• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VACAOculus / meta QUEST VR: gaming ; entertainment ; education ; connection
    Quest VR jako gaming platforma, tipy na zajímavý tituly a jejich hodnocení, zkušenosti se Steam link a technický tipy na jeho provoz.
    Qust VR ale také může sloužit jako vzdělávací a komunikační prostředek, takže v diskuze by měl být prostor i pro tato témata.

---
    Anotace: máme "virtual reality" diskuzi která je ale spíš obecná co se týče VR technologie jako takový. Quest diskuze by měla bejt dedikovaná pro Quest platformu jako takovou, podobně jako je to např u Nintendo Switch, Sony playstation, apod.

Nejsem sto odhadnout jakej zájem o tuhle dedikovanou diskuzi by na Nyx byl, takže hlasujte jak to vidítě vy :)
    rozbalit záhlaví
    STSUNG_NAVANA
    STSUNG_NAVANA --- ---
    KAPITAN_JACK: neni to zrovna filmecek. kazdopadne je to PC only experience. Muzes k jejimu hrani pouzit novejsi oculus, kdyz ho pripojis ke kompu.
    KAPITAN_JACK
    KAPITAN_JACK --- ---
    Zkusím se zeptat tady. Objevil jsem tuto aplikaci/filmeček a rád bych si ho někde někdy pustil.
    Home - A VR Spacewalk on Oculus Rift | Rift VR Games
    https://www.meta.com/experiences/pcvr/home-a-vr-spacewalk/1246744618768922/
    Píšou, že Supported platforms Rift S, Rift. Znamená to, že na novějších Oculusech si to nepustím?
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    VACA: jj, přes tuhle konfiguraci jsem už hrál Alyx. Samotnýho mě to překvapilo, že ten noťas, na kterém to běželo, musel být připojen kabelem, aby to běželo přijatelně :O
    VACA
    VACA --- ---
    SUCZKER: Já mám teď hodně pracovní období tak jsem nestihnul zatim nic.

Na meta store je apka SimLab VR viewer

Simlab Soft - Enabling Interactive VR
    https://www.simlab-soft.com/

Ale tohle nemam moc prozkoumaný.
    Jestli máš ale Steam, možná bude něco i tam.
    Quest se dá se steam Vr dobře propojit i bezdrátově. Jen to chce 5g wifi routee, ideálně ve stejný místnosti.
    Mít ho nastavenej jako přístupovej bod do sítě. Ideálně jen pro oculus, a ostatní wifi zařízení v domácnosti mít připojený na jinej wifi router…
    Pak to šlape dobře.

V případě že jsi někde kde je hodně wifin na 5g ze sousedství je dobrý si oscanovat na jakejch jsou kanálech, a v routeru si ručně nastavit pevnej kanál kterej se nekříží s ostatníma.
    Má to zásadní vliv na kvalitu přenosu…
    KREMIL
    KREMIL --- ---
    Nevím jestli je to to, co hledáš, ale já jsem na interiéry používal Sketch up viewer, kde jsem importoval model ve formátu .skp.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Tak já začnu, když je to tu tak dlouho mrtvý:

Samozřejmě jsem to nezkoušel googlit, ale neví někdo o appce, do který bych nahrál model z nějakýho CAD a mohl si ji prohlížet ve 3D. Specificky mi jde o 3R modely interiérů bytů či domů, ne o nějaké strojírenské výrobky.
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam