IOM_NUKSO: nezdedil, ja si to proste vzal a drzi me tady ciste moralni sila. Puvodni majitel tady chtel mit komunitni misto, postavili tady podium, boudu pro zvukare a aparat a venkovni bar na akce.. tehdy jsem ja jeste jezdil kazdy dva tydny vydelavat do UK, kde jsem se staral o vozickare.. moc jsem se s nima neznal, a s nim vubec. Pak me nekdo pozval na koncert, kde jsem se predstavil panu sefovi poprve a chtel mu nabidnout, ze jsem malir a ze mu to tady klidne pomuzu udelat hezky.. tehdy uz mu ale ze vsech vyzirku co se mu tady shlukli dochazeli nervy a rozhod se si to vybit vsecko na mne.. ani jsem mu nedorekl, ze za to nechci penize a ze to je moje snaha je poznat a skamaradit se. Narval na mne ze neni milionar, a at jdou vsichni doprdele, a at mu dam pokoj pze on se chysta na vecerni vystoupeni a nema cas.... ale mel.. pze jel okamzite na podium, vzal si mikrofon, a prede vsema jim rekl jak je vdecnej ze je ma, jaka jsou skvela rodina co dela neco ze srdce, a jak je nasranej na srace jako jsem ja, co se jen snazi z nekoho vytahat penize. Dotklo se me to, tak jsem skocil na stage za nim a dali jsme si nadhernej standup 2 magori na sebe rvou jeden cez druhyho kdo je vetsi kokot. Takhle jsem se predstavil cely skupine tady :).. jel jsem pryc, zatimco na mne z toho podia rval ''vem si svych 5 euro a fuck off''.
Za 2 mesice byl mrtvej, resp. nevi se to.. nechal dopis o sebevrazde, nechal tady vsecky veci, doklady, i nejakej cash, a zmizel beze stopy.. coz tady neni tak tezky. Jeho rodina srdcaru a hipiku rozkradla vsecko co se dalo odnest a melo nakou cenu, lidi kterym v zaveti odkazal celej dum a projekt od toho dali ruce pryc, a nechali to tady zpustnout. Pak dostal Sagus sen s vizi tohodle domu a infem ze je muj, tak jsem se tam proste nastehoval. Udelal jsem co se dalo, abych se nekomu nenasral do zameru.. obehal jsem vsecky ty hipiky, a kazdyho se zeptal jestli maji v umyslu neco tady s tim delat.. nikdo nic. Ale ja se dovedel jak to skutecne bylo s jejich ''rodinkou''... temer kazdej mi rekl ''Jo ja byl jeho nejlepsi kamos tady, ale ti ostatni... kazdej z nej jen tahal a bral co se dalo''... a to si dokolecka mysli vsichni o vsech :). Nakonec jsem zjistil, ze typek ma v Irsku bratra, a sehnal na nej kontakt... abych zjistil, ze jsem prvni clovek z La Palmy, co s nim komunikuje o tom co se tady stalo. Bratrovi je pres 80 let, je bohatej a zarizenej, a nikdo jinej v rodine nezbyl koho by zajimala nejaka chatrc na La Palme.. mam od nej papir kde mne jmenuje spravcem domu, dokud se neuzavre pripad ztracenyho sebevraha, a preje mi at to pak dopadne tak, ze dum a vsecko bude moje. Mistni policie a urady me tady tolerujou i kdyz oficialne je to crime zone, mam papiry s potvrzenim o rezidenci na tuhle adresu, co jsem vykoumal oklikou v jejich polamanym systemu, a platim ucty za elektrinu ktera je na moje jmeno.. plus jsem zaplatil dluhy za energie a dane za dum co nebyli zaplaceny od 2014. Plus, to tady ted, kdyz tady zije jeden nezamestnanej chudobnej ja, vypada milionkrat lip, hezci, cistejsi a funkcnejsi, nez kdyz se tady motalo 50 hipiku s pul milionem eur. Takze dokud nezdechnu, tak me odsud nedostane uz nikdo a nic.. za 4 roky si zajdu na mestskej urad a pres squatersky zakony si to necham napsat laskave cely na sebe... tenle dum mi dal buh, pze vedel ze od lidi dostanu jen hovna.