• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    EKGVintage Story
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    Plus snažit se pomoct němcovi, který je ve hře nový a poprosí tě o pomoc se stavěním a celkově je docela zážitek:D ale musím říct, že tam jsou zatím fajn lidi
    MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    Jo, koukám že je tam vidět, že CPU šlo nahoru - logicky.
    Jak tam dnes bylo nad 10 hráčů, tak bych ai řekl, že se mi to trochu začalo sekat
    BAT
    BAT --- ---
    MALLOCH001: tady je kdyztak pro srovnani s 10 hracu online.
    ...ale takhle to asi stejne nerekne nic.

BAT
    BAT --- ---
    MALLOCH001: Nic takoveho verejne dostupneho nemam.
    Neco je videt v admin panelu, viz. prilozeny screenshot.

Nejakou moznost dlouhodobejsich statistik a grafu bych asi chtel.
    Zatim to neni potreba, protoze na tech 18 clenu co v tuhle chvili mame je server zatim porad vyrazne predimenzovan.
    Nemluve o tom, ze zatim nepamatuju vic nez 9 lidi online ve stejnou dobu.
    Ale az budou lidi pribyvat (doufejme), tak se to mozna jednou bude hodit pro pripadne tweaky nastaveni.

MALLOCH001
    MALLOCH001 --- ---
    BAT: jaký má vůbec server vytížení, třeba při 7-8 lidech? Máš tam někde grafík?
    BAT
    BAT --- ---
    KULHY: V poradku, na spoluhrace mame jen jednu podminku (tu se dozvis v #rules kanalu) a nucena aktivita to neni :)
    KULHY
    KULHY --- ---
    BAT: Neslibuju moc velkou aktivitu, ale zkusím. :)
    BAT
    BAT --- ---
    Kdyby jeste nekdo chtel, tak tu je novy Discord invite (puvodni expiroval): https://discord.gg/Man3mqdS

...uz mame celkem 16 clenu, z toho vetsina pomerne aktivne hrajici.
    A predpokladam, ze budou hraci dal pomalu pribyvat. Server byl pro jistotu uz upgradovan na 24GB RAM.

Uz aby byla veknu 1.21, abychom to konecne mohli zacit spravne a poradne, pekne na tvrdo - nikdo uz zadny Creative cheatovani at se rozjede poradne obchod, atp.
    Ale asi to jeste nejaky tyden potrva, nez bude 1.21 stabilni.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    EKG: premyslim o tom :D
    EKG
    EKG --- ---
    Jinak co se tyce krejciho, bylo by hezke, kdyby si pristi rok, az zacne byt na trhu dostatek lnu, nekdo udelal rekvalifikaci. Vim hned o trech dobrych duvodech.

Tailored gambeson armor - Vintage Story Wiki
    https://wiki.vintagestory.at/Tailored_gambeson_armor
    EKG
    EKG --- ---
    NAMATHUR: Diky, kdyztak si nakradu ;)

Treba nekdo zatouzi po nejlepsim luku ve hre a usetri mi praci. Ale mam tuseni, ze podle stareho pravidla, co si neudelam, to nemam, proste postavim doma par sudu a rovnou vytesam mistnost na dilnu.
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    EKG: ve vesnici jsem založil bednu na Lime (179 1435) a něco málo do ní zatím natěžil
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: Protoze krejci se ohani jehlou nablizko, takze to ma v ruce ;)
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Mela by tam byt dve loziska, vapenec a krida zvlast.
    Ted jsem koukam na mapu a je to tam videt rozkopany.
    Hrube souradnice jsou 268,1683 a 200,1625 - ktery je ktery netusim.

Jo to je fakt, neni medved jako medved.

Me ten lovec taky laka, ale stvou me ty malusy.
    Ja bych radsi, kdyby classy davali jen urcite bonusy, bez malusu dalsim vlastnostem.
    Pripada mi to u vetsiny zbytecne a nedavajic moc smysl, jen aby tam neco bylo, protoze prece klassa nemuze dat hraci nejakou vyhodu bez toho aby ho na necim jinym trestala.

Treba u Blackguarda docela smysl dava, ze potrebuje vic jist, protoze je to nadrenej bojovnil a ty svaly z neceho zivit musi.
    Ale kde je logika v tom, ze Hunter, protoze umi strilet z luku, dela 15% mensi melee damage nez Commoner co neumi NIC ???
    Totez plati o -15% ore drop rate a -10% mining speed.
    Tohle jsou skoro vsechno fyzicke traity - jak dava smysl, ze na melee ma lovec malusy, zatimco Tailor, u ktereho by to smysl asi i davalo, ten malus na melee nema?
    ...stve me to.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: Hlava 22. Potrebuju misto v batohu, abych si poridil vetsi batoh.

Komunitni sud jede na borax, co jsem koukal. Horu teda jeste prozkoumam.

Lovec ma +10% na rychlost a +20% na poskozeni strelbou/hodem. +30% na presnost a je to znat, +20% na dostrel, to je taky mily. A taky jsou ruzny medvedi. Na hnedyho bacha.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Mozna pokud se citis na nejakou mensi expedici, tak se proste vydej nejlepe na vychod, nebo jihovychod, a po par tisicich blocich mozna neco najdes.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: Ja ho nasel nekde asi 5K bloku jihovychodne od vasi vesnice, a bylo tam celych 6 bloku! :)
    Pak jsem si nechal v konzoli vyhledat kde je, a vsechno to bylo podobne daleko a kdyz jsem se tam podival, tak bylo vsude podobne zoufaly mnozstvi.

Takze jsem vyrobil deposit kridy a vapence umele, na te Plesate Hore.
    To jste uz vytezili? (ne ze by toho bylo nejak ukrutne moc, ale myslel jsem ze to chvili vydrzi.
    BAT
    BAT --- ---
    EKG: nezalezi rychlost hrace taky na classe?
    Ja medvedum utikam hodne tezko.
    Kdyz je lakam do pasti, tak nesmim udelat chybu.
    A kdyz medveda potkam necekane a chci mu utect, tak musim vyuzivat prirodni prekazky jako stromy, ktere mu prekazi v ceste a zpomali ho.
    Ale byt na hole plani tak asi nemam sanci, protoze je rychlejsi nez ja.

Vlastne me nenapada zadne zvite, ktere by bylo pomalejsi nez ja.
    Snad prasata jsou asi stejne rychla (prijde mi, ze tem se utika nejsnaze).
    Vlastne sarancata jsou pomalejsi, ale to jsou technicky vzato stroje a ne zvirata.

Ty proste hrajes nejakou uplne jinou hru, to neni mozny :-D
    Kolik mas zdravi, ze dokazes tankovat vic nez 2 utoky od medveda?
    Nechapu jak muzes byt tak rychlej, ze se k tobe nedostane?

Jo a to vubec nezminuju behani pozpatku - vzdyt bezet pozpatku je pomalejsi nez bezet dopredu.
    EKG
    EKG --- ---
    Btw kde ze se da natezit limestone? Uz to fakt chce poradny bagle, zvlast jestli budu pobihat po kraji a lovit skodnou, potrebuju misto na ulovky.
    EKG
    EKG --- ---
    BAT: Nebo proste behas pozpatku a hazes ostepy. Medved neni z nejrychlejsich. Na hnedyho medveda staci 12 zasahu pazourkovym ostepem, cernej je tak polovicni, jak jsem prave overil. Na ferovku nejde prezit temporalni boure, medved je proste zvire.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam