CUKI: Můžeš nesouhlasit, ale tak to s kancelářemi prostě je. Normálně se to počítá, je to základní parametr. Vždyť se podívej jaké kancelářské budovy se staví a proč, jsou to často 5ti trakty se zavěšenou lehkou fasádou, to je velmi drahé, tedy to musí být něčím opodstatněné, jinak by se to nedělalo.
Já už jsem důvod ochrany té stavby vysvětlil, to není žádné glorifikování nebo vyzdvyhování do nebes, nebo snad dávání jako příklad. Je to záznam doby a záznam jedné z nejsilnějších myšlenek, které ty kdy byly. Tedy za mě stojí za to to zachránit, nevidím důvod proč to nezkusit. Máme mnoho velmi dobrých architektů, kteří by dokázali stav těch kostek posunout dál. Varianta, že se to zbourá, mi nepřijde uspokojivá. Staveb z té doby máme pár, některé ochranu mají, některé o ní marně žádají. Status památky může jedině pomoct, navíc je to v majetku města.
Paneláky v tý době žádnou izolaci neměli, ale samozřejmě pokud někdo podá návrh na památkovou ochranu nějaké specifické konstrukční soustavy nebo urbanisticky dobré lokality sídliště, proč ne? K tomu přece památková ochrana má sloužit.