• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    Primárním cílem této diskuze je odlehčit ostatním auditkům, kde nejsou diskutující schopni odolat pokušení vznešeně a kultivovaně debatovat o tomto českém géniovi.
    rozbalit záhlaví
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    KONOPKA: vim o tom, delam tam pres deset let - coz mi nebrani to nechapat:)
    KONOPKA
    KONOPKA --- ---
    GANDHI: Kamiony jsou super. Pro spoustu lidi je relax po práci sednout za volant a dát si přejezd přes celou Evropu.

GANDHI
    GANDHI --- ---
    delal jsem s Klimou i Bocanem, ktery uz pred KCD byli povazovany za nestory gamedesignu u nas, k oboum chovam velkej respekt a ani jeden z nich neni broukpytlikovsky namistrovany hovado jako pan z nazvu klubu:p Dokonce i ten uspech KCD jim preju, prestoze KCD2 proste neni muj salek caje a vystacim si s jednickou
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HONZA09: Svátek hrál = Svatej Grál

:)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    otevrenej svet s fakcema, co reagujou na to, co udelas, a npc, co maj denni rezim, mel uz Gothic:p (delanej taky v nevelkym teamu a pri vydani rozbitej - asi tradice:) )
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ZEBROWSKI: Neříkám že ne. Taky nejsem žádnej fanda Skyrim. Poslední TES, který se mi fakt líbilo byl Morrowind.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ZEBROWSKI: Jj, funguje tak skvěle až 90 procent diskuzi o hře řeší rozbitý questy, glitche, exploity, nebo že lidí neví a další bizarnosti. V tom lepším případě. V tom horším, že lidí neví, co máj v tý hře dělat.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    A to jako nic proti tomu konceptu KCD. Někdy na přelomu tisíciletí to byl svátek hrál RPG velkej uveřitelnej fungující živej svět s NPČkama, který reagujou na stav světa a rozhodnutí hráče, mají svůj denní program a celkově to je uvěřitelný a imerznivní s hlubokejma a komplexníma herníma pravidlama. Na papíře super. Akorát KCD dokázalo nechtěně dvě věci. Za prvý tenhle typ hry ve skutečnosti zase tak moc hráčů nechce a je to okrajovej žánr a za druhý, je to tak složitý, že se ta hra jen tak nedá udělat a hlavně otestovat, tím spíš ve velikosti středního studia aka Warhorse, aby z toho nevylezla rozbitá sračka. :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    ZEBROWSKI: Tak řeší se herní design, ne herní žánr. Beat Saber funguje. KCD nefunguje.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ZEBROWSKI: jj HD nebo Vietcong byly fajn ale imo to bylo proste atmosferou a dost osobnim pristupem k akterum, zatimco flaspoint byl na zacatku stavenej spis na dost odosobnenym pristupu a zmenilo se to az s Resistance a naslwednejma kouskama (o MP a DayZ nemluvim,, to uz je uplne jina liga)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ZEBROWSKI: kamiony toho prodali vic, ale ty na mysli nemam (tam je mi spis porad zahadou, proc to lidi kupujou) - ale treba i ten flashpoint mel ve svy dobe mnohem odvaznejsi a prevratnejsi design, nez cokoli co Vavra stvoril - coz byly v zasade jen action adventures s trochu vetsi mapou (sorry,, ale obe jeho mafie jsou v zasade jen koridorovky s trochu otevrenejsi mrtvou mapou, ve ktery se toho neda moc pachat ve srovnani s klasikama city open world zanru)
    JON
    JON --- ---
    ZEBROWSKI: Tak na ten mec si teda pamatuju, inzerovali kovanej "battle ready" mec, ne nejaky vesatko na zed, to za ty prachy neslo poridit, a kdyby, tak by nezbylo ani na postovny, natoz na tu hru - coz neznamena, ze to musi bejt podvod, muze to byt svym zpusobem pujcka (ted mi posles X a ja ti az budu mit hru vratim mec za X a hru za Y k tomu), ale dost by me zajimalo jaky mece z toho nakonec vypadly.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ZEBROWSKI: ja mu neupiram, ze dela do game designu - jen to, ze v tomhle ohledu neni nejlepsi. mame tu par studii, co toho prodali vic , nez Vavra dohromady:p O co je jeho design lepsi nez design lidi co jsou treba za factoriem nebo beat sabrem?

a v hernim byznysu delam pomalu ctvrtstoleti, vim, co obnasi gamedesign:p
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ZEBROWSKI: A jak jsi na tom s meteorologií?
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    ZEBROWSKI: scenarista mozna:p ale designer?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Někteří odešli a Ti co měli přijít, nepřišli.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Ahoj, vítej!
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    CURZE: Nah, on byl takový už dávno. Ty jeho Jámy pekel, které psal do Levelu, byly vlastně koncepčně to samé, co dělá teď, akorát se v nich orientoval specificky na herní prostředí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LARS_GUNNER: Tohle boomer-fotrovství je nezávislý na tom, jestli máš čtvrtmiliardu nebo žiješ od výplaty k výplatě. Akorát teda když ty prachy máš tak je to nějak tak o to smutnější.

Stejně jako když někdo tvrdí že se koupe v penězích a pak má na nyxu stejnou frekvenci jako Vávra na nyxu :)
    CURZE
    CURZE --- ---
    JON: Jako nerikam, ze sem mu zral vsechno, taky asi vsichni vime, ze jenom z jeho penez to nejelo, jenom me byl sympatickej ten tah na branu co mel, ale to rychle zmizelo po tom vsem co se udalo po vydani. A mam to stesti znat lidi kteri se snim setkali nebo neco resili a jo nazor na nej jsem si vic nez poupravil
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CURZE: já se v prostředí videoher zas tak moc neorientuju, ale co jsem tak sylšel tak DV byl píčus vždycky - ale je to agentura JPP

A teda přiznám se že zrovna Vávrovi bych nevěřil ani nos mezi očima, viz
    JON
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam