• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FERRYHONYX BOOX - e-book čtečka - tipy, triky, doporučení... a obecně čtečky s Androidem
    TILIO
    TILIO --- ---
    Pouzivate nekdo boox i na neco jinyho nez na cteni?

Hledam nejaky zarizeni na extenzivni psani, poznamky, velmi dlouhy dokumenty formatu pdf nebo doc, mate s tim nekdo zkusenost?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Pokud u nás existuje prodejce Onyx Boox čteček, který poskytuje i pozáruční péči, bylo by užitečné ho mít na nástěnce/v záhlaví. Věděl bych, kde si mám koupit příští čtečku :-)
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON: Jak který.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    chce nekdo ze "znalcu" android-ctecek zvysit prava zde v tomto "chlivku"?
    ...treba na doplnovani do nastenky nejakych sikovnych linku, tipu atd...
    tyhle veci mi moc nejdou ... kdyztak nekoho navrhujte... dohodnu se pak s nim v poste.
    OXYM, MARTY? atd..
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Prodejce řeší jen záruční opravy
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    PETD: Vyplň si formulář, oni ti napíšou, kam to poslat. Ale tuším, že přo čechy se to opravuje v polským Fixitu
    https://help.boox.com/hc/en-us/requests/new
    Autoryzowany serwis gwarancyjny urządzeń marki Onyx | FixIt
    https://fixit-service.com/en/clients/onyx/
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    MARTY63:
    Tady to píšou na Axos - projednat s prodejcem
    Servisní střediska - aXOs.cz
    https://www.axos.cz/reklamace/servisni-strediska/
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    PETD: Osobně bych doporučil obchod, kde to bylo koupeno a požádal je o kontakt na distributora (dovozce). Možná ti to zajistí i ten obchod, kde jsi kupoval. Ovšem budeš hradit samozřejmě náklady. To bych viděl jako nejschůdnější cestu.
    BOLDRIK
    BOLDRIK --- ---
    Kdyby měl někdo zájem tak mám k prodeji Onyx Boox Mini C. [Onyx Boox Mini Tab C]
    PETD
    PETD --- ---
    Zdravím,
    bohužel se mi rozhodla čtečka Poke 3, že přestane fungovat. Je už po záruce, takže bych jí rád nechal opravit. Tuší někdo, jaký servis to udělá? Bohuže mé hledání nebylo úplně úspěšné, takže bych se rád, zeptal jestli tu někdo nemá s nějakým servisem zkušenost?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MEMNON666: V podstatě ano. To, že je ten displej vyšisovaně barevnej je vykoupeno tím, co jsem popsal. Což mi často nestojí za to. Jako jediný zařízení na čtení PDF (protože na nic jinýho to nepoužívám) bych to nechtěl. On ten negativní dopad je dvojí - nejde jen o tu vrstvu navíc, díky který to je tmavší, ale i o to, že barevná vrstva má poloviční rozlišení a ten rastr je vidět. Člověka to nutí kompenzovat intezivnějším podsvícením - což má dopad zase na výdrž.
    Je to ale jinak hezkej kus železa, funguje velmi svižně a spolehlivě. Abych nebyl jen negativní :-)
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    OXYMORON: takže stále stejný "problém" jako už u color lux?
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SPIKE411: Boox Note 3 C Air není špatmej. Ale pořád mi vadí skutečnost, že ta barevná vrstva pocit z toho zařízení paradoxně posílá do saker. Displej je výrazně tmavší a není tak jemný (nemám na mysli rozlišení, ale to jak to vypadá, mřížka tý barevný vrstvy to prostě kazí). Poslední dobou - pokud nepotřebuju barvu - sahám spíše po starším Air první generace. Na tom se mi i lépe píše - má zcela hladký povrch, silikonový hrot po něm klouže úplně bez odporu a snadno. U trojky je aplikována hrubší fólie - zdá se, že podlehli módnímu trendu napodobování, tedy pocitu psaní na papír. Škoda.
    MEMNON666
    MEMNON666 --- ---
    PECA: yota byla fajn, jen ta výdrž baterky byla dost limitující (a v mobilní části nepodpora některých 4g frekvencí pokud si to dobře pamatuji)
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Škoda i té absence GPS. Na týdenní výlety do hor a možnosti mapy.cz a k tomu starou Nokii by to pro mě byl skvělý společník. Bez socek, s knížkou a s mapou a nouzový volání ideální kombo na detox. A taky nižší cena by byla vítána.
    PECA
    PECA --- ---
    FERRYH: Jestli ti jde pouze o data, tak modem přes USB-C určitě půjde. Rovněž se dělají samostatné modemy s WiFi, jako hotspot.
    Spíš mě zaujalo, že měl někdo tu potřebu odstavit telefonní modul v evidentně kompletním mobilu. Domnívám se, že to byla spíše práce navíc, než že by se něco vynechalo... Možná homologace a podobné blbinky, když to jako mobil není (má to jenom WiFi a BT)... Nevím, možná se desky skutečně osazují modulem pro telefon a ten vynechali. Možná se najde zručný šťoural, který v tom ten mobil rozchodí... :)
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ta absence SIM karty a teda mobilu je myslim jasne omezujici pro tehle kousek HW ... asi to nema moc cenu dal zminovat, shodnem se.
    Co mne ale pri te prilezitosti napadlo je: pres USB-C by se mela nejak SIM nechat pripojit, ne? kdyz uz tak v nejake dock station urcite je... nebo se pletu? nedival jsem se, ale ty dokiny na USB-C docela dobre na Onyxech funguji a treba u tech barevnych Onyxu by to pri dovolence byla docela sikovna funkce... :O)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    PECA: Tak pochopitelně, pokud už čtečku máš, tak další, byť v jiném form factoru, nejspíš nepotřebuješ.

Mě třeba zaujal (ale ano, zároveň jsem před časem koukal po eInk mobilech, zaujal Minimal Phone, ale to je vaporware, HiSense něco má/měl, ale do téhle Číny nejdu; kdybych pořídil eInk telefon, řešil bych pak absenci barevného displeje pořízením malého tabletu?), čtečku momentálně žádnou nemám (měl jsem Kindle, ale stalo se mu příliš mnoho nehod :))
    Ale představoval bych si, že v současné podobně bude stát tak polovinu, pak bych vzal ještě jeden pro přítelkyni.

Každopádně vaše preference vám neberu.
    PECA
    PECA --- ---
    SPIKE411: Jako zařízení pro čtení bez rušení mám čtečku. Tohle mi nepřinese nic navíc, spíše naopak. Jako malé, namísto čtečky, bych to bral právě pokud bych mohl nechat doma mobil. Pokud mám nosit 2 věci, tak už můžu tahat rovnou běžnou čtečku.
    Uvidíme, jak se tu ujme. S e-inkem na mobilu experimetovala ruská Yota, ale asi to nebylo ono.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    SPIKE411: No vidíš, a já jsem po různých zkouškách se vrátil zpátky k té vestavěné. Protože pro mě je nejvíc vyhovující.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam