• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FERRYHONYX BOOX - e-book čtečka - tipy, triky, doporučení... a obecně čtečky s Androidem
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FERRYH: No jo, to si musíš nastavit...
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    jo neco tam nastane je ... nesral sem se do toho je to defaultni
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FERRYH:
    Máš nastavená gesta?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    "Automaticaly scan specified folder in the Storage"
    to tam bohuzel vubec nemam a ani nic podobneho v ceskem prekladu...
    ...
    taky to uplne posledni mi nefunguje... "táhneš od spodního okraje nahoru"
    to se mi objevi kontrastu a barevneho filtru
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Když jsi v Library, máš úplně vpravo ikonu (3 čárky pod sebou) = nastavení. Tam je položka "Automaticaly scan specified folder in the Storage" a vedle je ikona "+". Po kliknutí se ti rozevře nabídka adresářů a ty si zaškrtneš ty, které potřebuješ, abys v Library viděl. Tedy nějaký adresář s knihami - normálně má Onyx vytvořený ve vnitřní paměti adresář "Books". Můj Onyx nemá slot na SD kartu, takže ty si budeš muset asi na SD kartě ten adresář vytvořit aby jsi si ho mohl přidat do homescreenu Library.
    Mám to takhle:
    1) Menu Nastavení/ Systém display/Custom Home Screen - Library
    2) Menu Nastavení/Gestures/Potažení od spodního okraje nahoru = Back Home Screen
    Když to máš takto nastavené, po dočtení ebooku táhneš od spodního okraje nahoru a dostaneš se přímo do Library, kde uvidíš přímo terbou definované adresáře s knihami - a vybereš si novou knihu.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    no dobre ale jak to dostanu na ten plovouci buton rychlonabidky?
    ten TC mi to jako program nabidne v nastaveni a prirazeni nove nabidky... ale ten adresar book na SD karte netusim jak tam dostanu... nenabizi se... ja androidu fakt nehovim - nevim o nem totalne nic.. to jen jako upozorneni...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    FERRYH: Možná se pletu, ale nejde o obyčejného zástupce? Sice si pak můžeš vytvořit nezměrný chaos, ale když si to dobře navrhneš, tak ti to může pomoct. Takže odkaz na ten adresář Books můžeš mít odkudkoliv.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FERRYH:
    Tak jsem už dostal odpověď: adresářovou strukturu to neumí (má KOBO Forma), fonty neví - nikdy neměl potřebu to tam dávat (upřímně, když si můžu zvolit kontrast a tloušťku fontu, tu potřebu už nemám taky). Takže asi tak.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    mimochodem uz vim co mi na tom Onyx pristupu k adresari vadilo... ted jsem to zjistil...
    a sice ze nez se tam doklikam, po docteni knizky, abych otevrel jinou, tak je to na mrtvici... TC mam v tom plovoucim butonku predvolby
    a TC si pamatuje posedni otevreni a nastaveni razeni ... takze je to okamzite a treba jeste z te prave dotcene knizky
    jde tohle take nejak nastavit - ten adresar Books (u mne na pridavne SD karte...) - do te rychle predvolby?
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    ja uz nevim... proste mi to hrozne nesedelo... mozna pak dal spatne razeni z bych to chtel podle data?
    tak nejak... proste to neni moc intuitivni - pro mne ... TC je teda lepsi (a ty PocketBooky taky :O)
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MARTY63: Se zapnutou WiFi, BT a světlem se dá těm 20 hodinám při kreslení věřit. Ale jinak?
    BTW koukal jsem na nabíjecí pouzdra a divi se, kdo by je na čtečce potřeboval, když může mít powerbanku.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FERRYH:
    Právě nevím, jestli to KOBO nemá. Ariael se ještě neozval. Nicméně četl jsem recenzi na Techradaru a tam si stěžovali, na malou výdrž baterie. Prý zhruba 20 hodin. To neakceptovatelné. Prej tam do toho Sage narvali 4jádrový procák, ale baterku nechali stejnou.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    FERRYH:
    Co je tam nešikovného? Kliknu na ikonu "Složka" nahoře - vyberu režim "Adresář" (stačí udělat jen jednou a pamatuje si to) a pak na tlačítko "Books" a objeví se adresářová struktura jak jsi si to naládoval z PC. Když mám vícedílnou sérii, součástí názvu souboru je dvoumístné číslo pořadí v sérii. Za mě OK.
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    myslis podle nazvu souboru ve slozce?
    to by mi chybelo se priznam... treba v Onyxu to tam sice je ale tak silene nesikovne ze jsem radej presel na Total Comander for android a knihy si vybiram a oteviram tam...
    uz v pocketbooks cteckach mi to prislo jako naprosto nezbytna soucast ctecky... kdyz to ve ctecce nenajdu je to automaticky jedno velike minus ... Kobo to nema?
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    ERGOSUM:
    Já myslím orientaci v knihách při použití čtečky. Jde to tam podle autora, názvu, kolekce atd. Ale adrsáře jsem nezaznamenal. Tohle ale bude lepší nechat na uživateli s osobními zkušenostmi.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MARTY63: Neví proč by neměla jít. Kabelem to připojíš jako flashka..
    Ale PB s tím určitě problém nemá.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    ERGOSUM:
    Já jsem koukal na videorecenzi a jde to tam přes drát dát. Akorát to vypadá, že tam nejde organizace dle složek - a to je špatné.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    MARTY63: Ona by to mimo svět Amazonu měla být samozřejmost.
    Stáhnout libovolný soubor z webu, nahrát soubor kabelem, organizovat soubory z počítače.
    Mě u Kobo Sage schází karta, takže nechci.

Nicméně (jiný model)
    Drátem
    How to transfer eBooks wirelessly to your Kobo eReader or other eReaders - two different methods!
    https://youtu.be/2emONkbCWUA

Sideload audiobooks on Kobo Sage
    https://youtu.be/qk3NqPH-5IM

Bezdrát
    How to transfer eBooks wirelessly to your Kobo eReader or other eReaders - two different methods!
    https://youtu.be/2emONkbCWUA
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Díky, akorát že tam už v popisu mají chybu - tlačítka pro otáčení stránek to má.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam