• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FERRYHONYX BOOX - e-book čtečka - tipy, triky, doporučení... a obecně čtečky s Androidem
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Go je nástupcem Page. Nikoliv Nova Air. Přechod pro tebe nemá smysl, pokud používáš stylus.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Tak jsem si porovnal některé údaje u mé Nova Air 2 a nového BW GO7:
    Úhlopříčka:
    Nova - 7,8", GO - 7"
    Rozlišení:
    Nova: 1872*1404 (300 PPI), GO: 1680*1264 (300 PPI)
    E-ink:
    Nova - Eink Carta Plus, GO - dtto (Carta 1300)
    Baterie:
    Nova: 2000 mAh, GO: 2300 mAh
    Android:
    Nova: 11, GO: 13
    Procesory:
    osmijádrové
    RAM:
    Nova: 3GB, GO: 4GB
    GSensor (Autorotace)
    Nova: xxx, GO: ano
    HW Tlačítka:
    Nova: jenom s dokoupeným krytem, GO: Ano

Takže displej je menší, menší rozlišení, větší baterka, bez stylusu.
    Takže vlastně co by mě lákalo ke koupi je jen ten G sensor a HW tlačítka.
    Tak nevím.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Já to chápu úplně stejně. Jinak - umím si představit, že až mi doslouží Kindle Oasis (baterku nelze vyměnit) tak Go by mi mohl vyhovovat. Není sice tak elegantní a štíhlej (ani vodotěsnej - což Oasis je), ale vypadá dobře a zase tak často si čtečku do vody neberu.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON:
    Jo, to jsem myslel. Že by se nemělo nic stát když ti na to kápne pár kapek deště nebo když jsi u vody. Určitě ne čtení ve vlhku.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    Asi bych na to vodu nestříkal 😊

Water-repellent protection u čtečky Boox Go 7 označuje povrchovou úpravu displeje, která odpuzuje vodu a vlhkost. Konkrétně se jedná o speciální nátěr nebo vrstvu aplikovanou na E Ink displej, která způsobuje, že kapky vody se neroztékají po povrchu, ale spíše se "sbalují" do kuliček a snáze stékají dolů.

Tato ochrana má několik praktických výhod:
    Ochrana před vlhkostí - displej je lépe chráněn před kondenzací, deštěm nebo náhodným postříkáním vodou. To je užitečné při čtení venku nebo v koupelně.
    Snadnější čištění - nečistoty a otisky prstů se hůře zachytávají na povrchu a lépe se odstraňují.
    Zachování kvality zobrazení - vlhkost nemá takový vliv na kvalitu a ostrost textu na E Ink displeji.

Je důležité si uvědomit, že "water-repellent" neznamená vodotěsnost (waterproof). Čtečka stále není určena k ponoření do vody nebo dlouhodobému vystavení vlhkosti. Jedná se spíše o základní ochranu proti běžné vlhkosti a občasným kapkám vody v každodenním používání.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON:
    Hele, a co si představuješ pod pojmem "Water-repellent protection?" Připadá mi to, že to je ochráněno před stříkající vodou, ale nesmí ti to do vody spadnout.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Ano, je to tak. Ale víc mne těší oddělení tlačítek - je mezi nimi mezera, což je mnohem ergonomičtější, než když na sebe přímo navazují.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON:
    A slot na kartu a gyro...
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Překvapilo mne, že je dokonce o dvě stovky levnější, než Page, ze kterého vychází. Novější Carta (ten rozdíl je fakt vidět když je dáte vedle sebe), větší RAM, dvojnásobný uložiště a novější Android. Černá verze má sklo, bílá plexi. Asi bych bral verzi se sklem, to časem nedegraduje.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    Tak už je k dostání ten novej BW Onyx Boox Go 7.
    https://www.alza.cz/onyx-go-7-black-7-d12935866.htm
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    KULHY: Ta barevná vrstva v nizkým rozlišeniím dělá ošklivej (a pro mne do očí bijící) rastr na tý černý. A ten je vidět, i když čteš B/W. A způsobuje to i výrazně tmavější pozadí - bez podsvícení se neobejdeš.
    KULHY
    KULHY --- ---
    OXYMORON: Ale tak to se řeší tou kombinací ne? Máš Barvu ve 150 DPI a ČB ve 300 DPI. Nicméně já zakotvil u plastový Carty 1300 (Mobius) bez nasvícení, na Supernote Manta a nemůžu si to vynachválit.
    EDA
    EDA --- ---
    MARTY63: Sice mimo téma, ale připomnělo mi to, že jsem tuhle zkoušel svůj stylus ze starší Nova 3 (7,8 palce, to je skoro to samý jako 7) na Note Air 4 C a fungovalo to. I zpětně stylus z Air na Novu. Kdyby to někdo potřeboval vědět :-)
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Jo, Gallery je pomalejší. Ale upřímně - na čtení textu je barevnej eink naprd. Zlatá Carta 1200.
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Přitom Gallery se vyrábí masově - všechny ty cenovky a štítky v obchodech jsou Gallery 3.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    MARTY63:
    Ale bez chybičky to asi nebude
    EINK Gallery 3 vs Color Kaleido 3 | TWO NEW E INK Tech
    https://www.youtube.com/watch?v=LdK_ZWZLa9A
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON:
    Tady ty displeje porovnávají - to Gallery vypadá fakt dobře.
    Every E INK Color e-paper Screen Compared | Kaleido 1.2,3, DES and Gallery 3
    https://www.youtube.com/watch?v=NW6WUOjACC0
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Boox byl inovátor - ale poslední dobou přichází často s novými modely, která přináší jen malá zlepšení - často to jsou jen marginality a změny vzhledu. To je škoda. Už rok jsou k dispozici dobré Gallery displeje, ale oni pořád jedou Kaleido. Asi kvůli ceně.
    MARTY63
    MARTY63 --- ---
    OXYMORON:
    Mě spíš zajímá ta černobílá varianta.
    Taky to konečně bude mít sensor pro auto otáčení. Jsem zvědavý. Peněženka se třese...
    OXYMORON
    OXYMORON --- ---
    MARTY63: Boox to označuje jako novou technologii (InkSense), o EMR se vůbec nezmiňuje, takže vyčkejme. Spíš by řekl, že to nebude vzájemně kompatibilní. Proč opustili pasivní EMR teechnologii nechápu, ale třeba bude mít další funkce (BT, listování tlačítkem na stylusu apod.)

Škoda, že se zasekli na Kaleidu - barevná vrstva má opět poloviční rozlišení. Takže ten rastr bude vidět, což snižuje kontrast i světlost displeje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam