• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANSpaceX (Falcon 9 / Falcon Heavy / Dragon / SuperHeavy / Starship / Starlink) + Tesla, Neuralink, Boring, xAI
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    LUCIEN: nevim jestli se tam probira zrovna staticky zazeh, asi ano, ale cely tento cyklus ho mozna bude zajimat. At si to pusti od nejstarsiho.

https://youtube.com/playlist?list=PL4TaqbXMHRFxHc_eNn6cojyHIz2B-cfhS&si=k70q9go85ZggS5vM
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    LUCIEN: Daji se najit dobre shrnute informace. :)

Treba:
    Static Fire | Starship SpaceX Wiki | Fandom
    https://starship-spacex.fandom.com/wiki/Static_Fire
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Vysvětluju synovi static fire a vlastně zjišťuju, že vím tužku. Tedy - proč se to dělá? Jak je tam uchycená? Na jaký výkon se jede? Děkuji 🙏
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @StarshipGazer
    The Starship static fire adapter has been removed from the pad 1 launch mount this afternoon clearing the way for Booster 16 and upcoming Starship test flight 10.

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @StarshipGazer
    Workers are busy taking apart the ship static fire launch mount adapter plumbing on Starbase pad 1 today. Can see sparks flying and hear grinders and torch cutters active. This means Starship 38 will be static fired after Starship test flight 10 and this setup will have to be reassembled once again.

SEJDA
    SEJDA --- ---
    staticke zazehy by ji sly .. hlavne si neucvrknout ve vakuu a stavu "mikrogravitace".
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    nasa uz tiez takto broadcastuje aj na X? zrovna nastupili do vytahu :)

https://x.com/i/broadcasts/1MnxnwwBkAXKO
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    SpaceX
    https://www.spacex.com/launches/crew11

chudak oleg nema klikatelny roster ako ostatni ucastnici zajazdu, chcel som sa pozriet ci ma nejake info na roscosmos.ru, ale ta stranka je asi nejaka hacknuta, vypada ako skolsky projekt v html z 90. rokov a linky su forbidden
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Přišlo mi hezké

KOUDY
    KOUDY --- ---
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    TOXICMAN: Tak v zasade nemuzu vyloucit, ze kadzy den Tesla zcela autonomne a bez zasahu safety driver prejede Rim tam a zpet, ale zatim jsem nevidel zadna data, ktera by to potvrdila. Takze mi prijde pravdepodobnejsi verze, ze vydali video, kde vse vyslo, nez ze by meli zcela spolehlivy autopilot pro Italii a UK.

A pokud jde o robotaxi, tak s cenou akcii to spusteni nahoru nepohlo, coz v tomto pripade rozhodne povazuju za "neoslnilo".
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    DOKIS: a na ten jeden pokus ze sta si přišel jak? Tesla trénuje v simulátoru, takže virtuálně to mohla projet tisíckrát :)
    Robotaxi neoslnilo aha, tak jo :D
    DOKIS
    DOKIS --- ---
    PREDSEDA: Do jiste miry to asi "naskriptovane" bude, plus je treba zapocitat, ze to bude ten jeden pokus ze sta, kdy to vyslo. Na druhou stranu to nevypada, ze ostatni auta jsou secviceny komparz, takze to i v ramci te predpripravene trasy musi dost zvladnout a sledovat a zohlednit mistni, kteri taky casto nevi, co maji delat. V tomto smeru pekne, podobne jako nedavne video z Rima, kde kolem auta jizdi italove na skutrech... jako italove.

Takze k prakticke nasaditelnosti to ma asi daleko, ale pokrok to i tak neni spatny. No a FSD hype je treba udrzovat, kdyz prodeje aut klesaji a robotaxi az tak neoslnilo. Samy se akcie nenapumpuji ;-)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TOXICMAN: booster je milacek
    TOXICMAN: starship je zlobiva holcicka
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    PREDSEDA: však se uvidí v provozu :)
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    PREDSEDA: ked sa na to pozries takto zvrchu, tak ten kruhac nevyzera zas tak zlozito, pokial vies ake tam platia zakonitosti a kde mas zastavit a komu dat prednost, tak to asi nebude take hrozne ako sa to javi pre niekoho kto na to narazi prvykrat
    PREDSEDA
    PREDSEDA --- ---
    TOXICMAN: já tomu moc nevěřím. pokud by to mělo úkol autonomně dojet z bodu A do bodu B a v cestě by byl tenhle kruháč, budiž. Ale když se na něj třikrát vrátil jenom aby ho projel, příjde mi že cesta byla naskriptovaná, včetně řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam