• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Jo, standardní deviace je taky počítána průměrem pokud existuje pro náboj více měření..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Byl jsem snad poprvé od začátku vývoje RT na střelnic (vím, ostuda) a vyplynul z toho drobnej bugfixing appky a novinka na webu.

Takže na webu je ke stažení nová verze appky - opravena chyba, že pokud jste otočili terč v aplikaci a uložili jej bez měření MOA tak se neuložila správně natočená verze terče.
    Ke stažení tedy 1.1.4

Drobný změna proběhla i na webu. Aktuálně index přebíjených nábojů zobrazoval rychlost která se tam dostala vlastně při vývoji navážky nebo přimým zadáním při vytváření náboje. To zůstává a má to tuto ikonku

Chtěl jsem ale přidat možnost evidovat u jedné laborace více měření, například pro mou existující laboraci chci mít měření za určitých teplot, z různých nadmořských výšek, z různých zbraní...
    A tak jsem přidal novou možnost -v akcích je nově "Add chronograph data" které otevírá nové modální okno (podporuje přímo vložení texťáku ctrl c +ctrl v nebo drag and drop či přímý výběr souboru)

Sloupec Velocity pak v případě, že jsou takto přidaná další měření zobrazuje průměrnou rychlost ze všech těchto měření plus ikonku.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    TEMPCZ: Moc děkuju, těším se na připomínky
    TEMPCZ
    TEMPCZ --- ---
    Byl jsem ted dva mesice (a jeste asi 14 dni budu) mimo, ale vidim obrovske kroky. Smekam a tesim se , az si na to udelam cas. Tonje pecka, co jsi s tim dokazal.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Přidán softdelete pro náboje a zbraně, budou následovat přebíjecí komponenty. Lze tak tedy entitu smazat aby nepřekážela ale třeba střelecké záznamy na to navázané se budou dále bez problémů zobrazovat dále a ID entity zůstane obsazeno, takže jej nemůže dostat jiná entita a způsobovat nekonzistence.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Z forpsi mám potvrzenej opět problém s výkonem serverů na jejich straně. Takže je web docela zpomalený..

Asi by bylo dobré uvažovat o změně hostingu, trochu mě to přestává bavit, byť jinak administrace a všechno mi vyhovují...:-(
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Na webu je ke stažení nová verze aplikace Shooting Companion ve verzi 1.1.3 - je tam přeorganizované úvodní menu, přidaná možnost zapnout si hlídání skladové zásoby dle kalibru což se snad tak trochu zavděčí i Lonestar, protože to zobrazuje přehled střeliva dle kalibru.

Viz video
    Shooting companion 1.1.3
    https://www.youtube.com/watch?v=nUpsTdfQUZU
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    V aplikaci nově přibylo hlídání nízkého stavu střeliva. Zapíná se to na dashboard v tom levém bočním menu kde máme přehled nábojů dle kalibru.

Po aktivaci a pokud v aplikaci při přidávání záznamu do střeleckého deníku nebo jinak snížíte stav pod tuto hlídanou hodnotu objeví se upozoronění na nízký stav s výpisem všech nábojů daného kalibru s jejich zbytkovou hodnotou.

Tuto verzi je ještě zatím ve vývoji, chci tam doladit pár dalších věcí, takže zatím jen takový sneak peek do připravované verze.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Přepracovaný střelecký deník a filtrování záznamů

Shooting companinon 1.1.2
    https://www.youtube.com/watch?v=w1kMkBiHxN8
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ještě jsem včera přepracoval obrazovku střeleckého deníku a terčů, jsou tam nově tedy tlačítka které přesměrovávají na vytvoření nového záznamu. Také tam je nově filtr a možnost seřadit záznamy. Ty obrázky terčů na screenshotu jsou ilustrační, já tam teď při vývoji fotím kde co, jen abych věděl že to funguje :D

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Na webu je ke stažení nová verze aplikace (1.1.2) která kromě přepracovaného měření přesnosti umí nově zobrazovat záznamy ze střeleckého deníku a nafocené terče. Má to zatím takovou spartanskou podobu, jen abych si ujasnil co od toho vlastně chci a posbíral případné připomínky co by to mělo umět.

Aktuálně je tedy střelecký deník tlačítko v menu 2x, to do budoucna předělám a současná implementace se bude volat z nové přes nějaké tlačítko - vyvolá se pouze přidání záznamu aspoň takový je asi zatím plán.

Shooting companion 1.1.2 beta
    https://youtube.com/shorts/XDqznZRkNVE
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Připravuji novou verzi aplikace, ještě jsem přepracoval obrazovku měření přesnosti.

Případně tady je to vidět v akci - https://youtube.com/shorts/AwXwwBmRHfk

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nová verze appky ke stažení (1.1.1.) - převážně bugfixing a pár drobností.

Z nových funkcí -
    favorite cartridge screen a barcode scanner nově umí náboje ze skladové zásoby i odečítat. Tedy odečítat, appka samozřejmě náboje odečítala při zadání záznamu do střeleckého deníku, ale mohlo se stát a mám reportováno, že se stalo, že uživatel si zavedl do systému omylem chybné množství nábojů. Bez přístupu k webové verzi to pak nebylo možné opravit, takže teď ta možnost je.

V obrazovce focení terčů, ten skenovací helper na určení náboje - přibyla možnost zapnout si přísvit při skenování stejně jako je to na jiných skenovacích obrazovkách.

Po vyfocení/výběru terče je možné jej otočit pomocí tlačítek.

Upravená fce zoomu při měření přesnosti pro lepší UX.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Na webu je nová verze aplikace 1.1.0

Upravil jsem převážně měření přesnosti, kdy je přidaný wizard pro referenční vzdálenost na terči a zadání vzdálenosti na jakou se střílí místo zmatenejch polí pro zadávání kde všude. Snad to teď bude trochu srozumitelnější.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj,

s projektem jsem neseknul, je tu pár novinek. Tak nějak finišuju redesign, není to asi dokonalé, ale myslím, že je fajn když se třeba formulář vejde na 32" monitor:)

Novinky:

Přepracoval jsem zprávy, reálně nevím jestli se to bude někdy používat, ale vzhledem k existenci "Sdílenejch laborací" nebo "Knowledge base" jsem chtěl umožnit napsat autorovi laborace dotaz atp. Psát si můžou i uživatelé mezi sebou. Tuto fci určitě čeká rozvoj, primárně zřejmě do budoucna půjde tyhle "sociální" funkce deaktivovat komplet v nastavení. Pořád platí, že pokud aktivně laboraci nesdílíte, nikdo ji samozřejmě automaticky nevidí, ale chci uživatelům umožnit, aby i deaktivovali celou fci zpráv atd, takže jim nepůjde ani napsat.

V přehledu nábojů přibyl sloupec MOA - jde o údaj o přesnosti náboje. Tento údaj se počítá jako průměr všech měření přesnosti z terčů střílených s tímto nábojem.

V detailu zbraně - střeleckém deníku se nově zobrazuje náboje se kterým zbraň dosahuje nejlepší přesnosti. Nevím jestli to shledají i ostatní užitečným, ale třeba já se velmi těším, že vytáhnu svou MAO po dlouhé době, nastřílím terče sbírkou všellijakého .22lr střeliva a vypadne mi z toho snad zajímavý statistický vzorek, který mi napoví, co mé zbrani nejvíce chutná.

Klasicky k tomu byla hromada oprav různých chyb a dalších pilování detailů.

Chci se teď zase trochu pověnovat pro změnu aplikaci, rád bych malinko poladil focení terčů a měření přesnosti, tak aby bylo víc user friendly.

Stále platí, že připomínky jsou vítány.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Je to opravené.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Problem to neni, udelam. Nevim jak na tom budu s casem pres Vanoce. Kdybych na to zapomnel tak mi to prosim klidne pripomen.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: měl bych drobnou prosbu ke střeleckému deníku - mohly by se záznamy řadit obráceně (nejnovější nahoře)? Teď se nový záznam přidá dolů jako poslední...
    Pokud jde řazení změnit a já jenom nevím jak, tak prosím nakopnout :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Poslednich par dni (a jeste par dni to bude chtit) se venuju ucesani a sjednoceni vzhledu webu a jeho jednotlivejch sekci. Ma to radu nedostatku a dodelavek, ale holt zatim takhle, hodily mi do toho vidle Vanoce.

Tak klidny svatky vsem!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam