• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    Aplikace pro sledování střeleckých aktivit, přebíjení a skladových zásob
    Vývoj, nápady, postřehy, žádosti o podporu

Login - Reloading Tracker
    https://www.reloading-tracker.cz

Co umí Reloading-tracker (RT)?
    Reloading-tracker (RT) je především skladový systém, který umožňuje sledovat zásoby komponent pro přebíjení nábojů. Umožňuje evidovat střely, zápalky, prachy a nábojnice, ale také sledovat skladové zásoby továrních nábojů.

Dále můžete v RT zaznamenávat jednotlivé přebíjecí laborace. RT usnadňuje i vývoj laborací – lze načíst data z Gordon Reloading Tools, což automaticky založí žebříky navážek, a tyto lze dále doplňovat importy z hradel (aktuálně podporovaný import z chrono Caldwell a radaru Garmin Xero). Vyhovující laboraci lze označit jako "finální" a dále s ní jednoduše pracovat, například ji přidat na dashboard. Odtud si uživatel může snadno spravovat skladovou zásobu nábojů, přičemž systém automaticky odečítá odpovídající komponenty využité při přebíjení.

Součástí RT je i mobilní aplikace pro Android (iOS – zatím chybí, jedinou překážkou je poplatek za vývojářský účet Apple, aplikace je hotová). Mobilní aplikace umí skenovat QR kódy a čárové kódy továrních nábojů. Každý QR kód reprezentuje konkrétní laboraci a čárové kódy lze přiřadit odpovídajícím továrním nábojům. Díky tomu lze pomocí mobilní aplikace jednoduše spravovat zásoby nábojů. Tato funkce je obzvláště užitečná například na střelnici – po dostřílení stačí oskenovat krabičku a spotřebu přiřadit konkrétní zbrani, protože RT obsahuje také střelecký deník.

Podobně lze RT, QR kódy a mobilní aplikaci využít i při přebíjení. Po dokončení přebíjení jednoduše oskenujete krabičku nábojů a skladová zásoba se automaticky navýší s odpovídajícím odečtem komponent.

Uvítám jakékoliv podněty od uživatelů nebo upozornění na chyby.
    Děkuji,
    A.
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: smazal jsem globální aktivity, máš recht, ať si to každej nakliká podle sebe.
    Střeecký deník zobrazuje nově i poznámku a umožňuje editaci a smazání záznamu. Bude to chtít ještě doladit kam se po jaké akci user vrací, ale mělo by to fungovat.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Uživatelsky definovatelné střelecké aktivity pro střelecký deník - near perfect, připomínky

Stačily by mi jenom moje uživatelsky definované aktivity, takhle se mi nabízí 11 předdefinovaných plus ty moje uživatelsky definované. Mohlo by být že by měl každý JENOM svoje uživatelsky definované aktivity? (nebo zatržítko "Používat jen uživatelem definované aktivity")
    K naší předchozí diskusi - já jsem nakonec došel k tomu, že mi stačí tři základní aktivity - Range/Drill/Competition (případně OŽM, ale tu, doufáím, nebudu muset nikdy použít :)),
    POKUD BY FUNGOVALO
    - střelecký deník - nešlo by v přehledu aktivit zobrazovat (a ideálně i tisknout) kromě Datum / Typ aktivity / Náboj / Počet vystřílených nábojů i Poznámku? Nebo aspoň mít na tom řádku střelecké aktivity i Detaily (kde bych viděl tu poznámku, co si ji při zadání aktivity můžu zapsat) - a případně i Editovat (pokud bych chtěl již zadanou aktivitu z nějakého důvodu měnit) např.
    10.10.2024 RANGE - a v poznámce si napíšu střelnici kde jsem byl a proč jsem tam (třeba "nastřelení kolimátoru" (dnešní aktivita) nebo "byl jsem Vendulce ukázat své nové dělo" :) atd.)
    11.10.2024 DRILL - a v poznámce si napíšu střelnici a typ drilu LOSík
    13.10.2024 COMPETITION - a v poznámce si napíšu střelnici a typ závodu, případně umístění :) (IPSC, zase poslední :D)
    Když už mám tu možnost tu poznámku zadat, tak bych ji i chtěl vidět/využít...
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: Rozdělení továrních a přebíjených nábojů - Super!
    Jenom mi v Továrních nábojích vyskakují tři, které jsem si nezadal (viz obrázek - nemám ani takhle zadané svoje kalibry) a nejdou smazat ( = když kliknu na "Smazat" tak sice vyskočí dialogové okno, ale po potvrzení se nestane nic a náboje zůstávají)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Je to online.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    V settings jsou nově uživatelsky definovatelné střelecké aktivity pro střelecký deník.

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    REDSNAKE: Hej pecka. Takhle je to asi uplne idealni! Me treba otravuje vazit prach, prepocitavat to z gramu na grainy a delit to navazkou. :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: je to ready, nasadím to až toho budu mít víc.

V přehledu se tedy zobrazuje teoreticky maximální vyrobitelné množství a po najetí myší na dané číslo se zobrazí komponenta která výrobu limituje

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: něco načrtnu
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Asi ne na hlavninstrane, ale treba tu? https://www.reloading-tracker.cz/cartridges
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: to je zajímavá myšlenka a asi by to nebyl technicky problém, ale opět, kde chceme takovou informaci zobrazovat?
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Napadlo me, ze by se mi libilo, kdyby u celych naboju (prebikenych) byla kolonka s cislem "potencialne vyrobitelnych naboju" podle stavu skladu komponent. Teoreticke cislo, co muzu vyrobit z toho, co.ted mam.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: To je v poho, otevrit to i dalsim strelcum co neprebiji a chteli by treba vyuzivat je skladovej system na tovarni naboje a streleckej denik je spravny rozhodnuti.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: já klidně budu své připomínky psát i sem veřejně :)
    Jak už jsem zmiňoval, nepřebíjím a ani to neplánuju (i když, "Nikdy neříkej nikdy" :)) - tak jsem nechtěl, ať moje "tovární" připomínky nekomplikujou odbornou diskusi primárních (přebíjejících) uživatelů ;)
    Zítra mrknu, otestuju a opřipomínkuju ;)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    A chtěl bych moc poděkovat lidem co testují a píšou připomínky. Jednak vidím, že ten projekt někoho zajímá, zadruhé jen tak vím, jak aplikaci upravit aby vyhovovala širšímu okruhu uživatelů a v neposlední řadě mi to fakt ušetří spoustu práce.,,,
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: opět si dovolím zareagovat veřejně, třeba to bude zajímat i někoho jiného. Popravdě továrním nábojům nebyla dosud věnována zvláštní péče.

1. BUG - když chci v Přehledu nábojů (viz obrázek) upravit již zadaný náboj, tak se po kliknutí na "Uložit změny" nic nestane a provedené změny se neuloží (chtěl jsem si upravit názvy pro zobrazení a taky jsem zapomněl u jednoho náboje zaškrtnout "Oblíbené" a on se mi neukazuje v úvodním přehledu, tak jsem to chtěl změnit a nic). Samozřejmě to teď můžu obejít smazáním náboje a novým zadáním, ale jen ať víš)

Mělo by být vyřešeno, rozdělil jsem tovární a přebíjené náboje úplně, takže to teď snad i bude dávat větší smysl.

2. BUG - v Přehledu nábojů se nezobrazuje cena (viz obrázek) - ale na přehledu oblíbených na úvodní obrazovce cena je

Opraveno

3. DOTAZ - co znamená "Veřejné" u továrních nábojů a proč bych to měl/neměl zaškrtávat?

U továrních nábojů to nedává smysl, odstraněno. U přebíjených nábojů tento checkbox způsobí, že se náboj zobrazuje v Knowledge base pro inspiraci ostatním. Takže pokud mám nějakou laboraci o kterou se rád podělím, můžu ji tímto způsobem zveřejnit

4. DOTAZ - je nějak řešeno, když budu mít stejné tovární náboje s různou cenou?

Každý náboj má svoje jedinečné ID které se přiděluje automaticky na pozadí, takže můžeš mít kolik chceš nábojů se stejným názvem a bude to fungovat.

5. DOTAZ - v úvodním přehledu oblíbených nábojů mám počet u každé položky - bude někde (Warehouse) i celková sumarizace podle kalibrů? Situace - mám doma v Lugru krabku (50) SB, krabku (50) Aquilly a pytlík (100) ALSApro. Když si je dám všechny do oblíbených, tak ve třech řádcích vidím stav každé položky (50-50-100) - ale mi pro všeobecný přehled stačí, když budu vědět, že mám doma 200 lugrů - jakých konkrétně je pro mě v tomto případě druhořadá informace.
    Na druhou stranu třeba u malorážky (nebo brokovnice - tu jsem zatím neřešil) naopak potřebuju rozlišit, kolik jakých konkrétně nábojů (Standard-HV-Target, u brokny navážka/velikost broků)

Ano, na to myslím. Budu rád když navrhneš jak by sis to představoval, kde by ti vyhovovalo to zobrazovat. Z mého pohledu by to bylo ideální na dashboardu, na druhou stranu tam chci nechat jen nejdůležitější informace. Trochu se to ve mě pere. Jestli máš nápad, sem s tím..

6. DOTAZ - TYP AKTIVITY ve střeleckém deníku - ještě jsem naostro střelecký deník nezkoušel, ale všiml jsem si, že je tam Typ aktivity jako výběr z roletového menu - už nebudou uživatelsky definované možnosti, jak to bylo v staré verzi?

Ano, uživatelsky definovatelné aktivity jsou určitě v plánu, nemělo by to být nic složitého na implementaci. Stačí když se budou editovat přes settings stejně jako uživatelské kalibry?

Jako bonus drobné QOL např. možnost z dashboardu nakliknout střeleckou aktivitu, opět dle kalibru se nabízí kompatibilní zbraně, propisuje se to do shooting logu.

Sotva na to už dnes vidím, takže jsem to popravdě příliš netestovat, jen tak na hrubo proklikáno. Kdyby se toho chtěl někdo ujmout, zlobit se nebudu.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Odpovím na SZ takto veřejně protože by to mohlo teoreticky zajímat i někoho jiného - v nastavení jsem upravil kalibry tak aby šly přidávat bez nutnosti vyplnit diametr střely, délku nábojnice a max tlaku. Povinný je tedy pouze název.

Pokud to chceš jen jako evidenci továrních nábojů tak je pro tebe tohle řešení asi ok, ale upozorňuju, že na vyplnění max tlaku je navázán graf u laborací, kterej zobrazuje po importu z GRT jestli nedošlo k překročení max tlaků. Možná blbinka, ale přišlo mi to jako taková další safety fíčura.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Dneska jen drobnosti a QOL improvements. Z dashboardu se dá prokliknout přímo na jednotlivé komponenty a hover myši nad komponentou zobrazuje její skladovou zásobu takže nemusím nikde jezdit očima a dohledávat kolik čeho mám nebo tak..

Začal jsem pracovat na API pro appku, nerad bych to zakřiknul ale zdá se že to jde lépe než jsem čekal. Úplně se do toho nehrnu, pořád nemám rozmyšleno jak bych tu appku chtěl pojmout. Primární pro mě asi bude manipulace se skladovou zásobou nábojů a to navyšování při přebíjení a snižování při vystřílení, tak aby to zapisovalo do střeleckého deníku...

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Jo, spousta těch věcí bude chtít polishing a různé ty pohledy budou potřebovat doladit aby zobrazovaly potřebné informace.

Nicméně edit šablonu prachů jsem upravil a název výrobce si můžeš už upravit.

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Obnovuji si sklad. Z GRT mi to parádně načte kule i prach. Na drobné změny jsem si přišel a v pohodě se s nimi sžil. Nenarazil jsem zatím na žádnou chyby ve funkčnosti. Jen v "Knowledge Base - Sdílené Laborace" ve výběru puškových prachů se rozštěpil prach RS na "Reload Swiss" a "ReloadSwiss". Hledal jsem v "Seznam prachů"/"upravit" výrobce, abych to sjednotil, ale není tam.

Knowledge base se mi líbí, jako řešení veřejných laborací. Tam už bude chtít jen doladit výběry. Výběr kalibru dost možná stačí. Výběr prachu proč ne. Lidi se můžou podívat, co se z prachu, co mají doma, dá dělat. Dělit to pak podle puškpových a pistolových zápalek je asi zbytečné, když tam je extra na výber puška/pistole. Najde tam téměř vždy to stejné. Asi to tam máš jen prozatím, než něco vymyslíš, nebo napadne něco jiného ostatní. Já se přiznám, že mne zatím nic nenapadá. Ale celkem jsem se tím probral a během dne mne snad něco napadne.
    Každým updatem je to lepší.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Z veřejných laborací jsem udělal samostatnou kategorii

TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Verejnych laboraci se urcite nevzdavat. To je dobry a uzitecny napad. Vsak jim klidne udelej vlastni suplik.
    Ja ted nemel moc cas, ale chci si zas trochu casu utrhnout a projet to ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam