• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: našel jsem chybu která teoreticky způsobovala to "page expired", opravil jsem ji (snad), současně jsem nastavil poměrně šikanozním způsobem životnost cache. Dej mi případně prosím vědět jestli pozoruješ nějakou změnu k lepšímu nebo horšímu.

Díky
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Zkuusim tam tu verzi nekam psat
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: 22:00 ještě Nastavení-Downloads nabízelo 0.6
    Případnému zpoplatnění mobilní aplikace se nebráním, ta appka za to stojí (mám Androida).
    Nebo aspoň do mobilní apky někam napiš aktuální verzi (třeba do nadpisu - "Shooting Companion v. 0.7") a do webového rozhraní taky ("Download APK - latest version 0.7") - z toho už i já prostým porovnáním dvou čísel zjistím, zda je potřeba manuálně aktualizovat)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: s tím page expired trochu bojuju popravdě. Nevím čím to je zatím. Mělo by stacit přepsat /login na /dashboard a pak už se to většinou chytne. Vím o tom, je to otravné, zkusím se na to zaměřit.

Aktuální verze je 0.7, takže pokud jsi instaloval 0.6, tak jsi instaloval starou.

Šlo by to zařídit. Musel bych zaplatit poplatky za vývojářské účty, u googlu je to pár stovek, u apple bohužel téměř 2,5k ročně. Popravdě, už jsem do projektu nasypal nějaký peníze a spoustu času, ale další utracení teď úplně reálně nevidím. Uživatelská základna není dost velká aby se to vyplatilo.

Nemluvím o zpoplatnění webové aplikace, ale třeba iOS appka by asi zpoplatněná musela být, byt třeba pár korunama, právě kvůli výši poplatku co chce Apple :-/
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: tak teď už to funguje :)

Ale byl to trochu boj - chtěl jsem se (jako předtím) přihlásit z telefonu do webového rozhraní (abych si jako obvykle stáhnul aktualizaci) - zahlásilo to "419 PAGE EXPIRED"
    Tak jsem stáhl apku z desktopu (Shooting_companion_0.6.apk - stažena dnes 22:00), nahrál ručně do telefonu a aktualizoval - a nestalo se nic :(
    Pak se mi nějak ("opakovaným zasláním formuláře") podařilo do webového rozhraní přihlásit, ale zase bylo na telefonu nějak rozhašené to menu (Náboje - Sklad - Střelecký deník - Nastavení), takže mi chvilku trvalo, než jsem se probojoval k tomu stahování) - pak už se aktualizace stáhla rovnou do telefonu a vše OK

Nešlo by nějak zařídit, aby se mobilní apka aktualizovala "ze sebe" = bez nutnosti ji stahovat z webového rozhraní?)
    Pokud už to jde, tak prosím video pro blbce, kde to v mobilní apce najdou :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: A máš staženou novou verzi aplikace? :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Nevidím :(

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Vidíš ten text "Zobrazit náboje s nulovou dostupností" nebo aspoň jeho část?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: co dělám špatně, když tam ten přepínač nulových nevidím?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: jinak vzhledem k pomalému webu má bohužel i apka delší odezvy vzhledem k tomu, že spolu komunikují přes API.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Trošku jsme s tou appkou pohnul. Přehled nábojů dle kalibrů zatím nemám, nevím jestli a kam vůbec jej dát. Ale jinak přepínač nulových už tam je a přepíná.

Mobilní aplikace - přidání záznamu do střeleckého deníku bez použítí skenování
    https://youtu.be/Gh7ffdM3RnY
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    "Dobrý den,

obávám se, že jak již psal kolega ohledně vyřešeného problému, tak tomu nejspíše tak nebude. Řešíme stále velké vytížení webhostingů a pravděpodobně to způsobují wordpress backup pluginy, které vytěžují clusterové řešení, včetně sítoveho uloziste.

Situace se tedy nadale resi a je mozne ze chvilku web pobezi rychle a chvilku pomaleji. Za tuto situaci se velice omlouvame."

Achjo..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak mám z hostingu potvrzeno, že závada by měla být odstraněna. Fakt mě mrzí, že jsem dva dny propálil hledáním chyby u sebe, na druhou stranu jsem se vlastně věnoval celou dobu optimalizacím takže to není úplně ztracenej čas. Například je optimalizováno načítání dashboardu, zrušení zbytečných přesměrování a grafy načítané přes lazy loading s cachováním.

Abych k tomu dal obrázek, baví mě do kodu schovávat takovéhle drobnosti - hover myší nad různými komponentami ukazuje na dashboardu jejich skladovou dostupnost nebo jiný drobný detail.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Vypada to ze to chodi s rozumnou odezvou, chvilema je to ok az super. Oficialne zavada jeste odstranena neni.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    well...

Dobrý den,

Vámi popisovaný problém by mohl být způsoben chybou na naší straně. V posledních hodinách se potýkáme s problémem, kdy některé z našich serverů, na kterém se mimo jiné nachází i Váš webhosting, jsou přetěžovány a dochází tak ke zpomalení zobrazení obsahu webu a můžeme mít také souvislost s nefunkčními aplikacemi na webhostingu.

Naši technici tento problém evidují a usilují o jeho nejrychlejší možné vyřešení.

Velmi se omlouváme za způsobené komplikace.

S přáním pěkného dne
    Jan Beránek

A já se to od včerejška snažím opravit:-/ Au...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Potýkám se s výkonostním problémem aplikace, stránky se načítají klidně minutu a víc, bohužel, stejně postižená je i aplikace. Na vývojovém prostředí na localhostu mi to běží jako z praku, očekávám že chyba bude na mé straně, ale řeším to s podporou hostingu.

Snad se to brzy vyřeší :-/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Určitě, teď to tak nějak funguje, ale ideální to samozřejmě není.

Přehled počtu nábojů úplně nevím, ale asi proč ne někdy, až nebudou jiné priority.
    Záznam bez skenu už jde, viz video - https://youtube.com/shorts/iCRjJQ0bpV8?feature=share
    S tím skrýváním good point. Zkusím to udržet, s tímhle se klidně peridocky připomínej, to platí i pro ostatní, jestli máte někdo pocit, že jsem něco odignoroval, zřejmě jsem se jen sekl na něčem jiném a pak prostě zapomněl.

Faktem je, že se teď snažím pracovat na těch překladech abych to zpřístupnil i v cizině a ideálně rozšířil uživatelskou základnu.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: BTW - když už je desktopová aplikace (z mého pohledu) téměř dokonalá - plánuješ nějaké zlepšení té mobilní?
    Napadá mě:
    - přehled počtu nábojů dle kalibru (jako mám v dashboardu vlevo)
    - možnost záznamu do střeleckého deníku bez skenování krabičky
    - v Inventáři nábojů filtrování dle kalibru (případně i volba "skrýt/zobrazrit nulové množství") - pro větší přehlednost na mobilu
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    "Statistika nuda je, má však cenné údaje..." :D
    Já si vedu (excelový) střelecký deník od té doby, co mám zbroják - a RT (v části továrního střeliva) je přesně ta aplikace, po které jsem celou dobu toužil :)
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    ANARCHY: Mel jsem to podobne a RT mi v tom udelal dost zasadni poradek :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam