• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FERRYHONYX BOOX - e-book čtečka - tipy, triky, doporučení... a obecně čtečky s Androidem
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Docela mne překvapuje, že 4C má kaleido 3, stejně jako 3C. Samozřejmě s polovičním rozlišením barevný vrstvy, což vytváří docela hnusnej rastr přes tu černobílou vrstvu. Nová verze androidu ani papírově rychlejší procesor pro mne není důvodem k přechodu :-( tím byl lepší (barevnější) displej s kontrastem a světlostí pozadí alespoň jako má stařičký Note Air.
    Doufám, že přijdou s něčím, co představil reMarkable.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Tak som ten Note Air 4 C objednala, som zvedava. 🙂

Nahradu za staru Novu Air som si zatial nevybrala. Tak ta az casom. Inac ten posledny update tam stale nemam. 🙄
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    SHARKIE: HiSense to třeba snad dělá, ale jsou to teda pálky, a je to HiSense no. :)
    Welcome to the Hisense E INK Store – Hisense E INK Smartphone Store
    https://hisenseeink.com/

Zajímavě vypadá The Minimal Phone, akorát je to zatím akorát vaporware.
    The Minimal Company | Live More, Scroll Less.
    https://www.minimalcompany.com/

A pak jsem zachytil ještě tohle, taky zatím předobjednávky.
    The Light Phone
    https://www.thelightphone.com/
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SPIKE411: Jo, to taky nechapem. Moct z toho volat, tak tu palmu uz mam davno ako pracovny tel.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    A tak píšou, že je i výkonnější.

Taky vybrakovali nějaký novější telefon a udělali Palma 2. :)
    BOOX Palma 2 | A Potent 6.13'' Mobile ePaper for Mindful Living – The Official BOOX Store
    https://shop.boox.com/products/palma2

Jako jo, je škoda, že to nefunguje rovnou i jako telefon no. Většinu času by mi to stačilo. :)
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SPIKE411: Rozmyslam, ze si ho kupim.

Ale teda cakala som nejake vacsie zmeny a oni v podstate len dvihli android.
    KULHY
    KULHY --- ---
    Ahoj — nemáte někdo nějaký slušný EN-CZ (a třeba i CZ-EN) slovník pro integraci do Neo Readeru? Ten co je tady postačuje, ale hodil by se trochu lépe naformátovaný a na informace bohatší. Pak bych ocenil nějaký další kvalitní výkladový slovníky. Teď jsem teda sehnal nějaký slušný Oxford, ale nebráním se dalším. :)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: On ten displej je i bez podsvícení znatelně světlejší. Musím se někde podívat na ten novej reMarkable, to je úplně jiná technologie zobrazení. Jejich ekosystém mi ale nevoní, pravěpodobnost, že si to pořídím, je minimální.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON:
    Jj, minimálně lepší kontrast.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    SPIKE411: do tajů cenotvorby po sobě jdoucích modelů jsem nikdy neproniknul. Nemůže za to jen výrobce, ale i distributoři a koneční prodejci, stav jejich zásob apod.
    U displejů s Kaleido je třeba počítat s rastrem barevné vrstvy. Jinými slovy - podání Page bude výrazně lepší, než Go Color.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    SPIKE411:
    Nemá. Sprška mu škodí, bohužel.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Když na to koukám - jaký je smysl modelu PAGE oproti GO COLOR 7"?
    První jmenovaný je (na Alze aktuálně) dražší, černobílý, tenčí o půl milimetru, těžší o 5 gramů, má poloviční úložiště.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Liší se nějak možnosti/schopnosti dotykové vrsty a softwarového vybavení (co se týče nějakého čmárání, rozpoznávání rukopisu) mezi NOTE AIR 3 C, TAB MINI C, GO COLOR 7", PAGE?

NOTE AIR 3 C se mi líbí jako gadget, ale realisticky se asi nikdy nenaučím psát si nějak systematicky poznámky, deníky nebo kdovíco. Je to docela velké a těžké na "EDC". I když na 10" se určitě líp čtou PDF. Trochu mě v tomto ohledu zaujal ten TAB MINI C.
    Ale spíš mi jde primárně o malou lehkou čtečku ebooků.
    A když už se koukám po 7" zařízeních... asi by mě mrzelo, že ONYX BOOX zřejmě nemá ani krytí IPX7 natož IPX8.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MARTY63: To by mohlo pomaly dojst aj na jednicku 😃
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Aktualizoval jsem včera Nova Air2 na fw 3.5.4. Například přidání "Quick Notes", offline OCR v PDF, nějaké optimalizace UI a Nova Readeru atd.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    FERRYH: Bohužel ne.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    je ve Win10 nejaka moznost v Onyx zarizenich pripojit (USB) ctecku jako beznej USB disk? ...nemuset jit do zarizeni stale pres to pitome: "Poke5P" (u mne Poke5P jine Onyx ctecky asi jinej nazev zarizeni...)
    ----
    Samozrejme mam v TC udelanou zkratku na jednotlive adresare/disky v OnyxBooku, ale to neni ono... potreboval bych obcas, aby to i normalne Winblows videl muj OnyxB jako disk... :o(
    PECA
    PECA --- ---
    MARTY63: Ale hlídá. Jenom to bude ukazovat něco kolem 0 %, případně se to náhle vypne.
    Kdyby se to nehlídalo, tak se to potom už nedá jen tak jednoduše nabít. Kritická hranice je nějakých 2,5 V. Slušný výrobce nastaví raději víc, prodlouží tím životnost. Podobně to mají třeba i vrtačky. Proto je tam vždy ochrana na nízké napětí, která tu baterii odpojí. Buď v přístroji, nebo v baterii. V baterii to má smysl pouze u výměnných typů s externí nabíječkou. Tam se zpravidla hlídá i maximální nabití a balancování článků (pokud baterie je vícečlánková).

Lithium-iontový akumulátor – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Lithium-iontov%C3%BD_akumul%C3%A1tor#Nap%C4%9Bt%C3%AD
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    PECA: To nehlídá. Podařilo se mi u Onyxu vybít baterku na 2%.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam