• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANSpaceX (Falcon 9; Heavy; Dragon; SuperHeavy; Starship; Starlink + Tesla, FSD, Cybercab, Neuralink, Boring, xAI, Grok, Optimus
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    CHAOS_RK: ví se, že je stále na hladině, ale žádné podrobnosti, jestli je stále tažena... asi bojují s počasím a vlnami
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    CHAOS_RK: vyzera ze je to ta lod co to taha

SpaceX Recovers Starship from Indian Ocean After Three-Week Tow by Normand Ranger | MarineRadar
    https://www.marineradar.com/trends/spacex-recovers-starship-from-indian-ocean-after-three-2026-08-15

a podla mapy je teraz pri vianocnych ostrovoch

MarineTraffic: Global Ship Tracking Intelligence | AIS Marine Traffic
    https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/shipid:307606/zoom:10
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    vi nekdo neco noveho o Starship? Nasel jsem tenhle pic, ale nevim jestli je to pravda...

DZODZO
    DZODZO --- ---
    ALCATOR: hypernova jo? A pak si zasli na nakup do delvity?
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    PES: "Prosím vás, slečno, proč za mnou v téhle šílené chumelenici pořád jedete?" - "No, on mi tatínek radil, že když je ve vánici špatná viditelnost, tak se mám nalepit na auto přede mnou a orientovat se podle jeho koncových světel, abych nesjela ze silnice!" - "Aha... No, parkoviště u Hypernovy už mám odhrnuté, tak teď se mnou můžete jet čistit parkoviště u Tesca."
    PES
    PES --- ---
    KAERO: pche, stačí přece holistická navigace...
    ...stačí se držet za vozidlem, které vypadá že ví kam jede ;-)
    KAERO
    KAERO --- ---
    Kompas... polarka... To jsou novoty. Ja se teda naviguji podle tras vyslapanych velkymi zviraty (valci uvalcovany asfalt) a podle znacek vyrytych predchozimi lovci sberaci (cedule s ukazateli u silnice) :)
    PES
    PES --- ---
    ALMAD: njn, kdo z mladých ještě dnes pamatuje mechanickou "pohupující se kuličku" s 360° kompasem na/v palubní desce ;-)
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    SEJDA: Me tohle nikdy nedavalo smysl, dokud jsem si nezacal pujcovat auta v USA a nezjistil ze podstatna cast jich ma kompas v aute a svetovou stranu na kterou jedes ti to zobrazuje ve zpetnym zrcatku
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    SEJDA: Je pravda, že ta navigace tam ukazuje kompas, takže podle toho se dá možná ten sever najít. Navigace tohle dělá tehdy, když není schopna vypočítat, jakým směrem je tvoje auto právě natočeno, respektive když té navigaci tvoje poloha vychází mimo zmapované silnice. Já tohle zažívám co chvíli když vyjíždím z dvora naší bytovky, protože ten dvůr prostě není zmapovaný jako silnice, a tak navigace neví, kde kurva jsem.
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    DZODZO: das si par piv, potom dvacet a najednou je polarka tam kde vzdycky.
    Ale nejvice mne pobavi navigace google, kdyz ti v uzkych ulicich stredni/stare evropy rekne, at jedes na sever, kdyz ani nevis, kde je Slunce.
    DZODZO
    DZODZO --- ---
    ako sa da podla Polarky orientovat cez den? (zena pouzivala kedysi na vimeu prezyvku polarka)
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    OMNIHASH: nech mazelku soferovat a ty naviguj, fixed.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    CHAOS_RK: počkej, až zjistíš, kolik lidí už se není schopnejch orientovat podle Polárky! Zrovna GPS byl jeden z nejužitečnějších vynálezů v dopravě za posledních padesát let, ale halt některý lidi maj rádi tu domácí pohodu, když se můžeš na každým třetím sjezdu shádat s manželkou, že naviguje blbě a zase ste nestihli odbočit.
    CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    PES: to znacna cast drzitelu ridicskeho opravneni (vetsinou mladasove) nedokaze bez navigace uz dneska...
    PES
    PES --- ---
    KOUDY: a pak lidé při globalnim výpadku IT systémů a blackoutu nedokáží dojet ani do sousední vsi...
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Elon je jinej level proste.

CHAOS_RK
    CHAOS_RK --- ---
    kvuli nehode objizdka kolem Starlink fabrik a vyskyt Tesla vozu sel dost nahoru :D

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @elonmusk
    Unfortunately, ship recovery is not looking good right now.

Nonetheless, we were able to obtain close-up photos of critical regions of the heat shield and engines for future upgrades.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam