• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    Primárním cílem této diskuze je odlehčit ostatním auditkům, kde nejsou diskutující schopni odolat pokušení vznešeně a kultivovaně debatovat o tomto českém géniovi.
    rozbalit záhlaví
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    NE7RA: a schválně nám to řeknou až v posledním díle
    ADAMIRA: byl to jediný rudý gentleman k dispozici. Tenkrát stejně ještě stálo pořídit si opravdického indiána moc peněz.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    NE7RA: to je ale v poho, to hraje bílej barevnýho ;)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    Vinnetou byl Francouz
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    černá kleopatra, co bude dál? Indián z Bretaně?
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    SULTHAN: mas pravdu, dokumentarni drama, hrany dokument, o nekolik radu vice fabulaci.

Tady profesor historie a literatury ani nepripousti, ze by Kleopatra mela byt "bila".
    Cleopatra was Egyptian — whether Black or brown matters less | History | Al Jazeera
    https://www.aljazeera.com/opinions/2023/5/1/cleopatra-was-egyptian-whether-black-or-brown-matters
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    SEJDA: kdyžtak je to dokumentární drama, nikoliv dokument. Malý ale velmi podstatný rozdíl.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    VEVERCAK: ja tedy nejsem zadny odbornik jako mistr Vavra, ale ta kleopatra z dokumentu mi pripada hneda.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    lol černá kleopatra, ztráta reputace :D

myslíte že jim na to dávaj ěnajký příručky nebo se to učí sami? :)))
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VEVERCAK: Já na černou Kleopatru myslím každý večer před spaním. :)
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    HONZA09: Tak zrovna černá kleopatra je jeden z absolutně nejvíc monumentálních propadáků netflixu všech dob, na čsfd katastrofálních 7 procent hodnocení a ztráty na reputaci nevyčíslitelné. To nevím jestli jde obhájit takovýhle projekt. Sám Netflix se nejspíš snaží aby na něj už nikdy nikdo nepomyslel
    A Prague Pride mi náhodou nevadí vůbec- co mi vadí, zcela konkrétně, je například snaha o odstranění pohlaví z občanky nebo změna pohlaví u lidí mladších 18 let bez souhlasu rodičů, nebo třeba jak je to teď v Německu - možnost si změnit pohlaví každé 2 roky. Nebo biologičtí muži v ženském sportu. S tím vším už kategoricky nesouhlasím
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HONZA09: co to je woke levice? Identity politcs, to je jako zakladni lidstka prava a spol.? Roosveltovi Republikani?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    woke levice :D

To je hroznej metač keywords :D
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VEVERCAK: No to víš že jo. Každej je centrista dokud ho nezačnou obtěžovat průvody pride a černá Cleopatra. :)
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    HONZA09: Myslím že český dabing KCD 2 je v pohodě, ale anglický je určitě mnohem lepší. Bylo to poznat hned v prvních deseti minutách hry. Na druhou stranu stejně jsem si dal po dlouhém rozhodování první playthrough v češtině, přece jen to hodně přispívá k ponoření do toho světa, když ty postavy mluví česky
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    Proto jsem se nechtěl pouštět do debaty o politice :D Já jsem každopádně centrista až mírně pravicový, jen velmi nemám rád woke levici a identity politics. Levice, která se zaměřuje na zájmy zaměstnanců mi nevadí, tak jako sám jsem zaměstnanec. Bohužel v současnosti nejsem nijak nadšený ani z vládní sebranky ani samozřejmě z druhé strany
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Je zajímavý sledovat, jak se vedle řeší, jak je nezmáknitej dabing v tý hře, kde víceméně kromě anglicky všechno stojí za hovno včetně toho českého. Zajímavý to je protože, z velký části Vávra mluvil skoro o ničem jiným než, jak režíroval celej dabing a cutscény. Takže za to, jak je to nedomrdlý může hlavně Vávra.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HONZA09: muze byt, ale vetsinou to jenom znamena "z jakych myslenkovych zakadu vzestli". Ze si nakonec poda ruku fasista s komunistou nikoho neprekvapi, protoze maji mnoho spolecneho.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Jediná píčovna, která nedává smysl a popírá sama sebe už z podstaty, je Anarchokapitalismus.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    SEJDA: Ale extrém může být levicovej i pravicovej. Záleží na ideologickém zakotvení a východiskách.

Levice x Pravice
    Liberalismus x Konzervatismus
    Demokracie x Autoritářství

Všechny politické subjekty se dají někde zakreslit na těhle osách a oscilovat mezi středem a jednotlivými extrémy.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    politologie pro třetí třídy...
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    HONZA09: oni se jenom deklarovali jako levice, ale ve skutecnosti, nejen podle dnesnich meritek, to byl extrem.
    Neco jako kdyz se Fico na Slovensku deklaruje jako Socialni Demokrat, ve stkutecnosti je to extremistiky/populistiky politik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam