• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ELSINORFotky vašich knih
    Fotky vašich krásně uspořádaných knihoven. Fotky vašich chaotických knihoven. Fotky stohů knih na vašem nočním stolku, v rohu pokoje, za sedačkou, nebo na kuchyňské lince. Fotky knih, které si vás zrovna našly v knihkupectví nebo antikvariátu. Fotky speciálních edic vaší oblíbené knihy. Fotky stokrát přečtené knihy, kterou máte od dětství. Fotky knih v kavárně, na lavičce v parku, v lese, na dovolené a tak. Zkrátka fotky vašich knih.
    rozbalit záhlaví
    POWEROFSTYLE
    POWEROFSTYLE --- ---
    SCHWAB: hmmm to může být velmi fajné!
    Našel jsem:
    Kniha Báje českého Pošumaví. - [II] - Trh knih - online antikvariát
    https://www.trhknih.cz/kniha/2ar0fhjqjm
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    POWEROFSTYLE: nemyslím konkrétně tuto, ale obecně.
    třeba by se mi líbilo

📙 Báje českého Pošumaví : O můrách, o šotkovi a čertu, o pokladech a modrém plamínku - Adolf Daněk (1919, A. Storch syn)
    https://www.antikavion.cz/kniha/baje-ceskeho-posumavi-adolf-danek-1919?produkt=828299

POWEROFSTYLE
    POWEROFSTYLE --- ---
    SCHWAB: Na trhknih.cz se občas objeví, případně to vyšlo v edici Omega, to jde sehnat snadno ;)
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    POWEROFSTYLE: nedík! zas budu několik hodin projíždět antiky online a zítra obcházet kvůli knížkam A.Storch...
    POWEROFSTYLE
    POWEROFSTYLE --- ---
    Jedna z mých nejoblíbenějších knih.
    Dokonce mi u ní slza ukápla dojetím a tou krásnou představou že se tohle opravdu mohlo kdysi dávno stát.

CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Tak to ja takto. Ešte som nedočítal, ale som tak v polovici.

NEI
    NEI --- ---
    Včera jsem začala číst a dnes dočetla

MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Tato kniha mi vždy zvedne náladu. :)

LBW
    LBW --- ---
    Z nejakyho clanku o AI jsem se proklikal az na tuhle knihu, tak jsem objednal a vecer si prectu.

HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    CASTOR: tyhle veci asi znas, ze..tak ja to tu jen pohodim kdyby nekdo ne;)

The first clue may be in the pipe itself: the word “hookah” is, after all, of Arabic origin, like “algebra”, and it is perhaps striking that Augustus De Morgan, the first British mathematician to lay out a consistent set of rules for symbolic algebra, uses the original Arabic translation in Trigonometry and Double Algebra, which was published in 1849. He calls it “al jebr e al mokabala” or “restoration and reduction” – which almost exactly describes Alice’s experience.

Alice's adventures in algebra: Wonderland solved | New Scientist
    https://www.newscientist.com/article/mg20427391-600-alices-adventures-in-algebra-wonderland-solved/

Google Search
    https://www.google.com/search?q=alice%20in%20wonderland%20math
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    Na knihobotu v cestine za 1700, v anglictine neni, v nemcine za 57,-
    Tak holt zkusim precist svoji prvni knihu v nemcine, technicky manualy se nepocitaj:)

MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    Jeden klenot s pár Boštíky...

DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Aktuálně rozečtená

BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    CASTOR: i Za zrcadlem
    CASTOR
    CASTOR --- ---
    PESTRYPAPOUSEK: Aha, to jsem si spletl s Prachatickou. Tvoje vydání je pouze první díl, nebo i Za zrcadlem?
    CASTOR
    CASTOR --- ---
    PESTRYPAPOUSEK: Já měl za to, že tyto illustrace vycházely jen k překladu Skoumalových. Tak zas vím něco nového...
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    CASTOR: já mám také překlad J.Císaře, vydání z r.1947, s ilustracemi Dagmar Berkové

CASTOR
    CASTOR --- ---
    CLAVEN: Moc pěkné. Kdybych měl nějaké místo, rád bych Alenku sbíral v různých jazykových mutacích, s různými ilustracemi (líbí se mi třeba ty od Arthura Rackhama, Angela Domingueze... je jich hrozně moc). Bohužel si o tom můžu nechat jen zdát, zatím... Co jsem si všiml, tak i Knihobot je v tomhle ráj pro sběratele...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    CASTOR: och, túto knihu milujem. Pred mnohými rokmi sa mi podarilo zohnať anotovanú verziu s originálnymi Tennielovými ilustráciami, a má význačné miesto v mojej knižnici.

(pozor, veľké fotky)

CASTOR
    CASTOR --- ---
    Přiběhy Alenky Lewise Carrolla jsou se mnou celý život, přestože knihy samotné jsem četl v poměrně pozdním věku. Znal jsem je však z nejrůznějších adaptací a tato znalost způsobila, že moje první čtení bylo provázeno pocity surreálného deja vu.
    Zde na fotce je překlad Jaroslava Císaře, který mám zažitý, ilustrovaný Jitkou Bokovou.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam