ale že by ty vztahy byli automaticky mělký? To ani náhodou.

    Zrovna dneska jsme nabrali v horách týpka. Žena mi to pak dala pěkně sežrat. :)
    Komunikace byla dost obtížná Protože on mluvil hlavně portugalsky a neuměl španělsky a jen hodně omezeně anglicky, ale myslím že to nebyl ten problém. Ten už žil ve svém vlastním světě. Projel s náma asi 100km přes hory dal jsem mu nějaké jídlo ale moc jsme si nepokecali.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak současní studenti taky stopují V menší míře, než v 90, ale právě po evropě se tak dějě.
    XARGH
    XARGH --- ---
    Stopovat se stale da, alespon v horach snadno. Motivace uz ale neni usetrit, ale pohnout se ;)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    CUKI: prostopoval jsem za studentskych let (cca. 2006-2010) podstatnou cast Evropy a byt to povazuju za super zkusenost, tak prehnanou nostalgii po tech casech teda netrpim :) To toxicky prostredi vypadovek, benzinek a zaplivanejch predmesti mi nechybi ani trochu. A tisickrat vytvarene mikro melke vztahy s ridici vlastne taky ne. Je pravda ze uz v ty dobe stopoval malokdo, na cernaku na vypadovce se nas ale v patek vzdycky par seslo.
    Dneska uz stopuju zcela vyjimecne, ale parkrat do roka se to povede, nekde cestou z vandru na vlak nebo podobne a lidi porad berou i vousaty chlapiky 35+! :-)
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    SAGUS: wau.. EU je podle tebe větší nesvoboda než sovětskej svaz? Moc psajtrencu viď?
    XARGH
    XARGH --- ---
    IOM_NUKSO: bejt namyslenej je dualni pojem ;)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    SAGUS: nejses tak trochu namyslenej? ;)
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    XARGH: to je klasicka gymnastika dualni mysli. da se to vztahnout na cokoli. realita je tam jak mas to "/" :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam