• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREGIWok 🔥
    Vše o woku. Tipy, recepty, fotky a diskuze.
    rozbalit záhlaví
    VOYAGER
    VOYAGER --- ---
    GREGI: ..mam i elektricky wok je to nejaky starsi typ ale funguje perfektne
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jedno vypálení stačit nebude, je potřeba cca 5-10 tenkých vrstev oleje. Čím tenčí, tím lepší, ideální je to mezi jednotlivýma aplikacema nechat vychladnout, ale na to jsem nikdy neměl nervy. Jinak konkrétně k tomuhle typu pánve, říkám tomu "evropský wok" (žádnej hejt, taky ho mám doma, navíc ještě v litině), protože real wok by měl být z tenčího plechu a s kulatým dnem na plynovým hořáku. Tím, že se na tom plynu dosahuje opravdu vysoké teploty, tak seasoning na pánvi asi hezky vydrží, protože veškerý obsah vpodstatě "levituje" nad povrchem a taky se to díky nízké váze dobře prohazuje. Největší zabiják tohodle celistvého černého opálení jsou kyselý věci, takže třeba věci z rajčat dělám raději v nerezu a tyhle pánve máme spíš na smažení a opékání. Jinak Debuyer je tradiční francouzská značka, v gastro světě hodně populární. Mám od nich několik pánví jak z uhlíkové, tak z nerez oceli už x let a pořád skvělý, takže tam problém nebude.
    GREGI
    GREGI --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: Jak psal xindlx... Je to proste ocel jako kazda jina takze na tu oanev 0lati uplne stejne veci jako na jine ocelove panve, znacka je fakt uplne jedno:)
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    XINDLX: Byl to dárek…mám ji doma :))
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: otázka je jestli skutečně sháníš pánev na indukci, nebo ti tahle konkrétní jen padla do oka. Protože pokud indukci nemáš, tak kupovat tohle je vyhazování peněz. Obyč wok stojí 10x míň.. je to furt jen ocel.

    A pokud nevyhledáváš bolest při prohazování, tak bych si vybral pánev s kulatou rukojetí a ne tenkou a hranatou.
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    GREGI: Hm, čekala jsem ještě trochu jinou odpověď :) tohle se všeobecně ví a píši to tam.

    Má s touto značkou někdo zkusenost?
    GREGI
    GREGI --- ---
    S_V_E_T_Y_L_K_O: to uvidis pri pouzivani:) Ono se to tim pouzivanim castecne obnovuje a buduje
    S_V_E_T_Y_L_K_O
    S_V_E_T_Y_L_K_O --- ---
    Myslíte, ze bude stačit jedno vypálení? Nebo je to ten druh pánve, co jednou ta čas musím vypálit?
    Pánev na soté MINERAL B ELEMENT 32 cm, ocel, de Buyer ▪️ 3 389 Kč ⭕ Kulina
    https://www.kulina.cz/hluboka-ocelova-panev-mineral-b-element--32-cm/?gad_source=1&gbraid=0AAAAADxO2WK3DTeJt5B89qZyDJx5r5IXj
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    KRALIK: dvě dřevěné placaté vařečkolopaty, možná je to slovo obracečka.
    XINDLX
    XINDLX --- ---
    KRALIK: takovou kovovou lopatou
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRALIK: velkýma hůlkama a nebo vařečkou
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    souvisejici dotaz - cim michate?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    .. já jen tak, že jdu kolem
    :)

    puzzle „Asijská kuchyně s wokem, zeleninou a nudlemi“ | puzzleYOU
    https://www.puzzleyou.cz/puzzlekolekce/p/asijska-kuchyne-s-wokem-zeleninou-a-nudlemi-25516

    GREGI
    GREGI --- ---
    ANNIKA: vylucuje no pokud nechces riskovat nejaky sracky v jidle... Je to povrch od povrchu ale cca 230 byva max teplota
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    GREGI: Tak jako cim bezudrzbovejsi, tim lepsi, to jo. Ale neprilnavy povrch a vysoky zar se vylucuje, ne?
    GREGI
    GREGI --- ---
    ANNIKA: zalezi jestli si ochotna vypalovat a malinko se starat... Ja mel predtim neprilnavej na indukci ale omylem sem zapl spatnou plotnu a nez sem se za 30s vratil tak byl uplne rozpalenej doruda a znicenej povrch tak sem sel do uhlikove oceli a uz bych nemenil. I ta jistota ze to proste nejde znicit je na indukci fakt super na stir fry....
    ANNIKA
    ANNIKA --- ---
    Wok teď hodně zvažuju. Má to smysl na indukci? A jaký v tom případě chtít? Myslela jsem, že to nemá smysl, ale sili řeči, že prý jo :-)
    EZEE
    EZEE --- ---
    EZEE: horak na plynu
    EZEE
    EZEE --- ---
    XBAHNO: Ohen je ohen. Ale zase ten horak na woku nedoda zadny aroma oproti tomu kotlikovymu gulasi na dreve. Ale porad je to ten ohen! :))) Uplne jiny vlastnosti nez ta indukce. Jasne, ostatni vareni je skvely a uzasny na tom, ale v pripade woku mi to prijde proste sic jo fungujici, ale neni to porad ono. Ostatne "wok" je kotlik tusim. Wok na indukci uz beru jako takovej cyber a proto nad tim premyslim.
    GREGI: Jo schvalne posli :))
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    GREGI: Když leješ rybí omáčku na suchý wok, tak fakt potřebuješ větrat, plyn neplyn. To jídlo voní až k sousedům. Ob parcelu. Vlastně ob tři parcely.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam