• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANSpaceX (Falcon 9 / Falcon Heavy / Dragon / SuperHeavy / Starship / Starlink) + Tesla, Neuralink, Boring, xAI
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    Fleet leading Falcon booster completes its 28th launch and landing
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @SpaceX
    Starship completed a long duration six-engine static fire and is undergoing final preparations for the ninth flight test

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    POGO: The 63-Year-Old Problem Threatening Starship's Success
    https://www.youtube.com/watch?v=GkqWhHvfAXY
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SpaceX has just performed another static fire test of Flight 9 Starship (Ship 35).
    It appears nominal based on visuals, pending official confirmation.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @StarshipGazer
    Update: Starship test flight 9 is scheduled to launch as soon as Tuesday May 20th between 6:30 pm and 8:34 pm central time according to the newest U.S. Coast Guard hazard notice. Wait for the official SpaceX announcement
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    OLM ve vzduchu!

🚧 SpaceX Lifts the Pad B Starship Orbital Launch Mount
    https://www.youtube.com/watch?v=KLTf4kyh9iE
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    XCHAOS: Mne sa starlink oplati aj v meste (Amsterdam), pac vlastnik optiky nie je schopny nakontraktovat noveho dodavatela, ktory by mu pripajal novych zakaznikov. A ten stary skrachoval, lol. A teda, ze by sa mi chcelo vybavovat si povolenie od mesta rozkopat si chodnik pred domom...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DZODZO: spíš že se musíš upsat na 12 měsíců tarifu, pokračovat určitě půjde...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KULA: no ale i když to někdo "neškrtí" (otázka je, nakolik se to vyplatí, protože shaping a qos taky žerou nějaký výpočetní výkon, že jo....), tak stejně dnes většinu trafficu tvoří HTTPS všeho druhu (vesměs Google včetně YouTube a META, tedy Facebook a spol. - jejich CDN dělají tak 50% všeho provozu). Starlink se určitě vyplatí někde, kde nejsou ani dráty, ani signál.. a takových míst je dost, třeba různé chatové osady....
    KULA
    KULA --- ---
    ADAMIRA: Operátoři a jejich 5G dost škrtí tzv šedou zónu, P2P.
    KULA
    KULA --- ---
    SEJDA: ještě v únoru to byla anténa pouze k zakoupení. Jestli se to bude takhle vyvíjet dál a budeme s cenou plného tarifu pod 1k, neváhám a beru. Stejně to bude stát jenom na zahradě na špejli a ten čičmunda, kterému teď platím 850,- za monopol u nás v ulici a kterému to 5x denně houpne, se může jít bodnout.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    A je to v rámci čr vůbec k ničemu? Teda až na těch pár málo míst kde není 5G, ale to musí být naprosto miniaturní trh.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: ja jsem pouzival antenu zadarmo 5 let, potom mi antenu vymenil za vetsi i s lepsim PoE adapterem, to jsem pouzival 3 roky, a kdyz jsem mu psal, ze mi konecne zavedli optiku, tak se ani neozval, ze chce antenu zpatky. Neni antena jako antena.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    Ak je to obmedzenie na 12 mesiacov tak ja mam antenu od providera na streche uz asi 15 rokov
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    KULA: vitej na internetu, hacky to ma tri:
    1) omezena rychlost stahovani i uploadu
    2) pokud s tim pohnes o milimetr, tak ti nauctuju plnou palku za zarizeni, tedy si to nemuzes ani nikam odnest
    3) nemuzes to nechat prepsat na jinou osobu
    KULA
    KULA --- ---
    Hmmmm!

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Nalezeno na X

XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    PES: sousedské sítě tohle řeší už přes 20 let, ne jen 3 roky :-) Přeprodej Starlinku vzhledem k dnešním rychlostem optiky a nakonec i 5G asi bude marginální, různé chatové osady za kopcem a tak, kde to nikdo řešit nebude.
    PES
    PES --- ---
    XCHAOS: tak u nás (v ČR) to bude balancování na ostří nože, zda se to bude dát kvalifikovat jako "komunita" a nebo zda na to naskočí povinnosti a-la ISP (což by hodně bastlířů asi odradilo)...

...konec konců již 3 roky starý text o (sice privátním) "bastlení" se StarLinkem ;-)))

Starlink na tyči aneb Jak jsem zprovoznil satelitní připojení a našel cestu z informačního pralesa - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/clanky/starlink-na-tyci-aneb-jak-jsem-zprovoznil-satelitni-pripojeni-a-nasel-cestu-z-informacniho-pralesa/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam