• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DA_NIELAKolik jste dnes zaplatili za zubaře?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    JAJITA: sry za ot, asi vis, ale VZP prispiva do letoska 1000, od pristiho roku zas jen 500, ale i tak lepsi nez dratem do oka.
    SATAI
    SATAI --- ---
    0
    GREGI
    GREGI --- ---
    Koukam se tady z toho pomalu stava diskuze o ustni hygiene:)))
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    JAJITA: Nenahradi. Ptala jsem se primo zubarky a je treba to fyzicky odstranit. Sprcha mi pomohla k vyplachnuti, ale taky obcas (vyjimecne, tak 2-3x za 2 roky) se mi stalo, ze jsem si naopak zanesla kus jidla za dasne a dostala jsem tam zanet.
    SATAI
    SATAI --- ---
    JAJITA:

Užívám.
    Nenahradí
    Ale IMO pomůže, dost.
    XARGH
    XARGH --- ---
    JAJITA: jo. me poradila zubarka, at si poridim z lidlu za cca 600. pouzivam po cisteni elektrickym a vzdycky jeste neco dalsiho vyplachne...
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    U zubaře jsem už dlouho nic neplatila, ale v pátek na zubní hygieně 1 750 Kč.
    A k té bych měla dotaz, používáte někdo ústní sprchu na čištění mezizubních prostor? Nahradí čištění mezizubními kartáčky?
    Díky.
    XARGH
    XARGH --- ---
    Ge ne ti ka 🤣
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    REFINS: bavila jsem se o tom s kamaradem, ktery ma dve dcery, obe stejna pece o zuby, jidelnicek..jedna prevence a hotovo, druha co navsteva - nejake vrtani. Obcas neudelas nic ac se snazis.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUGA5: u deti je to fakt rychly. syn mel v lednu 2024 preventivku, zuby zcela v poradku a v srpnu uz mel 2 tak velky kazy, ze ma 2 korunky. plomby uz by nemely na cem drzet. je mu 7 let. ale platili jsme teda celkem asi 2000, mel nejaky sirup, po kterem si vubec nic nepamatuje.
    ja jsem doted byla taky strasne "chytra", jako nekteri a v podstate jsem pohrdala rodicema, jejichz deti mely nejake kazy a myslela jsem si, jak to delame spravne, lol. takze asi tak, u deti je to pak rychly.
    GREGI
    GREGI --- ---
    LUGA5: Mame 27 mesicu a rafinovanej cukr jeste nepozrel. Manzelka ho prakticky neji a ja uz taky jen minimalne, prarodice rozumny (nikdo mu to necpe) takze to proste doma nemame ani to nekupujem. Nejsladci co mel je asi jabko. Nejradeji pije bublinkovou vodu s citronem a kefir. Cim pozdeji prijde do styku s extremne sladkejma vecma tim je vetsi sance ze mu to nebude vubec chutnat, co ja bych za to dal, trvalo mi to do 32 let nez sem se toho zbavil. Prijde mi to strasne divny kdyz vidim takhle maly deti s vrazenym lizatkem v puse... Nemyslim si ze by byl min stastnej ze to nema a ta kazotvorba z toho musi byt silena. Uz takhle u kamardky prisel k dortu klasickymu s cokoladou a ani to nechtel a dal si radsi brokolici... Kamaradka nechapala:)
    Co se cisteni tyce tak cisti manzelka kazdej vecer pred spanim zhruba 10 minut. Nejlepsi trik je ze to byl zhruba do dvou let jedinej jeho screen time, jeden dil krtka k cisteni. Jinak by nevydrzel sedet samozrejme. A udelal si diky tomu dobrej navyk ze cisteni neni otravny ale naopak je to zabava. Mobil polozenej na polstari a nad nim male zrcadlo aby bylo videt poradne do pusy kdyz sedis za nim, poslepu to moc nejde. Jeste lepsi je si pred nej lehnout a koukat naprimo. Uz si zvykl i na mezizubak to je jeste dulezitejsi nez normalni kartacek, na predni zuby nit. Jinak kartacek solo a mame i detskej elektrickej vibracni ne tocici.
    LUGA5
    LUGA5 --- ---
    REFINS: Mno právě bobík.. snad to všechno zvládne (vy taky), držím palce a dekuji za odpověď.
    REFINS
    REFINS --- ---
    LUGA5: Uprimne, těch 25 je to nejmenší. Musí do kvůli tomu do narkózy. Čistíme, ráno i večer. Asi jsme trochu zanedbali docistovani, tzn. pořádně se podívat, jak má vyčištěno a dodrhnout (ideál jednosvazkový kartáček ;)). Kolem spodní části zubů se mu zuby demineralizovaly a tam se ty kazy dělaly.
    Co bylo špatně: Měl objektivně hodně sladkého + lio ovoce a křupky jsou zlo.
    Pasta - žena se snažila o bio eko, bez obalu… nic prostě aspoň ob den dětskou s fluoridy a postupně přidávat, jak bude schopná tu pastu vyplivnout.
    Přidat časomíru, přesýpací hodiny jsou fajn… přece jen dvě minuty jsou dlouhá doba ;)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    LUGA5: mám děti 6 a skoro 8. Kazy nemají. Zuby si čistí ráno a večer, večer dočišťujeme my rodiče a starší si dělá ještě sama mezizubní. Sladkosti jedí, ale dost jim to hlídáme. Jasně že si daj limonádu, čokoládu a tak, ale zas nesnědí pytlík haribo medvídků najednou nebo nevypinou půllitr 100% džusu.
    LUGA5
    LUGA5 --- ---
    REFINS: Neber to, že bych nějak útočil, spíš naopak. Mám dceru 21 měsíců a rád bych se tomuto vyvaroval. Před 14 dny u zubaře a pochvala, ale ale.. proto se zeptám.

1. Čistíte každý večer a ráno? My prozatím jen každý večer.

2. Co sladké? Nemyslím ovoce zelenina, ale lízátka, bonbony, sladký čaj atd..

3. Něco co by si dělal jinak, aby ses té návštěvě u zubaře vyhnul? 25k je ranec, ale vidět trpět mrňavou by bylo snad ještě horší
    REFINS
    REFINS --- ---
    LUGA5: Ze tříletý synek má 4 kazy a oprava bude za 25k.
    LUGA5
    LUGA5 --- ---
    REFINS: Jak to myslíš?
    REFINS
    REFINS --- ---
    Dneska nic, ale za 14 dní mě čeká 25k za triletaka…
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    0
    XARGH
    XARGH --- ---
    SATAI: mocne ty chudaky trolis, ale prvni jsem byl stejne ja :DD

[XARGH @ Kolik jste dnes zaplatili za zubaře?]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam