• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FERRYHONYX BOOX - e-book čtečka - tipy, triky, doporučení... a obecně čtečky s Androidem
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MARTY63: Tak omezovat se pouze na tu dodanou bych se pochopitelně nechtěl.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    SPIKE411: Pokud používáš tu dodanou na čtení, pak to problém není. Tahle mašina na nic jiného než čtení určená není. U těch novějších tabletů by to problém být mohl, ale tohoto přístroje ne.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    MARTY63: Do budoucna to bude problém, protože třeba přestane být podporovaný některými aplikacemi.

(Opět, zmíněno třeba v recenzi na The Verge, ale to je tak nějak obecný problém.)
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    SPIKE411: Android 11 ti na pouhé čtení úplně stačí.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Dobrý se přečíst pro srovnání tu recenzi na The Verge. Tam to autor zase bere jako kompaktní "nerušivé" (distraction-free) zařízení.

Ale jako jo, drahý mi to přijde a ten Android 11 značí, že je to prostě výběhovej hardware.
    PECA
    PECA --- ---
    Někde se válelo skladem mraky neprodejných mobilů. Pak někoho napadlo na to plácnout e-ink a prodávat to jako kompaktní čtečku. Bezva nápad. Jenom ta cena je dost vysoko, jaký to je experiment. :)

Na pořádnou čtečku je to malé. Na druhou stranu, když vezmu, kolik jsem toho přečetl na Palmu s malým displejem 160×160 px (a potom na SONY Clié s 320×320 :) )... Je možné, že si to svoji skupinu uživatelů najde.

Největší fejl je tedy, cituji z recenze:
    "Na první pohled si můžete všimnout známé přihrádky na levé straně Palmy, ale po bližším prozkoumání zjistíte, že se do ní nevkládá SIM karta, ale pouze microSD karta.
    Bohužel Palma nenabízí žádnou podporu SIM karet, a to ani eSIM. Není zde NFC čip pro bezkontaktní platby ani GPS pro sledování polohy.
    A to si myslím, že je obrovská škoda, která razantně snižuje praktičnost Palmy. Pokud mi totiž umožňuje přístup na internet jen pomocí Wi-Fi – například přes hotspot na mém telefonu – kompletně to neguje myšlenku, že bych mohl smartphone nechat doma a Palmu používat jako hlavní zařízení pro všechno."
    Konec citátu.

Škoda. Tohle by klidně bylo bývalo mohlo mobil nahradit. Zvláště pro někoho, kdo nepotřebuje socky a videa.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    SPIKE411:
    Fakt netuším, pro koho by to mělo být. Pokud by byla kombinovaná s mobilem, to by byla jiná věc. Takhle má čtečka nevhodné rozměry displeje pro čtení (na což autor poukazuje) a pokud tedy bych chtěl koupit 6" čtečku, tak si koupím asi klasický rozměr. Bez kombinace s mobilem je to podle mne krok mimo.
    Mimochodem autor tam zmiňuje obnovovací frekvenci. U e-inku? Nemá to být spíš překreslení obrazovky?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    The Boox Palma is an excellent e-reader in an Android smartphone’s body - The Verge
    https://www.theverge.com/24184777/boox-palma-e-ink-smartphone-reader

Onyx Boox Palma recenze: Unikátní mobil s E-inkem a Androidem
    https://toply.cz/ctecky-knih/onyx-boox-palma/recenze/
    PULKA
    PULKA --- ---
    BOLDRIK: Diky, mrknu na to!
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    PULKA: Zaregistruj se online na https://www.msvk.cz/ . Získáš přístup k https://www.pressreader.com/ , palm knihy a book port. Ne ke kompletní nabídce ale je tam toho dost.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    Nevíte o způsobu, jak z nějaké knížky si udělat slovníček slov, které bych si chtěl uložit na později?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    The best E Ink tablet I've tested is not by ReMarkable or Kindle | ZDNET
    https://www.zdnet.com/article/the-best-e-ink-tablet-ive-tested-is-not-by-remarkable-or-kindle/
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    PULKA: tak na to ti bude muset odpovedet nekdo jiny... ja sam to nevyuzivam... :O)
    PULKA
    PULKA --- ---
    FERRYH: Je nejaka z tech online e-knihoven “osvedcena” a s moznosti registrovat se online?
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    FERRYH: Ja mam Kobo Forma, takze zadna jedna pani, ale potvrzeny info:) Ale neni rozhodne z tech levnych.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    MARTY63:
    Ještě poznámka - ten Koreader není nutno používat ke čtení. Stačí ho jen nainstalovat.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    JUNGLER: Ferry tady nezmínil jednu výhodu, která je pro mne nedocenitelná. Možnosti nastavení písma - kontrast, tloušťka, mezery mezi slovy atd. Možnost dodání vlastních fontů je samozřejmé. Nevýhodou je doinstalovánání aplikace Koreader kvůli špatnému dělení slov a osamoceným uvozovkám na začátku či konci řádků. Také není vodovzdorná.
    Co mohu potvrdit je rychlost - zkoušel 4 MB epub soubor a otevřený byl okamžitě. Tohle bych si na Pocketbooku vůbec nedovolil udělat.
    Na druhou stranu jsem měl 5 modelů PB a nikdy jsem se s prasklým displejem nesetkal.
    Bohužel ideální čtečka asi neexistuje.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    rikaj to o Kobo ... ale tu jsem v zivote namel v ruce, takze za mne je to jen jako jedna pani povidala ...
    jukni na YT na ty videorecenze... z nich pak mas lepsi predstavu co cekat od stroje ... :O)
    ja takto prosel par Onyx recenzi, a pak uz jsem sel na vice/mene jistotu... i kdyz par prekvapeni jsem zazil :O)) to jo ... treba to, ze se mi Onyx po zapnuti a vypnuti nespustil na rozectene knizce... to nikdy nikdo nezminil a ja se neptal - z Xindlu a PB jsem na to byl tak zvyklej, ze mne ani nenapadlo, ze tohle tam nebude...:O)
    nastesti to slo pak trosku predelat - nastavit - a ted uz mi to chodi, mam stale otevrenou knizku a Onyx jen uspavam ;o)
    JUNGLER
    JUNGLER --- ---
    FERRYH: No já když ti tak čtu tak od čtečky vlastně chci opravdu jen a čistě jen čtení knih. Všechno ostatní stejně dělám přes telefon, kterej mám u sebe furt. Co mě ale na tom onyxu láká je ta rychlost. Existuje nějaká jednoduchá čtečka s perfektním displejem, dlouhou vydrží a vysokou rychlostí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam