IOM_NUKSO: Já v tom z jeho strany vidim popis problému do důsledku. Pak je na každým z nás, nehledě na generaci, jak moc je ochotnej, telefon občas odložit. Snaha bojovat s tou kaptologií, tím, že si vymyslím jinou činnost, pro kterou telefon s internetem nepotřebuju. Asi to máme (jsem gen Y) o něco snažší, prootže tu ta problematika nebyla pro nás odjakživa, ale byli jsme svědci jejího vzniku. Zároveň, a tím odpovím
DEADSLUT: je na nás, abychom jim navrhli že je z toho vyvedeme na víkend třeba. Pojeď na chatu kde má Svratka 3m šířku a není tam signál, pojď si sednou na odpoledna do jabloňovýho sadu a složíme báseň... Jako nejde bez těch věcí už dneska žít, takže je nemůžeme řešit alá látkový závislosti totální abstinencí. Můžeme se ale dobrovolně odpojov at na chvíli s vědomím, že to potřebujeme právě proti věcem jako je to řezání a deprese v konečným důsledku.
Super, ale trochu hardcore je pobyt ve tmě. Byl jsem 2x a můžu jedině doporučit.5 a pak 6 dní.
FB jsem si deaktivoval dočasně, protože jsem byl chycenej v politickejch dikuzích. Instagrasm jsem po 3. použití smazal z telefonu, protože jsem si na sobě hnedka všimnul, že mi neni dobře. "Proč se mám koukat na hromadu vymazlenejch fotek spolužaček a hezkejch holek, který osobně znám, ale nemůžu prcat?" Chápu a uznávám, je to nízký, ale autenticky popisuju jakou si self-brzdu. Teď je otázka, nakolik jí mají Z-ka a alfy a zda-li vůbec?