• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Zkusil jsem si scatter plot na porovnavani naboju.
    Dobry to muze bejt pri vybiraniho optimalniho streliva treba pro malorazku.
    Heatmapa z dat included

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    přehled skladu továrních nábojů na kterém to testu a obrazovka z companiona, takový to když si člověk vymyslí oboustrannou synchronizaci dat a checksum součet na straně app a backendu se pak porovnává a musí sedět abych měl jistotu, že jsou data konzistentní...

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Compaňón a tracker už si docela hezky povídaj

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Překopávám střeleckej deník
    Je hotová integrace s https://streleckamapa.cz/ takže se synchronizují oblíbené střelnice.
    A opět napojuju Shooting companiona, takže už si zase umí povídat s RT.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Vytvořil jsem testovací účet test@test.com s heslem password kdyby si to třeba někdo chtěl prokliknout bez registrace.

Má omezená práva, takže je to fakt na prohlížení, ale pro představu..
    Reloading Tracker - Moderní systém pro správu přebíjení střeliva
    https://reloading-tracker.duckdns.org/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nově půjde evidovat jednotlivé nákupy komponent a střeliva, cena se počítá váženým průměrem.

Pak to ukazuje i grafy nejen skladové zásoby ale vývoj ceny komponent a střeliva v čase.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Zkouším si hrát s Batohem. Tak jsem pojmenoval mezisklad.

S používáním střeleckého deníku si člověk musel všechno pamatovat a když jsem si vzal na střelnici pár zbraní a do batohu naházel random krabičky nábojů tak se mi to už nikdy nepovedlo přesně zadat do deníku nějak přesněji a tak bych mohl dělat inventury skoro každej týden.

Tak mě napadla funkce meziskladu - batohu.
    Doma, když se chystám na střelnici tak si vychystám náboje do "Batohu" a na střelnici nic neřeším. Až se dostanu domů a zase vyklízím do trezoru, tak jen zapíšu kolik vracím. Rozdíl se spočítá a automaticky to navádí k vytvoření záznamu do deníku.

Chvíli si s tím budu hrát, ale myslím, že by mi to mohl pomoct udržet pořádek.

Běží to už dockerizované, mám v plánu to zkusit rozchodit na raspberry pi :)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Well, zajímalo by mě jestli to někdy někdo využije, ale rozhodně je to zajímavá škola zas

LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: my 0,02 USD:
    RT využívám jako evidenci střeliva (továrního - nepřebíjím) a nástřelu u jednotlivých zbraní (dle aktivit).
    (Vyhodnování zásahů jsem vždycky chtěl vyzkoušet, ale ještě jsem se k tomu nedostal - prostě proto, že jsem neměl čas na klidnou mířenku)
    Stavy (nákup a nástřel) zapisuju prakticky výhradně ex post (telefonní apku se skenováním čárových kódů jsem reálně prakticky nepoužil, jen kdysi v začátcích pro vyzkoušení).
    Pro mě je RT jednoznačně přínosem (a věřím, že nejsem jediný "statistický šílenec", který si takto eviduje nástřel podle zbraní a aktivit :))

K dokonalosti mi u RT chybí
    - zcela oddělit ve skladu tovární a přebíjené střelivo (nepřebíjíš = zaklikneš "Nezobrazovat/neřešit přebíjené" a vše ohledně přebíjenek zmizí z dohledu)
    - možnost uvést cenu u každého nákupu (navýšení skladu) střeliva
    - možnost uvést cenu zbraně a doplňků k ní (pro výpoičet průměrné ceny výstřelu :))
    - možnost generování custom grafů (v čase, střelivo dle zbraně, průměrná cena výstřelu, prostříleno za měsíc v penězích atd. ad absurdum :D)
    - více user friendly Střelecký deník a Skald střeliva (více možností filtrování)
    (No prostě ten můj Excel, ale více user friendly ;))

YMMV
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj, přemýšlím, že bych ještě jednou, naposledy zkusil kopnout do reloading-trackeru.

Mám pár nápadů které tomu buď dodají smysl nebo to budu moct s klidným svědomím jako službu vypnout.

Rád bych tam přidal nějakou formu meziskladu, tj. když jdu střílet tak si sem "vyskladním" náboje a po návratu ze střelnice pak už jen vracím nepoužité a tím se srovná co jsem vystřílel. Často se m po střelnici stávalo, že jsem si nepamatoval čeho kolik jsem vystřílel a myslím, že tohle by to mohlo vyřešit.

Taky bych zkusil přidat podporu pro selfhostování aplikace a podporu třeba pro střelecké kluby, střelnice, skupiny kamarádů co mají společný lis a komponenty. Pak by to mohli mít hostované na rapsberry ve vnitřní síti. Distribuce by byla ve formě Dockerové aplikace, teoreticky by to stačilo mít puštění někde na raspberry a třeba to ani nepouštět do vnější sítě.

Také bych na to zas rád napojil companiona zase samozřejmě a též by to šlo propojit s mapou střelnic.

Tak jen přemejšlím nahlas, že bych tomu dal poslední pobídnutí a pak to kdyžtak nechal s čistým svědomím chcípnout.

Co si o tom myslíte? Máte zájem do toho někdo mluvit nebo připomínkovat?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: no já si pořád jedu paralelně i ten svůj Excel - ale ty grafy jsou cool 😎
    Škoda jen, že ten podle aktivit se zasekl v červnu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: mě těší a vlastně i vždycky trochu překvapí, že to ještě někdo aktivně používá. Současně mě trochu děsí, že bych se o to asi měl starat ale vůbec nevím kdy..
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Můj rok s Reloading Trackerem...
    (počet výstřelů podle typu aktivity z nějakého mně neznámého důvodu ukazuje jen do června, a ještě navíc nekoresponduje se skutečným nástřelem)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Vývojářský deníček #3 - Inference, kvantizace modelů a hovězí BLE

Devblog - Powered by Gunpowder & Coffee - #4 od CrocodilusCZ - Shooting Companion - Střelecké fórum
    https://streleckeforum.cz/t/devblog-powered-by-gunpowder-coffee/239/4

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Kdyby to někoho zajímalo tak tady si plácám takový malý #Devblog - https://streleckeforum.cz/t/devblog-powered-by-gunpowder-coffee/239/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANARCHY: nene, jen jsme nezávisle na sobě vymysleli stejný jméno. Že mě čeká rebranding už vím delší dobu, ale hrozně se mi do toho nechce :D

Moje aplikace je v google store zatím jen v interním testu, takže je přes vyhledávání nedostupná. Pokud tedy chceš v tuhle chvíli přístup potřebuji tvůj e-mail abych tě zařadil mezi testery a pak bych poslal link na stažení.

Nebo počkat až to vyjde no.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    REDSNAKE: BTW je to tahle appka? Narychlo jsem nikdde nenašel link, a to ani na těch webových stránkách - možná ho tam někam přidej...
    Klidně a rád ji koupím (už proto, abych Tě podpořil), a časem i otestuju, koukám na to, co děláš už delší dobu, jen jsem se k tomu ještě nedostal...

Reloading Tracker - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=ricardo.reloadingtracker
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Rád bych nabídl pár volných míst v betatestovém týmu výměnou za přístup ke všem funkcím.
    Aplikace umí:
    Seance a evidence
    - Vytváření střeleckých seancí
    - Přiřazení více terčů k jedné seanci
    - Uložení zbraně, munice, vzdálenosti, času a počasí
    - Automatická aktualizace počasí z OpenweatherMap(při expiraci dat)
    Zásahy a analýza
    - Ruční označení zásahů na terči
    - Volitelně: automatická detekce zásahů (ML model)
    - Označení bodu zamíření (POA)
    - Výpočet bodu dopadu (MPI)
    - Sledování přesnosti v čase (grafy)
    Statistiky zásahů
    - Mean Radius (průměrná vzdálenost od MPI)
    - Extreme Spread (největší vzdálenost mezi zásahy)
    - Offset (vzdálenost mezi POA a MPI, v cm/MOA/MIL)
    - ATZ (průměrná vzdálenost všech zásahů od POA)
    - ATZ rozdělené podle směru (nahoru, dolů, vlevo, vpravo)
    Heatmapy
    - Zobrazení heatmapy zásahů
    - Filtrování dat z heatmapy (podle série, skupiny, terče)
    - Přepínání zobrazení POA/MPI jako střed
    Export a sdílení
    - Export jednotlivých terčů do PDF
    - Export celé seance včetně všech terčů a statistik
    - Možnost přidat poznámky
    - Příprava pro export CSV/JSON (volitelné)
    Uživatelské prostředí
    - Ochrana proti nechtěnému smazání
    - Tooltippy s vysvětlením pojmů (ATZ, offset, atd.)
    - Přehledné zobrazení kliků pro korekci (včetně směru)
    - Vizuální indikace POA, MPI, zásahů a offsetů
    - Custom logo, vlastní branding
    Určitě je tam ještě spousta práce a prostoru na zlepšení.
    Pokud máte zájem o účast v interním betatestu, tak mi prosím napište soukromou zprávu.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam