• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PULNOCGen Z
    Generation Z aneb zoomers aneb mladi lide kteri momentalne delaji sve prvni krucky ve svete dospelych. Co je zajima? Co je nezajima? Co je pre ne charakteristicke? Koho voli? Proc nevoli? Na tyto i jine otazky zkusime nalezt odpovedi zde.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Mach a Šebestová v roce 2024 #foryou #pov #funny #fyp
    https://www.youtube.com/shorts/VO4-4kHSddg
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    PREKOTKA: Tak svý zformuje taky výchova doma a taky škola. Prvni stupen jsem chodil do Slanýho, druhej do Pardubic. Az tam jsem s odstupem casu pochopil, ze slanske Háje byly komoskanzen. Pokud nekdo vyleze z tohoto, navic treba izolovan na vsi kde neni tolik moznosti seberealizace, verim, ze vysledek jsou tve kolegyne ktere popisujes.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    RUSHACK: Já jsem asi mileniálů, nebo co :-D a v mým posledním zaměstnání byly kolegové ve stejném věku jako já a přitom měli manýry jako boomers. Absolutní nepochopení, chybějí empatie a zároveň neschopnost předávat kvalitně potřebné informace. Já v práci potřebuju upřímnou komunikaci a pocit, že jsem stejnej člověk, jako mí nadřízení. Jsem ráda, že to Z dokáže nastavovat a moc jim v tom fandím.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    "I'm being repressed!" | The Holy Grail #shorts #britishcomedy #montypython #theholygrail
    https://www.youtube.com/shorts/Vm6oxVB_vh4
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: nepochopils narážku, nejde o to, kdo vyhraje, jde o to, jestli má v sobě člověk nějaký hodnoty a pokud ano, určitý cesty k dorýmu příjmu by mu měly vadit. samozřejmě pokud je bez hodnot, má ideální šanci stát se oportunistou, co se po donášení ss stane hrdým komunistou, aby se pak po sametu oblíknul do fialovýho saka a zvonil kíčema. takhle vnímám tvou větu, že kdo se nepřizpůsobí době má problém. je v pořádku, že na mladý serou na to, aby vydělávali na něšjakýho kokota, co byl jen ve správnou chvíli na správným míst+
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PALEONTOLOG: tam uvidime, osobne ocekavam osud gruzie podobnej osudu beloruska. mlady tam taky dostali od starejch solidni bidu.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    VYHULENY_UFO: žejo, taky nechápu proč teď v tbilisi tolik lidí blbne, jakoby měly nějaký hodnoty smysl, nebo co :/ stačí se přizpůsobit ruskýmu světu
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    PREKOTKA: Za mě je ten článek uplně super. Nemám co bych vytkl. btw: Sám jsem Y ale pozoruju co se práce týče, absolutní "Z"kovej mindset. Asi si domyslíte, že moje účinkování na trhu práce bylo okolo mých 20ti let dcl trnitý. :-)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nojo, mezigeneracni problemy. kdyz sem byl mladej, myslel sem si, ze rodicove a stary lidi jsou paprdi. ted jsem ja paprda a duchodce pro mlady a zily mi ty netrha. evoluce holt funguje furt stejne, kdo se neprizpusobi dobe, ten ma problem..
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: nebo jako lidi s obrovskýma možnostma, který zvedali prachy ze země nebo lidi, kteří maj tvrdou konkurenci, spoustu regulací a perou se o koruny. v tom druhým případě naprosto chápu, že je lepší věci nechat plynout a zásadní je nenechat se sedřít zaměstnavatelem za posranou almužnu
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    PALEONTOLOG: Tak asi záleží, jestli by k práci dál přistupovali jako boomers, nebo jako generace Z ;)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PREKOTKA: hm jako priznani boomers, ze po revoluci tocili prachy jak se dalo, kdyz delali sami na sebea nemeli konkurenci v oboru, je fakt dojemny. koljk by jich uspelo ted...
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    zajímavej článek
    kéž by všichni byli schopní vzájemného naslouchání, pochopení k rozdílnostem
    Sněhové vločky versus alfasamice. Jak spolu v práci vycházejí ženy čtyř generací? | Forbes
    https://forbes.cz/snehove-vlocky-versus-alfasamice-jak-spolu-v-praci-vychazeji-zeny-ctyr-generaci/
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Taky to zmirni vnitrni stres u lidi kteri se se svym pohlavim neciti uplne komfortne na 100%. Nebudou tolik konfrontovani s touto nejistotou a tim padem je vetsi pravdepodobnost, ze tu nejistotu zpracuji takrka co nejvic optimalne a individualne. Protoze to je vnitrni zalezitost kazdeho cloveka. Cim min externiho vlivu a triggeru, tim vic prostoru pro vlastni reflexi te nejistoty ci diskomfortu.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Obecne se jazyk vyviji pryc od gendered forms a prichyluje se k gender-neutral forms a to mi prijde jako velmi vitany posun. Myslim si, ze gendered formy slov prispivaji k tomu, ze identifikace se svym pohlavim se stava vetsi casti identity nez by bylo zahodno. Protoze to co je na kazdem z nas originalni a vyjimecne jen malo souvisi s pohlavim.

Cili pokud v identite cloveka bude min identifikace s pohlavim a vic mista pro originalni aspekty jednotlivce, je to jen dobre.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Moc se mi libi, ze "bro", "dude", "guys" a "man" (u pouziti jako "hey man, do you see the UFO over there?") jsou dneska gender-neutral. Tleskam Gen Z 👏
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    trochu starsiho data, ale tematicky to sem zapada :

Snad vás tohle nevytrigruje. Slovník pomáhá rodičům pochopit slang mladé generace - Metro.cz
    https://www.metro.cz/spolecnost/snad-vas-tohle-nevytrigruje-slovnik-pomaha-rodicum-pochopit-slang-mlade-generace.A231213_104743_metro-spolecnost_isim
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MAMBA: nejvíc sigma :D
    MAMBA
    MAMBA --- ---
    Kaufland pobavil :) „Keď dáme Gen Z kolegom napísať marketingový scenár.“
    TikTok - Make Your Day
    https://www.tiktok.com/@kauflandslovensko/video/7438977585259892000
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam