• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    DABEgravel bike / bikepacking / trasy / gear
    Vše okolo bikepackingu, gravel či jiných kolech, šlapání a svobodě.
    rozbalit záhlaví
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DAKRLS: je ti jasny, ze to ovlivnuje několik faktoru, ze jo? :)
    DAKRLS
    DAKRLS --- ---
    Z fyzikalni podstaty věci je chovaní nákladu na nosiči nebo na ploutvy jiny. To je prostě fakt.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    FORELLI: tak asi záleží na ploutvi a jak je uchycená, ja mám boční vedení za sedlem, takže to mezi nimi drží a ani se to nehne.
    FORELLI
    FORELLI --- ---
    Tak hlavně naložená ploutev dost mění chování kola, s nosičem mi to přijde výrazně stabilnějši.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    Ad Brašny. Objeli jsme s kámošema za poslední roky ČR podél hranic, jezdíme ve složení 2x UL style bikepacking gravel a 1x trekingové divno kolo s letitými brašnami Sport Arsenal.
    Svůj relativně ultralight bikepacking setup bych neměnil, jede to svižně, dobře odolává protivětru, ale pravda je, že určitá praktičnost se klasickým brašnám upřít nedá. Když třetí den přejezdu tahá kamarád z ošumělé brašny Sport Arsenal další (kolikátou už?) půlku chleba, štangli uheráku a třetí lahev minerálky tak mírně nechápu, žvýkám dvanáctou raw tyčinku a tiše závidím.
    BASIK
    BASIK --- ---
    BASIK: Jeste teda taky pridam fotku kola a recenzi nejakyho vybaveni

Cyklopocitac - mam uz rok Coros Dura a nemenil bych - cca 19 hodin cistyho casu jizdy, za celej vejlet jsem nenabijel, koncil jsem se 76 % baterky, pricemz se 13 % dobilo ze solaru. Na vejlet, kde bych musel nabijet, se dostanu realne nekdy v duchodu.

Zadni svetlo/radar Magene L508 - kupovanej za cca 1800, taky jedna z nejlepsich investic. Vydrzi radarovat celej den s tim, ze mam svetlo zapnuty na automat, kdyz cejti auto. Obcas nejaky false-positives, ale rozhodne lepsi, nez opacne. Taky spokojenost.

Brašna z dekace ADVT 900 - velikost 5–15 litrů, vodotěsná, ventil na vzduch (fakt masivne pomaha kompresi), narval jsem do toho veskery obleceni vcetne lehkejch bot, za petistovku luxus.

AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Já dosáhl opačného extrému, narval jsem tam nákup v železářství až mi to zvedalo přední kolo.
    SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    XINDLX: to mi dělala Arsenal trojbrašna když jsem vyrážel do Banatu. Na první zastávce v Kutné Hoře jsme s kámošem přidělali fofrpaskama na nosič provizorně kus vymezovacího dřeva...vydržel tam dodnes:-)
    RANO
    RANO --- ---
    Tak záleží to hlavně na tom, co kdo jezdí, na týden v sychravým podzimu se spaním venku bez nákupu jídla se bez nosiče nevejdu ani náhodou, ale je fakt, že mám trochu starší vybavení.
    Několikadenní přespávačka se dá jakkoliv.
    Ale brašnama jsem se nikdy nikde nezasekl.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    DEB: hele to že se s brašnama budeš zasekávat protože budeš široká je nesmysl, toho bych se zrovna nebál. Mě se spíš párkrát stalo že jsem je na tom nosiči dal moc dopředu a když jsem šlapal moc špičkama, tak jsem do těch brašen kopal patou, ale stačilo je posunout víc dozadu
    BASIK
    BASIK --- ---
    Dovolim si naredit bransarskou diskuzi tipem na vejlet, co jsme ted absolvovali.

Severni italie - Veneto Gravel
    Jeli jsme podle tohohle https://ridewithgps.com/routes/46321374

Dali jsme za tri dny 396 km, nastoupano jen 2400, nejvic prvni den. Je to super poznavacka celyho regionu a ma to vsechno od hor po more. Jeli jsme to nalehko, spani po apartmanech, da se vzdycky pod tisicovku na osobu/noc bez problemu. Auto se da nechat v Bassano del Grappa na parkovisti vedle vlakace, za zavorou, pod kamerama.

A ramova brasna 5,5l, brasna na horni ramovku 1,5l, pytlik na lahev na riditka a drybag na zadni nosic, jsem s timhle setupem spokojenej.

DEB
    DEB --- ---
    MART1NKA: ja bych to nezvládla, protože bych se zasprajcla hned na prvni lesni cesticce o stromy určitě :D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DEB: Moj ma prave 2 obrbrasny na nosici, kam tento rok narval i oblek do prace (to ma pobavilo hodne). Ja nosic nemam a neviem ci chcem, spis ne.
    DEB
    DEB --- ---
    MART1NKA: neexistuje :)))
    flasky musi jit doprdele, na riditka nebo Erik je vozi na vidlici predni, ale tam ja nedosáhnu

ja vozim 15l podsedlovku, kde mam spacak a obleceni a hygienu, pak mam 3l predni brasnicku mezi riditka, tam mam dalsi oblečení
    a mam Solomon vestu 8l a tam dam jidlo

teď jsem si koupila a mam na ceste brasnu do ramu a nahoru na horni stredovou trubku, bidony pujdou z casti asi do prdele, v Salomon veste mam flasky dve na kazdy straně, necham si v ramu jen jeden

uvidime jak to pujde
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    MART1NKA: voda se da dat do rezervoaru na dno celoramovky, nebo se da dat dalsi lahev pod spodni ramovku, na vidlici nebo treba za sedlo
    https://gravelbike.eu/2004-superlarge_default/woho-stabilizator-sedlove-brasny-a-nosic-bidonu.jpg
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MART1NKA: mi nevejde flaska ani do eLka s ramovkou, prelivam pri pauze predni do zadni.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ramovku do XS kola tak, aby sa tam vlezla 1 flaska niekto videl? :D
    A jak upevnujete tu na top aby neklouzala zboku na bol?
    DABE
    DABE --- ---
    KRALIK: každý má svoje preference a je to úplně v pořádku;)
    ta rámovka nemusí být až tak velká

SSTTAANNAA
    SSTTAANNAA --- ---
    Dnes pri návratu s petanque turnaje. Koule jsem si naštěstí vezl jen tam, zpět mi je vzal kolega:-)
    Každopádně jsem měl brašny skoro prázdné, protože jen víkend a při delší cestě mám ještě brašny na vidlici a případně na řídítka. Občas ještě využiji na něco místo na nosiči...

MARASAN
    MARASAN --- ---
    dneska cestou na plažu

DEB
    DEB --- ---
    KRALIK: jako modelce mi to taha boyfriend
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam