• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Nevim, jestli jsem to už někde nezmiňoval, ale fun fact, jak se Daneček ke slávě dostal. Info mám od tří lidí, kteří pracovali na první Mafii a velmi dobře jsem se s nimi znal během své akvizice v Bohemia Interactive a s jedním pak i v Gamajun Games. Všichni Danečka dobře znali.

Přišel den, kdy už byla Mafia ve stádiu slušné prezentovatelnosti a bylo rozhodnuto, že je čas se předvést na E3. Daneček byl prostý mission designer, nikoliv režisér, prostě klasický peon, tu hlavní práci dělali schopnější lidi.

Ale Daneček uměl velmi obstojně anglicky, tak ho tam poslali. No a on tam všem nabulíkoval, že to je "jeho hra", že to celé vymyslel, prostě arcipičus ulhanej a jak to celosvětová média převzala, tak si všichni v Brně dali čeloplesk a už nebyla cesta zpět, jak tuto informaci dementovat. A proto dodnes tento mýtus, že je to Danečkova hra, přetrvává, i když to není pravda.

Tady se krásně ukazuje Danečkův charakter, on je ve skutečnosti docela neschopa, ale trpí narcisistní poruchou osobnosti a nakonec se mu díky "slávě" podařilo udělat i docela úspěšné a dobré dvě hry. Ne, že by na nich měl zásluhu, prostě měl prachy na to, aby zaplatil kvalitní game devy. To je jak se Slavíčkem v Bohemce. To je taky úplný pablb, ale prostě díky prachům z JRC vlezl Markovi Španělovi do prdele a už to jelo. Španěl mimochodem taky není úplný LVMEN. Všechno to naprgal a udělal jeho bratr Ondřej, kterej raději utekl a řeší si svoje. Pravda, jeho prastaré commity bazilionu řádků bez jediného komentáře mi občas pily krev, ale to on byl ten motor, kterej udělal Operation Flashpoint.

Toliko k tomu, jak to v našich luzích a hájích chodí.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NVT: Nebo se mu to přesmyklo (na kterékoli úrovni mezi židlí a procesorem) z brutální ;)
    NVT
    NVT --- ---
    SPIKE411: Rozumím tomu tak, že některý z účastníků byl brunátný vzteky. Tj. rozpálil se natolik, až byl v obličeji celý červený.
    Dan zřejmě naznačuje, že to byl majitel, ale já bych si tím nebyl tak jistý...
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    NVT: Jsem zmaten. Co Mistr míní tou brunátnou šou?

Dívám se do woke-a-buláře od naprosto zbytečných lidí, kteří absolvovali podřadná humanitní lingvistická studia, a vhodný význam nenacházím.
    https://vokabular.ujc.cas.cz/hledani.aspx?hw=brun%C3%A1tn%C3%BD
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    NVT: bar Behind the Curtain
    MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    Já sem jdu ale se zásadním dotazem. Vašut jako prezident... já myslela, že to byl zas pokus být děsně vtipný. Ale on to není Mistrův nápad, ale jiní chtějí krále chlapáků (a je jich dost, petici podepsalo asi 4 tisíce:-D )?

MOUNTBATTEN
    MOUNTBATTEN --- ---
    NVT: Dane, ještě dvě tři rundy a bude z toho ozajstná western přestřelka, po které tě posadili na Chladův zlatý záchod a nesli ulicí.
    Miluju tu alkoholickou bájivou lhavost.
    NVT
    NVT --- ---
    EVILMIND: Co je to za knajpu?
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    NVT: Tak hlavně, že má kde a s kým chlastat. :)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    NVT: tou hospodou s chytrejma lidma tutově myslí tu gentrifikovanou knajpu, co vede jedna z těch dvou meger z jeho Společnosti na Žižkově, myslím je to Sedláčková. Tam se teď schází motoristickej povl pravidelně.
    NVT
    NVT --- ---
    EVILMIND: Ta historka má svůj vývoj.
    Teď už to není kvůli demonstraci, ale proto, že Dan kamarádí s Micinkou.
    Majitel taky nevyhodil pingla, ale výčepního.
    Screenshot pochází z Facebooku, kde někdo říká, že hospoda měla být v Rychnově nad Kněžnou.
    Klikněte si, stojí to za to.

VIRIK
    VIRIK --- ---
    NVT: ne, to cítíš správně. Většina z nás co má tu svoji vnitřní víru postavenou tady na nějaký tradici, jako skutečný, nejčastěji (ale nejen!) katolickou (vona je jako i docela dost stará a šíblá i keltstským křesťanstvím, i ti měli v hluboké minulosti na tu naši vliv). Nebo jen přes rodiče či prarodiče, nebo rpostě jen takový ten věcný postkatolicismus, kdy sice už prostě nechodíš. anevěříš, ale furt z toho nějak čerpáš.
    A teď tu máme politiky, kteří si vodí na ministerstva lidi z různých spolků pro rodiny (už Blažek!), případně nám poslanecká sněmovna sebere a pak prodá církev v rámci vatikánský smlouvy přímo za zadkem a nic se neděje. Stejně tak ty listy, kde si někdo čerpá od poťapanejch kotlebovců zase na Slovensku. A nakonec i ten Vávra, kterej křesťanstvím pohrdá, ale rád ho používá k manipulaci, že.
    Vlastně jako člověk co pochází z národa kalicha (což není nic jinýho než svatý Grál, že :) ) máš asi i právo někoho takovýho vyřídit minimálně pěstí. Je to tradice :)

btw. ten Quentinův tradicionalismus vychází z tezí Nové Pravice. To je tenhle pán.
    Alain de Benoist - knihy, životopis, novinky | Databáze knih
    https://www.databazeknih.cz/autori/alain-de-benoist-97277

přečtěte si sami, jsou tam recenze, který vám rychle osvětlí, o čem je jeho filozofie. Včetně toho, že křesťanství je vlastně nenávist, člověka k sobě samému (protože pokora je zbabělost, že), podivného převracení Nietzscheho a další věci. Jako teze je to zajímavý, jako filozofický hraní určitě i přínos, ale je to od klasickýho katolictví... no asi jako hereze ve Warhammeru :D a i tam by to byla hereze vůči herezi :)

A tradicionalista v čem? Dyť to byl konzervativní revolucionář, kterej útočí na nový zákon.

Ten pocit u Quentinů, Vávrů, Strachů a dalších je na místě.
    NVT
    NVT --- ---
    VIRIK: Už jsem si zvykl na to, že mé tiché a trochu ostýchavé katolictví, které mám po rodičích, se od toho Dukova, Kalouskova, Ovčáčkova a Strachova liší. Skoro jako by můj Kristus byl jiný než jejich.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    NVT: tak v katolických konzervativních proudech jsou právě duginovci, a maj tam vliv, že :)
    nemluvě o lokálních úchylkách, jako jsou kotlebovci.

Ale varuju, nebuďte jako Quentin a neobviňujte z toho všechny katolíky.
    NVT
    NVT --- ---
    VIRIK: Mimochodem, za ty Katolické noviny taky někdo půjde rovnou do pekla.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    a proč zrovna Dan Vávra pravidelně tyhle lidi velebí... možná náhoda, no.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    A doporučil bych to sem tam sledovat.

Tady se hodně stává, že se tu fandí lidem, co jdou proti Macronovi, nebo obecně francouzské republice. Ale bez toho, aby si vůbec zjišťovali o koho jde.

A to je právě problém, už od žlutých vest.

Mám pro vás jednoduchou pomůcku. Sledujte, s kým se kamarádí a sympatizuje pan Alexander Dugin.

Jméno jeho nadace najdete dnes i ve článcích, který mapují jak funguje v ČR a SR ruská propaganda. A kudy tečou nějaké finance.

Kolem případu toho ve Francii je to velká spousta organizací, které jsou velebeny nebo i spolupracují právě s Alexandrem Duginem. A kde je pan Dugin, je pan Putin nedaleko.

Takže když je velebí Matyáš Zrno a pod fotografií feministek z Nemesis (kde jsem si nejdřív myslel, že mají špatně trikoloru, protože přece ruská vypadá.. jo aháá, pak mi došlo). :D

I když chápu no, on i ten francouzský, u nás oblíbený pán, zakladatel Nové Pravice, je taky Duginův známý, a to dost.

Číst ale pak nadšené příspěvky od voličů SPOLU, že konečně pravé "liberální pravicové feministky"... no nevim. Snad jen doufat, že až vypukne válka, okupuje nás Polská armáda, protože tady hodně lidí si fakt myslí, že podporuje Ukrajinu a přitom propaguje a provolává slávu těm druhejm :D

VIRIK
    VIRIK --- ---
    Pokud vám ta partička připomíná slovenské kotlebovce, připomíná je vám to docela správně.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Stejně jako Kirk byl hlavně obchodník s ideologií politického evangelikánsktví (který toho moc s křesťanstvím společnýho nemá, a je to spíš takovej taliban, kterej toho taky nemá tolik společnýho s koránem), ale tu střelu si nezasloužil (i protože je tu mnohem více lidí, kteří obchodují s mnohem horšíma věcma, včetně sava co léčí všechno a podobně a taky je nestřílíme, protože se to prostě NEDĚLÁ), tak prostě Quentin nebyl žádný katolický andílek, ale obdoba českých národních odporů. Akorát byl mnohem úspěšnější a jím založená skupina se pouštěla poměrně často do fyzických střetů, vlastně dost pravidelně. Navíc na svém teritoriu hlídkovali a likvidovali každýho, "kdo tam nemá co dělat".

Zajímavost: tento druh ultrapravicového nacionalismu má silnou podporu Dugina. To jsou takové ty ruské kruhy s poměrně zajímavým rozměrem. Dokonce před nedávnem lidé kolem Dugina sdíleli právě i to samé, co tyto skupiny – prohlášení blonďatých francouzek o tom, že chtějí mít ve své zemi pořádek a odčerněno.
    Současně pokud se ptáte, a umí se třeba jako fakt modlit, katolicky? No, modlili se často pro krále Bourbona.

Tj. antirepublikáni, antizednáři, monarchisti (ale ne Napoleona, ale Bourbona), rasisti, ultrapravice. Sympatie k Putinovi v pozadí, no dost možná i nějaký ty typický ekonomický vztahy. Ale ve Francii s eprostě živí jako gangy to dělají obecně.

CO se týká francouzské antify, tak se nenechte zmýlit. velká část tzv. francouzské antify jsou bývalé, nebo stále činné milice politických stran. S českou tradicí antifašismu, ale ani bývalou českou AFA to nemá vůbec nic společného, ti lidi si nikdy ani nerozumněli. Proto i u francouzských anarchistů můžete najít dva obrázky, na obou někdo dokopává někoho na zemi a u jednoho je facho a u druhýho antifa. Tím myslí v zásadě dva gangy, který se prostě pojí i s politickou identitou. Na jihu evropy je to rpostě jinak, než u nás, kde klidně najdete kristapána, Gabčíka s Kubišem, Bakunina, AFA propriety v různých poměrech i klidně dohromady :D
    //tomu zase nerozumí oni, že středoevropská AFA se tak pozitivně koukala na některé legionáře a čsr vojáky.
    //jinou věcí pak je, že podle politické strany ty antify ve francii si vybíraj i proti komu protestujou. Došlo tam před cca deseti lety i k tomu, že se spojili s propalestinskými demonstranty (ale určitého druhu), ta přerostla vlastně v pogrom a útoky na židovské obchody. To skutečně v ČR ani okolí místní antifašisti, mající úplně jiné kořeny, fakt nedělají / i dkyž existují lidi, zejména u radikální marxistické levice, co by rádi, ale NE).

U nás samozřejmě ultrapravice ráda manipuluje, takže jsem právě i viděl, jak si berou i anarchistické stripy o francouzských střetech na ulicích (a že tam kurva už po staletí josu problémy s gangama jako svině) a ano, v některých městech jsou to prostě gangy. A na jihu Francie vás jakožto středoevropana nebudou mít rádi ani v jednom z těch gangů, i aktolické poláky rádi bijou (nás berou stejně), stejně jako žida nebo ukrajince. Nenechte se zmýlit nějakými hesly.
    A ani tím, že je tam i u levice odpor k nějaké antifě, oni tím nemyslí ty postoje, ale konkrétní gangy ve Francii, který si tím prostě morálně legitimizují svoje organizace, který se občas i živěj dost za hranou. Většina z vás by s tím nesouhlasila, věřte mi.

Stejně jako propagandou co jede Vávra, některé katolické konzervativní listy, nebo i třeba Matyáš Zrno a další čeští novináři. Nenechte se zmást. Je prostě předválečná doba, když se nenecháte stáhnout, méně vám hrozí že se najednou probudíte jak někde v černé či rudé uniformě uřezáváte hlavy civilistům, co se provinili akorát tím, že jsou to anarchisti, židi, muslim, černoch, čech, ukrajinec, polák, nebo prostě vypadali líp než váš velitel. Nemít ruce od krve, to je při těhle konfliktech sama o sobě velká výhra.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    EVILMIND: jsem koukal Vávra z toho komentáře udělal nakonec včera extra post, každopádně neřekl jméno hospody, jen že to nebylo v Praze, ale někde na vesnici. Se asi bojí, že když pošle svou simp army na tradiční nálet, tak mu příště v té vsi rozbijou hubu rovnou... :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam