• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    FLIPPER: první bivak je Panská skála koukám :) hezká trasa!
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Zamykam kolo a cenne veci davam do spacaku. Lidem neverit, navic se nam uz parkrat stalo ze se kolem nas rano nekdo motal.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FLIPPER: chápu, mě taky ne :) on spal tuším někde uprostřed Brd a ráno se probudil a kolo a batoh v hajzlu.
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    DRAGON: Nezamykáme. Přiznám se, že mě nikdy nenapadlo, že by něco takového mohlo stát. Taky spíme většinou docela stranou ...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    DRAGON: presne to mne napadlo, kdyz jsem videl spani evidentne nekde na trase u odpocivky :-)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FLIPPER: zamykate si ty kola nejak na spani? Kamos takhle prisel o kolo a batoh, asi nejakej tichej houbar :)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    FORELLI: Je to tak. Pěkný revír :) Potěšilo i café Budík o pár kiláků dále.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Diky vsem za tipy! A zacatku tejdne to projdu spolecne s predpovedi pocasi a uvidim :)
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    FLIPPER: ta horní fotka je u Pohnánce že jo. Jeli jste mým revírem :)
    FLIPPER
    FLIPPER --- ---
    PULKA: Jeli jsme letos na jaře tuhle trasu z Prahy na jih a končili na vlaku v Budějovicích. Sraz byl v pátek večer v Hornopožárském lese a druhý bivak jsme dávali za Jindřichovým Hradcem. I s cestou z Prahy to dává těch cca 250km. Je to celý tažený po menších silničkach, lesních a gravel cestách a ten nedělní úsek je celkem placatý, aby se člověk na konci zbytečně neštval. Krásná krajina, místa, kam se moc nejezdí a jako bonus návštěva pivovaru v Kamenici nad Lípou :) Doporučuji.

https://mapy.com/cs/turisticka?planovani-trasy&rc=9hWSTxWmFGm.MxWSFk9hud2xVUHA483Da95BNKxV4Qgk3MxU7of3n8xUh5ug5HxUZg395RyZxUAdv95iqkx87D3959w1x8ZQieNyx8Q.395iL8xTdmGhoexTIUSf2VbTI14HxS3tZ5xNxSPmffaK3l4fXZ3D5geeeKTbgWxRZpb9h.pZxRsis9h5dZxSJ8Zf5ggcK9hUWHxSXOwdBukR1e62gcyakmjpV&rs=coor&rs=ward&rs=coor&rs=coor&rs=coor&rs=stre&rs=muni&rs=coor&rs=ward&rs=muni&rs=coor&rs=coor&rs=coor&rs=coor&rs=coor&rs=coor&rs=ward&rs=coor&rs=coor&rs=coor&rs=stre&rs=coor&rs=stre&rs=stre&rs=ward&rs=stre&rs=stre&rs=coor&ri&ri=5151&ri&ri&ri&ri=131809&ri=1079&ri&ri=8648&ri=4966&ri&ri&ri&ri&ri&ri&ri=13542&ri&ri&ri&ri=93781&ri&ri=142009&ri=84003&ri=10231&ri=147387&ri=149175&ri&mrp={%22c%22:124,%22dt%22:%22%22,%22d%22:true}&xc=[]&x=14.5189125&y=48.6989523&z=10

FORELLI
    FORELLI --- ---
    PULKA: anebo dolů k Nové Bystřici, přes léto tady pendluje i úzkokolejka a mají special vagon na kola
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    PULKA: co někam na jih, Benešovsko, Vlašimsko, Pacovsko a pak třeba dolů k Budějovicům a zpátky vlakem :-)
    PULKA
    PULKA --- ---
    VITI: Tam se mi moc nechce, ale diky!
    VITI
    VITI --- ---
    PULKA: 250 mas akorat Brdy a zpatky
    IV0
    IV0 --- ---
    PULKA
    PULKA --- ---
    Jestli nebude za 14 dní o víkendu ošklivo, tak to vypadá, že budu mít prostor na gravel víkendovej trip :) Nemáte někdo nějakou pěknou trasu? Představuju si to nějak tak, že vyrazím v pátek odpoledne a v neděli se vrátím do Prahy (vlakem, cesta max 2-3 hodiny). Spaní buď kemp nebo nějaký ubytko oboje asi dobrý, uvidím, jak se mi to bude chtít řešit. Představuju si třeba dohromady tak max 180-250 km. Zatím trochu koukám po Šumavě nebo Český Kanadě, ale žádný velký preference nemám.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    NOMAAD:
    SGNLR: v beskydech doporučuju pivovar vraník, ale to musíte odjet víc od čáry, vlastně už je to mimo CHKO.. já to jel opačně než vy, přes jižní moravu, a pak bílý karpaty, beskydy a jeseníky, bohužel jsem sjížděl do zlína pro bombu a od hranic se trochu vzdálil.. některý hřebeny jsem tam projel, byť na trekový kolo s brašnama to úplně nebylo.. hlavně ty části kde to tlačíš po kořenovejch schodech nahoru, ale potom super.. podle mě námaha vždycky stojí za to se vyhrabat na hřebeny
    NOMAAD
    NOMAAD --- ---
    Vkladam se do diskuse o ceste beskydama a bilyma karpatama,neb jsem druhy uvastnik vandru s ID SNGLR.Planujeme ve vlaku trasu a zajimalo by nas jestli jste nekdo nejeli po cervene turisticke pres kopce Vysoka,Kotliva,Tanecnice a Ptacnice,misto Cesty udolim pres Karolinku,novy hrozenkov a Huslenky jak to planujou mapy.com.Zajima nas:Je ten hreben jetelnej?Stoji ta namaha navic za to,nebo mame jet tim udolim kde vime ze je v odpocinkova cyklotrasa?Celkove mame radsi singletracky a blato,zaroven se nevhcem uplne zajebat.
    SGNLR
    SGNLR --- ---
    NOISEGATE: Si zlatej a jmenem cloveka linyho planovat ti dekuji!
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    SGNLR: https://mapy.com/s/goresofetu jeli jsme zhruba toto.
    trasa je mozna mirne nelogicka, ale byla to posledni etapa objezdu republiky a snazili jsme se drzet u hranic
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam