• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PULNOCGen Z
    Generation Z aneb zoomers aneb mladi lide kteri momentalne delaji sve prvni krucky ve svete dospelych. Co je zajima? Co je nezajima? Co je pre ne charakteristicke? Koho voli? Proc nevoli? Na tyto i jine otazky zkusime nalezt odpovedi zde.
    rozbalit záhlaví
    AMSTERDAM
    AMSTERDAM --- ---
    PULNOC: pred tim, nez budeme DEADSLUT: oslovovat, meli bychom se ji/jeho/onoho/wtf zeptat, jake rodove osloveni vlastne preferuje.

Ja zariskuji a tipnu si, ze Slut bude she/her.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    DEADSLUT: pujdete? pujdou? na pudu?

is so difficult to understand. you can be a girly boy or boyish girl. why you make it so difficult.

non-binary doesn't exist. maybe little children are nonbinary, and eunuchs. cause they have almost no sex hormones. but that is not sustainable.

if you have sex hormones, you are a sexed being. show me your blood test results. then we'll talk
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    ...války, násilí na ženách a zájmena. Feudální zájmena. Tak já zas asi radši půjdu.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    DEADSLUT: tradici ma spousta veci. treba valky nebo nasili na detech nebo zenach nebo muzich...to neznamena ze ty veci davaji smysl a ze si je mame ponechat. to je snad jasny, ne

taky to they melo trosku jiny vyznam, ze jo. ne uplne fresh. spis docela feudalni.

ono to je uplne jedno, rikejte si jak chcete. je fajn ze to tak mame
    DEADSLUT
    DEADSLUT --- ---
    PULNOC: Jen poznámka pod čarou, they jako gender-neutral singulár má tu tradici už jakože pár set let...
    A brief history of singular ‘they’
    https://www.oed.com/discover/a-brief-history-of-singular-they?tl=true
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PULNOC: capping ok
    CHOSIE
    CHOSIE --- ---
    PULNOC: A jsou i servery, kde jsem jeden z mladších a průměrný věk aktivních členů se blíží čtyřicítce :)

A cap/no cap mě samotného překvapilo slyšet od vrstevníků na návštěvě v DC před 2-3 lety, sice spadajíc do škatulky gen z, ale vesměs tam kde se to láme mezi mileniály.
    Též bych řekl, že u nás v ČR to ještě mělo pár let zpoždění z hlediska příchodu technologií, internetu, nebo alespoň v mém případě (?) mám obecně blíže k o pár let starším.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    PALEONTOLOG: si vygogli :)
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PULNOC: no cap aka bez kecu chapu, ale cap?
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Empiricky jsem zjistila ze opravdu "cap" a "no cap" jsou hojne vyuzivanym vyrazivem v ramci anglofonni Gen Z vernacular
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    Discord je super. Pokecat s lidmi v nejakem tematicky pro vas zajimavem serveru, na voice nebo video chatu, je to skoro jako byt nekde v klubu a kecat v chill area
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    Ale vybírat kosti gen A je asi normální a jejich boning má končit v kriminálem.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    KOUDY: to není gen z specifik. Ani boning gen z není boomer specific.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nejhorsi je, kdyz chodite s mladou holkou a ty kosti ji musite z ryby vyndavat.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PULNOC: trochu me to desi, ale takova je doba, kvůli takovejm prispevkum sem chodim! :)
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    PALEONTOLOG: je to zajimavy sledovat. mam kamaradstvi co jsou "they". ale stalo se mi par krat ze mi ujelo "she". a kdyz ji zminime s jinymi kamarady, je to vzdy "she". prestoze jsme vsichni wokisti.

totiz oni jsou na jejich smulu strasne femininni. hrozne petitni, sladka girl. a mozek to ma nejak zakodovany tohle oslovovani podle toho, jaky dojem na tebe nekdo dela.

mam kamarada co je gay a strasne camp, a tomu bych prirkla "she" z fleku, protoze to je proste jasny, girl :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    OSIP: To je dost děsivý
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    DA_NIELA: ja taky nejim rybu kvuli kostem a nejsem gen z, hlavne teda kapr se neda zrat kvuli mnozstvi kosti a za druhy z toho mam nervy, ne diky.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PULNOC: ok dik za troubleshooting, to si asi musi kazdej rict, jak chce bejt oslovovanej, ale delat bordel v zajmenech je dost zakerny. to se casem s plastititou mozku vyrovname japoncum
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    PALEONTOLOG: ne, ostatni muze byt treba xe/xem. for real.

hele, kazdy to ma jinak. they je proste pro ty, co maj problem s he/him i se she/her. coz 100% respektuji. pokud to je od srdicka.

jenze mam takovy pocit, ze hodne lidi to ma tak ze "neberou mne uplne sukne, takze asi nejsem holka". a protoze byt queer je cool, tak cool ze je skoro trapny byt cishet, tak okamzite hupsnou do toho they/them.

ale ok, at si kazdy dela co chce. akorat mi prijde, ze jsme meli vymyslet jine zameno. protoze they/them uz neco znamena. a tim ze to ma ted dvoji pouziti, to zasmodrchava jazyk.

takze snad to napravime a vymyslime neco jineho. he, she, whee
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam