• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    Primárním cílem této diskuze je odlehčit ostatním auditkům, kde nejsou diskutující schopni odolat pokušení vznešeně a kultivovaně debatovat o tomto českém géniovi.
    rozbalit záhlaví
    ESING
    ESING --- ---
    VEVERCAK: KCD je ultimátní mix geniality a absolutního shitshow. Optimalizace? Totální odpad. I když máš dělo za desítky litrů, FPS lítají jak pos*ané a loadingy trvají věčnost. Souboje? Realistické, ale taky jak kdybys měl v rukou dvě dřevěné protézy.

A ten rozjezd? Totální voser. Pro masochisty fajn, pro normálního člověka akorát zbytečná buzerace.

Takže pokud chceš hru, co tě bude šikanovat, vytáčet a trestat za každou blbost, jdi do toho.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    HONZA09: Tož oba dva jsou borci podle mě. Baldurs Gate 3 a KCD - dvě mistrovská díla, která mi pořád žijí v hlavě rent free a budu je replayovat asi i v domově důchodců.
    Zkrátka nevidím důvod, proč bych ty dva nemohl dát do stejné věty - dokonce mám pocit že jsou kámoši! Viděl jsem video s Vávrou před launchem jak jel v autě a říkal že mluvil se Swenem, nebo něco takového - kdo ví o co jde, možná mě opraví
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VEVERCAK: Zmiňovat Swena Vinckeho a Vávru v jedný větě je rouhání.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VEVERCAK: Přesně. Stává se úplně debilní tváří celýho studia.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VEVERCAK: To by měl INDIAN přidat do finálního hodnocení jako jako další klad hry, že Tě po vydání dlouho nikdo neuvidí. :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VEVERCAK: Vávru má už komise za absolutní slovo nebo jak se ten jejich klub jmenuje.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    SULTHAN: To neříkám, ale Vávra byl vizionářem, bez kterého by nic z toho nebylo. Navíc tím že se hodně veřejně vyjadřuje tak se stává takovou "tváří" toho studia, té hry, což si myslím že je normální. Bethesda má Todda Howarda, Larian má Swena Vinckeho a Warhorse má zase Vávru
    KULA
    KULA --- ---
    SULTHAN: on se snaží být chytrý troll nad věcí. Určitě to není jen nějaká guma.
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    VEVERCAK: Takže protože zítra vychází KCD2, do jejíž vývoje někdo nainvestoval stamiliony a pracovalo na ní pár stovek lidí několik let, tak Vávra je polobůh, který má ve všem pravdu?
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    KULA: Neboj, zítra vychází Kingdom Come 2, jak píšeš "bude mi lépe někde jinde", konkrétně v roli Jindry budu nakopávat zadek kumánům :) Myslím že jakmile ta hra vyjde tak mě dlouhou nikdo neuvidí. Věřím že mistr Vávra vařil dobře
    KULA
    KULA --- ---
    VEVERCAK: Možná je to tady nad dvoje schopnosti. Zvaž, jestli by Ti nebylo lépe někde jinde moulo.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    KULA: No teda, to já se musím hned ohradit. Já preferuji jedině Royal Crown 1905 kolu s pravým třtinovým cukrem. Takový hnus jako Pepsi nebo coca cola bych nikdy nekoupil, leda kdyby nebylo nic jiného na výběr . Když už něco jiného tak jedině kofolu :)
    KULA
    KULA --- ---
    VEVERCAK: Ty když se rozhodneš orodovat za PepsiColu a investuješ weekend do sledování YT, budeš mistr světa ve znalosti PepsiColy a nikdy by jsi nepřipustil, že CocaCola může být srovnatelná nebo lepší, protože jsi nasál knowledge o Pepsi a na víc už nemáš duševní kapacity. To je přesně to, co tu předvádíš. Přes zoufalou znalost povrchností a neznalost čehokoliv dalšího vynášíš soudy.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ADAMIRA: jestli chces, abych si sypal popel na hlavu, tak to budes muset trochu rozvest:p

ale ok, je to asi prehnany tvrzeni, ale i v mym okoli znam par lidi, jejichz znalost byt jen anglictiny je hodne pofiderni, takze i takovy hitovky jako Last of Us nebo RDR 2, jsou pro ne jen polovicni zazitek, protoze dialogy proste proskipujou.

Netvrdim, ze to z globalniho hlediska ma nejakej markantnejsi vyznam - jen, ze v kontextu toho videa, je to jeden z aspektu, kterej ten autor pomiji a dost mozna podstatnejsi nez historickej kontext, protoze pro nemalou cast nasi populace predstavuje husitstvi jen dobu, kdy jsme nekomu davali na prdel, takze jen takovou obdobu vyhry na MS v hokeji:p
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    GANDHI: To sorry, ale tohle je dost nesmysl co jsi ted napsal.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Musím uznat, že takovýhle fan boye jako má Vávra neměl ani Charlie Manson.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    SULTHAN: "Nevybočuje z průměru" Respektuju, že má někdo jiný názor, ale s tím prostě nikdy nebudu souhlasit. Naopak, prakticky všechno ohledně téhle hry je výjimečné. Příběh jejího vzniku, lidé pracující na té hře, samotný gameplay, questy (!), historické zasazení, bojový systém a mohl bych pokračovat. Ale to už jsem zde psal. Jenom se pořád nestačím divit, že lidé tuto hru označují za nějaký šedivý průměr, nic neobvyklého, tuctovou gamesu na kterou za pár let všichni zapomenou. Přitom opak je pravdou.
    Uvidíme, jaká budou čísla prodejů a hráčů KCD 2. Průměrných her vychází dnes hodně a jejich prodeje a počty hráčů na steamu jsou docela k smíchu, vzhledem k rozpočtu a době vývoje (opět bych zmínil Dragon Age: Veilguard jako učebnicový příklad). Uvidíme, jestli se k nim KCD 2 připojí, když KCD 1 byl průměr. KCD 2 bude podle recenzí v jádru masivně vylepšená jednička
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Z hlediska vývoje to je akorát drahý, složitý a zdlouhavý a ocení jen českej trh, což je u hry jako KCD2 jen velmi malá část target audience.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    GANDHI: Je to tak. Ale tohle chápu u 20 let starý mafie. Ale ne v roce 2025. To do prdele dnešní teenageři neumí anglicky nebo co? A českej dabing je spíš špatnej než dobrej. Takže ani to pro mě není plus.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    JARMIK: imo tam zapomnel na jednu podstatnou vec, ktera pro cechy dela z tyhle hry (ostatne to plati i pro Mafii) takovej kult - a to je ceska lokalizace s dabingem, protoze hromada truhliku v tyhle zemi ovlada jen cestinu takze zmineny hry mnohdy predstavujou jednu z nemnoha prilezitosti, v ramci zanru, si plne vychutnat pribeh hry
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SULTHAN: Inu, kult :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam