• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MINERWA:

Já si ale nemyslim že je jednička KCD úplně na píču hra ani že je Vávra neschopnej blb :) Myslim si jenom že +- od roku 2017 je z něj Brouk Pytlík z vesnice s krizí středního věku kterýmu trošku mrdlo z prachů a Úspěchu v Praze (!!!). Ne že by to posledně zmíněný byla tedy nějaká rarita ale ostatní případy to ani zdaleka tolik neventilujou. No a taky chápu že Warhorse neni Bethesda atd. Ke hře :

KCD 1 PS5 je IMO hra co se ukrutně tvářila jako AAA přičemž to byla tak AA šmrncnutá Indie. Ale dobře, promo. Dál to mělo grafiku dost z prdele (cestovní mapa jak z učebnice pro ZŠ rok 1986) a vyšlo to v technickym stavu ála Gollum. Vzpomínám si zejména na déšť jak z 486 a totálně nehratelnou první bitvu v lese. OK část popsanýho vyřešily patche a grafika neni všechno . No a výsledek ?

Nemastný neslaný AA RPG s místy otravným realismem a pár vtipnými momenty ( zlitej kněz atd.) A to je na ten humbuk IMHO trošku málo. Proti gustu žádnej dišputát samozřejmě ale raději si počkám na "realismus" co mi šmakuje a to je Gothic Remake kde má téměř každá akce důsledky a s Fantasy to tam moc nepřeháněj.

Neeebo kterýkoliv Dark Souls kde je obrovská příšera opravdu smrtící, každej prstýnek a bod do buildu je nutno důkladně vážit a atmosféra se dá krájet.
    Nemluvě o opusu magnum Witcher 3 případně Horizonu 1 kde Guerilla standartní omajdu, příbeh a expení za mě povýšila z hlediska grafiky a hratelnosti na novej level. Když žánrově odbočim tak Mafia ?

Až s remakem jsem pochopil jak dobrá hra to ve svý době byla. KCD 1 mi prostě nedává smysl téměř v žádnym ohledu ale chápu že každej milovník středověku s hrady co má dost "Zachránce Světa s Draky a Firebally vol. 15869.." po tom skočí. Plus thumb up za promo :D

Já si to rád dám ujít (že to Warhorse přežije vim) a KCD2 nedám ani z nudy ve slevě, za mě neni žádnej důvod.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    PUEBLO: horror to byl pro mě na PC, na ps5 bez problémů, pokud už máš nějakou sílu a trochu zkušeností, ale ty si koupíš
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    MINERWA: Lockpicking je na gamepadu horror i po odehrani spousty casu ve hre….na pc tam byl normalni vyvoj jak popisujes ale gamepad na PS byla tortura
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TALPENNY: já asi chápu, proč si myslíš, že je jednička Kcd na ps5 nahovno
    Vskutečnosti to je úžasná věc,.... Jde o to, že na začátku seš nic a nikdo, ani nejde nic ulovit, navíc nemáš hned psa, kterýho bys mohl poštvat na zajíce, a v kostkách furt prohráváš,.,..ale když splníš nějakej ten úkol, sbíráš pelyněk, trénuješ s čímkoli, najdeš dobrý hrací kostky, tak se do toho za chvíli dostaneš, akorát to trvá dlouho
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    oops my bad - tak beru zpet pripominky ke kostymu vzhledem k tomu, ze jde o kostym vytvoreny na zaklade hry, ne naopak:p (nicmene i tady je videt, ze se toho ujmul nekdo schopnejsi:p)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    VEVERCAK: eee , tak zacneme treba pozou, ktera je na fotce naprosto prirozena a citelna a na screenu je to prkenna takrka tpoza postradajici jak prohnuti v zadech, tak treba prirozeny prohnuti pazi, pak treba ten limec kape - nekdo mel k dispozici realnej kostym jako predlohu a stejne ho nedokaze zreplikovat s ohledem ani na vzor ani material. totez se da rict o tom prosivani kolem ramen. O tom plandajicim pasku uz snad vubec nemluvim, pochopil bych kdyby se tohle delo u nejakejch generickejch postav skladanejch z x assetu, ale ze je to takhle blbe odladeny u jedny z hlavnich postav mi hlava nebere - a opet na referenci je videt pomerne charakteristickej zpusob, jakym se vazal konec opasku a koukni na model:p A furt se bavime o jedny z hlavnich postav v cutscene - tohle proslo ostrizim zrakem genialniho direktora Vavry?
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    GANDHI: A kďe je ten wish, náhodou oba obrázky jsou... Glorious. Fabulous. (sry nevím jak to říct česky aby to neznělo teple) Každopádně ať žije požehnaný Ptáček :)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    :p pujcim si odvedle [VRABCAK @ PŘED A PO ]

ntvl, to je jako variace na tema, co sis objednal a co ti prislo z wishe:p
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    VIRIK:
    Ten bar prostě musel bejt NEJDRAŽŠÍ :)

HONZA09:

Po zakoupení KCD 1 1.00 PS5 s tušením kapitální zábavy z trapasu tak nějak tuším že KCD2 je to co je - AA záležitost s pár silnými a vtipnými momenty kterou hoch z Rychnova nazývající věci pouze pravými jmény dokázal vyhustlit lidem bažícím po čemkoliv s patřičnou nálepkou. Zde "realistický středověk" za AAA cenu samozřejmě :)

Promo má ovšem povedený už od jedničky- onehdá jsem zjistil že existujou lidi napříč zeměkoulí co v hadrech z Decathlonu přes léto berou ztečí slavné lokace z KCD. Jeden polák co se mi pochlubil že má každoroční KCD zájezd se mnou přestal komunikovat když jsem mu suše odvětil že v porovnání s Witcherem 3 je ta hra IMHO sračka :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jste všichni ve Varech, či co?
    Dan Vávra: proč nemají videohry festival jako ve Varech - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/dan-vavra-mff-karlovy-vary-kingdom-come-cinematic-cut.A250709_174137_filmvideo_ts
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VIRIK: C) v tezisti meho Ega
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    já rozhodně nemám s alkoholem žádný problém

VIRIK
    VIRIK --- ---
    buran na výletě

VIRIK
    VIRIK --- ---
    něco jako žlutý mercedes v osumdesátkách? :)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    SMOKY: bentley je strasny cecko. Esencielne mimoradne oblibeny mezi white trashem a hnedocechy
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    MIKEE: tak stejne tak bych nikdy nerekl "Vavra udelal KDC2", prestoze to sam o sobe rika. Stejne tak jsem si celkem jisty celkem, ze pri vicero prilezitostech sam vystupuje jako zamestnavatel, prestoze realne to bude tak, jak rikas...
    MIKEE
    MIKEE --- ---
    EVILMIND: Vavra uz hlavne roky nikoho neplati, at uz to znamena cokoliv, a ostatne i predtim mel ve WH minoritnich 17%, takze jestli nekdo nekoho platil, tak Bakala co mel 70% a lidem se posilali samozrejme jeho prachy co do toho projektu vkladal (ve skutecnosti tu investici WH pujcil jak si prectes ve sbirce listin) + predobjednavky z kickstarteru. Od roku 2019 kdy WH prodali Embraceru je to proste zamestnanec (at uz s uvozovkama nebo bez) - ten deal ostatne nebyl cash only (to je taky verejny), dostali v ramci toho nejaky velice minoritni podil v akciich Embraceru, ale sotva bys ted rekl, ze "Vavra zamestnava lidi v Crystal Dynamics" :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    SMOKY: když se člověk hodně ztiší tak může slyšet jak si Ban nalejvá burbon do půllitru a šteluje webkameru :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Bentley má nové logo - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/auto-bentley-ma-nove-logo-40528440

rant u Vavry za 3,2,1...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam