• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    DABE
    DABE --- ---
    ARNIWUP: je taky možné, že ráfek má své limity a 32 tam prostě nenarveš, protože je příliš úzký.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    NOISEGATE: To me tesi :) Ja jezdim ted na uzsich a ty mi vyhovuji pro muj styl jizdy vic.

NOISEGATE: Ja hustim porad na dry podle te kalkulacky. Vozim Cinturato gravel H ted pres leto a to v jakemkoliv bahne klouze jak blazen, takze u me to nema ani smysl foukat jinak. Blize k zime jezdim variantu M, ktera ma trosku vzorek a dokaze krasne ocistit i podzimni bahno. A i to hustim na dry :D
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    WEWERKA: jinak ty riditka od tebe jsou skvely, uplne jsem si je zamiloval <3
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    WEWERKA: mno to je pekne, znam, ale zrovna ted jsem se vratil po peti dnech z cyklovandru kde byly podminky od "sucha cyklostezka" po "bahnita strecha rozjezdena lesakama".) Na to se hustí jak?? :D
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    NOISEGATE: Husteni podle kalkulacky je zaklad :) https://axs.sram.com/guides/tire/pressure
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    BUDDHA: mam nove tufa thundero a poznám prd. Ze bych jako poznal ze jsou, dle recenzí "rychlé" to teda ne. Daleko vic záleží jak nahustim. Nějaké laboratorní testy vyšly dobře, sympatické je ze jsou made in ČR, ale zbytek je (pro me) takova marketingová omajda.
    Pláště jsem za zivot menil jen párkrát tak uznávám ze nejsem uplne ideální recenzent:)
    MAD_MAN
    MAD_MAN --- ---
    BUDDHA: mám speedero a jsem spokojenej, před tím jsem měl Schwalbe G-one Allround a ty tufa mi přijdou o fous lepší
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    Celkem sleduji, ze lidi na silnici/gravelu vozí Tufa. Jak jste s nima spokojeni?
    Já jsem pořídil pilotně na HT tyto https://www.tufo.com/cz/outlet/outlet/xc13-trout/ a zatím prozkoumávám, jezdíte je někdo?
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    DABE: ja mam nejakou defaultni silnicku van rysel z decathlonu
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Vseobecne teda pokud nejde plast nandat bez lubrikace, tak bych premyslela co se stane az bude defekt nekde v prirode. Takovy plast na kole uplne nechci a vratila bych ho. Ja teda nejezdim na silnicce bikepacking, ale ten plast mi prijde hrozne tezky (580g). Kdyby to melo byt jen ciste jezdeni nalehko, tak idealni vaha je tak o pulku dolu. Takovy plaste jdou pak nasadit velice lehko.
    VITI
    VITI --- ---
    ARNIWUP: staci dodrzet navod co je u pneu (treba contimental). Klidne to zkus nejdrive bez duse. Nekdy pomuze lubrikace (mydlo, sprchach, v nouzi voda). Mrkni na YT videa a musi to jit.
    DABE
    DABE --- ---
    ARNIWUP: A co máš za ráfek?
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ARNIWUP: No je na duse, ale je pomerne tezky, takze to nejspis bude jeden z tech, ktery proste jdou tezko nasadit.
    Zkus to pri nasazovani nasadit treba z 80% a pak palcem od ventilku postupne promackavat pneu a navic to drzet pod napetim. Pneu si jeste vic sedne do patek a uvolni se napeti.
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    WEWERKA: myslim ze ne, mam tohle. tim, ze tam pisou o dusi, tak jsem myslel, ze muzu s dusi.
    https://www.decathlon.cz/p/silnicni-plast-randonneur-tech-urbain-700x32c-s-ochranou-proti-defektu/_/R-p-X8762991

trik nacpat plast do zlabku uprostred jsem zkousel vcera vecer, dostal jsem se dal, ale peru se s tim podle me furt moc
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ARNIWUP: Nedavas tam plast specialne pro tubeless? Ty jdou vetsinou tezko nandat, protoze se nejdriv musi strcit do toho zlabku uprostred. Jestli mas dusi, tak takovy plast nepotrebujes a naprosta vetsina takovych plastu jde krasne nahodit.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    ARNIWUP: trochu to nafoukni.
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    nemate nekdo prosim po ruce navod pro trotly, jak vymenit plast na kole?
    davam si na silnicku misto 28mm 32mm plast (u kola psali, ze to zvladne), ale nedari se mi po nandani duse dostat plast do rafku. Myslim, ze mi chybi nejaky grif. mam montpaky a uz dve znicene duse :)
    WOOTEEP
    WOOTEEP --- ---
    Jedna z dovolenkatripu s manzelkou. Proprsene podmostí.

NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    MARASAN: tam tech no go je vic, poceni, teziste... ale je fakt ze kamos co jezdi Míle si do batohu bere vodu, pro me jakozto jezdce "od hospody k hodpode" to na cyklotoulky moc smysl nedava
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DABE: pro mne je batoh spis no-go, protoze pridava dalsi kila nad sedlo a driv se rozboli zadek ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam