• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WEWERKAČtverečkování, Tile hunting
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    WEWERKA: Se svýma asi 15x15 nedokážu pochopit tvoje čtverce😂🎩👑
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Tady jedna mrska u Luzne a uz mam 62 x 62.

WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARASAN: Ohledne CX asi jo. 100% nesouhlasim s tim "Gravel prevody jsou prakticky stejny jako MTB". MTB je uplne jina kategorie. Ten rozdil mezi vzadu 34 a 51 je priserne velky. Slapes jak krecek a ono to porad jede. Kopec nekopec.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    WEWERKA: principialne "prave, ze na CX neni ani 1:1, coz je space pro gravel a MTB apod."
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARASAN: No takze prave ne :) 30 a vzadu 34 na gravelu vs 32 a vzadu 51 na mtb.
    Jako vyjela jsem to bez slapnuti s 3x9, ale to bylo pred 20 lety. Dneska bych to bez zastaveni nedala ani na gravelu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    WEWERKA & WEWERKA: prave.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    WEWERKA: Vlastne mozna na gravelu mam vepredu min. 46/30 myslim.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARASAN: 1x12 s 11-51 nebo 52 a 32/34 vepredu IMHO nelze srovnavat s kompaktem. Jak na gravelu, tak i na endurance silnicce mam 52/36 a vzadu 11-34. Do nejakych 8% jsem s tim v klidu, ale na 1x12 jsem schopna splhat mnohem vic. No a Rip ma tech 20% a mozna i vic na zacatku.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MIKEFINDER: ja mam CX a nejlehci je 36 vpredu, 32 vzadu. Je to Shimano 105 s kompaktama.
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    YAZZMAN: A ted jezdim na silnicce se 105 a obcas se mi po tech gravel prevodech docela styska :D
    YAZZMAN
    YAZZMAN --- ---
    MARASAN: Jako jak ktery... Prodavaji se i levny gravely se silnicnima prevodama (Tiagra, Sora), ty gravel specificky GRX jsou tak nekde mezi. Vylozene MTB prevody by na tom byly zbytecny (ja mel vpredu 46/30 a vzadu 11-36 a toho kasparka jsem vlastne skoro nevyuzival)
    MIKEFINDER
    MIKEFINDER --- ---
    MARASAN: To ani náhodou. Na gravelu mám vepředu dvouplacku 46 a 30 zubů a vzadu rozsah 11 - 36. Na MTB máš vepředu menší placku a vzadu větší. Je to zpřevodované úplně jinak.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    WEWERKA: Gravel prevody jsou prakticky stejny jako MTB, ne? Takova CX uz nema ani 1:1, to je jina.
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Díky za nabídku, zatím to má čas 🙂
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FINSON: Kdybys chtel protahnout na jihu, tak te tu klidne provedu. Sraz nekde na metru, Chodov nebo Haje a 50-100 km podle nalady :) Muzeme skoncit treba u Sazavy.
    Rip je teda brutalni stoupani. S gravel prevody bych se tam teda nehnala dobrovolne :D
    To centrum je blby, ale staci si dat pakrat vylety smer Prokopak/Radotin/Sarka a hned mas projetou velkou cast.
    FINSON
    FINSON --- ---
    WEWERKA: Jasně, brzo se tomu vlaku taky nevyhnu. Ještě teď od baráku mám v dohledné době v plánu právě ten Mělník s návratem přes Všetaty :-) Pak to budu prioritně tahat spíš na východ; prokousávat se na západ a pokrývat Prahu se mi moc nechce :-) Budu k tomu zase muset časem dozrát, ale aktuálně mě to tam vůbec neláká. Ale láká mě vydupat si Říp, to zase jo :-)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    FINSON: Ja se naucila jezdit vlakem. Radsi mam ty co stavi na kazde zastavce, protoze tam muzu mit kolo u sebe. Snazim se nejdriv na tu stanici dojet na kole a teprve potom tam nekdy zacit start od vlaku. Vyjimka je Turnov, ale tam jsem zase byla uz asi 3x jeste predtim nez jsem zacla ctvereckovat.
    Unlockni si Kralupy, pak treba muzes zacit jezdit smer Rip/Melnik a vracet se tamtudy. Dalsi body jsou treba Podebrady nebo Vsetaty, kde se to pekne krizi. Na jihu pak Benesov.
    SUMAC
    SUMAC --- ---
    posun vlakem je legitimni, casu je malo a nekde u 45x45 je to proste na cely den na coz uz bohuzel nemam vubec cas.
    FINSON
    FINSON --- ---
    MRTS: Jo vidíš, to se taky musím přiznat - pár čtverečků jsem posbíral startem z chalupy, kterou mám ca 25 km blíž středu toho mas square, jinak vzražím z okraje Prahy :-)
    MRTS
    MRTS --- ---
    FINSON:
    Mám 17x17 a nový čtvereček projedu už málokdy.
    Je to už moc časově náročné...
    Takže jsem si "povolil" dojet někam vlakem a vrátit se kolmo domů.

A trochu jsem si to "naředil" tímto: https://wandrer.earth/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam