Recept ktorý vznikol pri učení sa na skúšky v rámci VS u spolužiaka na mlyne kde býval s rodičmi:
Potrebujeme:
Bravčové alebo hovädzie mäso nakrájané na kocky, naložené v marináde z cibule a oleja
Červené víno
Slanina, nakrájaná na drobno
Šampiňóny, nakrájané na drobno
Kečup
Worchester
Kari, čierne korenie
Ryža
Postup:
Na rozpálenej panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, pokiaľ nepustí šťavu.
Pridáme šampiňóny, okoreníme čiernym korením a trocha ich osmažíme.
Pridáme 1 dc červeného vína, počkáme pokiaľ sa víno neodparí.
Na pripravené “ p o d h u b i e ” d á m e
namarínadované mäso, najprv ho trošku osmažíme a keď chytí farbu zalejeme ho 2-3 dc červeného vína.
Dusíme pokiaľ sa nevyparí víno.
Medzi tým si pripravíme omáčku.
V miske zmiešame kečup, worchester a kari korenie podľa chuti.
Pripravenú zmes pridáme na panvicu a ďalej varíme pokiaľ omáčka sa poriadne nepresiakne s ostatnými ingredienciami a nezmení farbu na hnedú.
Ak omáčka zhnedne je to signál, že naša špecialita je pripravená.
Podávame s ryžou a zvyšným červeným vínom, ktoré sme neminuli na varenie.
Dobrú chuť !