• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WEWERKAČtverečkování, Tile hunting
    BEREGOND
    BEREGOND --- ---
    Ehm, lama dotaz, jak funguji ty ctverecky? Zeleny je projety, cerveny okraj co chybi a modry je souvisla plocha?
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Dnešní zjištění je, že čtverečky na severu budou mnohem cennější než ty na jihu. Dnes 14+ , ale dalších šest jsem vzdal, protože už se mi prostě znovu nechtělo do toho údolí a pak zase nahoru a to celé dvakrát:-)

    SUMAC
    SUMAC --- ---
    No já pokaždé zastavím, ověřuju a pokud je to obzvláště složitý čtverec moc daleko tak otevírám veloviewer a chekuju jestli jsem opravdu v něm:)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    WEWERKA: to se mi stava celkem bezne, a to zadny ctverecky ani nemusim lovit. Proste jen kufruju :)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    HELVETE: To znam, treba ted nedavno. Taky musim udelat otocku. Juu, tady by se udelala hezka fotka a frnk zpet. Ou, asi jsem neudelala ctverecek, takze otocka zpet. No a kdyz jsem tady, tak si udelam jeste jednu fotku z druhe strany.
    Okolo rybaru jsem projela celkem 4x, muselo jim to byt trosku divny.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Tak jsem jel dneska poprvé cíleně ulovit čtverec u obory tady kousek od nás. Zabírá skoro celý čtverec, tak jsem si to naplánoval k rozhledně Ládví - Vlková a že pak do čtverce ještě musím zajet k hranici obory. Na rozhlednu jsem pak vylezl a zapomněl jet dál, což jsem zjistil až teď, když jsem chtěl zkouknout úlovek, takže to budu muset zopakovat :-D
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Mám co dělat. Mám jen 5x5
    PULKA
    PULKA --- ---
    HELVETE: Okolo Kammenýho přívozu byl snad jenom jeden orienťák, ale okolí Panský skály bylo naše oblíbený místo za covidu ;) Dobrý postřeh.

    Jinak je škoda, že se mi nepodailo vytáhnout včas data z Endomonda - vzpomněla jsem si tenkrát o pár měsíců později, měla bych toho víc kolem Prahy a další cluster v Paříži :-D
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    Wandrer
    https://wandrer.earth/signin

    zkuste i toto. neni to tak cool jako tiles, ale podival jsem se diky tomu do mist, kam by clovek normalne vubej nejezdil - nejvetsi masakr jsou vsechny ty Cul-de-Sac co se do nich ani z nich neda poradne dostat
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    tak jsem taky nechal Statshuntera sosnout Stravu a tohle je výsledek...
    Jako správný švec se držím svého kopyta :-)

    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Tile hunting jsem objevil ostudně pozdě, škoda! Takže zatím 11 × 11 — ale faktem je, že kvůli čtverečkům jsem prozatím plánoval jen dvě trasy (a pěší výlety netrackuji, to by se asi hned výrazně rozrostlo). Každopádně skvělý způsob, jak objevovat nové cesty a nová místa — v čemž je to vlastně podobné, jako kdysi populární keškování pro pěší turistiku.

    No a také tedy zjišťuji, že by se mi o něco snadněji čtverečky lovily ještě předtím, než jsem se z Prahy odstěhoval do Liberce :D (Ale zase ta místní krajina… ta zato stojí).

    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Zatím 24x24
    Dlouho jsem jezdil bez garmina, takže mi chybí propojení s Moravou, které už jsem několikrát jel, ale aspoň se k tomu zase dokopu.
    Cykločundr do Rumunska, ale už asi opakovat nebudu:-)
    Jinak neřeším cyklo a pěší a nechávám to společně...

    PS: jo a jedna zajímavost - ten cíp u Hradce Králové je ze začátku Covidu, kdy jsem se vydal na kole na Moravu na dovolenou, ale během dopoledne mi volal šéf, že jsem v karanténě a vracel jsem se zpět do MB. Dal jsem tenkrát 200km s plně naloženým kolem a musel jsme týden zůstat v izolaci (rychlé švihy po okolí byli také izolace:-))

    HELVETE
    HELVETE --- ---
    PULKA: To je vtipný s těma trasama, to jezdíš na traily k nám do Kamennýho Přívoza nebo na orienťáky z druhé strany kopce?
    PULKA
    PULKA --- ---
    Zatím 8x8 (vtipně nemám pospojované ty části, kde bydlím), ale uvidíme, kde to bude na konci roku. Počítám do toho i hiky a orienťácký závody (to jsou ty malý uzlíčky), ale v okolí Prahy to nemá moc vliv.

    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FORELLI: Jsem od tebe 4 ctverecky, uz se blizim :) Ale v nejblizsi dobe to asi nebude.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Koukám, že náš kraj (Pacovsko) je skoro nepolíben místními hunters, máte co napravovat! :-)
    A kdybyste jeli lovit na Mladovožicko, mám tam do 3. května v Památníku Mladovožicka výstavu fotek, tak můžete navštívit v rámci lovu.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    RICK: Puvodne jsem si rikala, ze zkusim jestli mi Statshunters uzna, kdyz prijedu z jedne strany a tam zabalim navigaci do alobalu. Tim by se neprerusilo nahravani, ale navigace nemela signal. Tak jsem to zabalila a jela zpet 11 km na druhe misto, kde jsem navigaci rozbalila. Bohuzel mi to SH neuznal. Tak jsem trasu orezala viz cerna cara na obrazku a nasla nejaky online tool (bohuzel uz si nevzpomenu co) a tam nastavila pro celou trasu konstantni rychlost.

    RICK
    RICK --- ---
    WEWERKA: co znamená/jak se dělá fake jízda?
    RICK
    RICK --- ---
    22x22, ale zelený potenciál vypadá slušně :-)

    SUMAC
    SUMAC --- ---
    WEWERKA: co se týče no go úseku tak mám štěstí a do 50 max sq tu není nic, akorát jedno bývalé RAF letiště kam se dalo dostat a bylo to navic jak ze Stalkera romantické... a Až do 60 max sq podle mého prvotního průzkumu by to mělo jít bez fake jízd ( včetně jednoho průniku k F1 okruhu v Silverstone)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam