• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    TOXICMANSpaceX (Falcon 9; Heavy; Dragon; SuperHeavy; Starship; Starlink + Tesla, FSD, Cybercab, Neuralink, Boring, xAI, Grok, Optimus)
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    SEJDA: lol, cry harder
    Tesla Europe, Middle East & Africa on X: "FSD Supervised now approved in Czechia 🇨🇿 Rollout will begin soon" / X
    https://x.com/teslaeurope/status/2101947798933385410
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    TOXICMAN: a smazes to trapne video?
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    OTAVA: určitě a tu první pitomost teda smažeš?
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    Pustil jsem si to teda jeste jednou a myslim ze minimalne dve z peti ulic jsou jednosmerky, dobra prace ! :-)
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Videi bude za par dni plnej youtube..staci cekat.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    OTAVA: Právě. Když to porovnám s videem že Švédska, tak je to z ČR o ničem.
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    OTAVA: ne, na navigaci je to stále rovně...
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LUCIEN: zvlast hned prvni zaber, kde je bile znaceni prekryto oranzovym skonci ve chvili kdy by mel zatocit doprava, lol.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    TOXICMAN: No moc toho teda neukázali...
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @StarshipGazer
    A look at Booster 21's Raptor 3 engines while being lifted onto the Starbase TX pad 2 launch mount ahead of Starship flight 14.

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    @teslaeurope
    FSD Supervised now approved in Czechia 🇨🇿
    Rollout will begin soon

TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Fairing separation confirmed. Today’s mission marks our first 40th flight of a fairing half!

DZODZO
    DZODZO --- ---
    dalsi uspesny implantat neuralinku vracia pacientovi schopnost rozpravat

Speaking With The Mind | Neuralink
    https://www.youtube.com/watch?v=_j806JHhCRo
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    New Tesla Semi: We Finally Got To Try One! | 4K
    https://www.youtube.com/watch?v=0WP9HizHCrk
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    QSXFTH: To už záleží na tom, jestli ti jde primárně o rozvoj letů do vesmíru, nebo o prachy... taky by se mu pak asi podstatně líp sháněli zákazníci, než ta bída, co má dneska
    QSXFTH
    QSXFTH --- ---
    OMNIHASH: proc bych si sam od sebe mel kratit marzi za neco co ti radi zaplati, kde neni poradne konkurence, a v podstate jeste u statni zakazky ,)

OTAVA: ty mluvis predevsim za sebe tj tvuj subjektivni nazor z bubliny v ktere jsi a roubujes tvoje presvedceni na ostatni (lidi). Chtelo by to zapracovat na vetsim rozhledu a resersi nez se vyjadris.

Sirsi optikou je ted uplne jedno kolik stoji by mel stat listek pro retail
    TOXICMAN
    TOXICMAN --- ---
    Now targeting to launch Starship Flight 14 as early as Monday, September 28, pending regulatory approval
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Jinak ty neustaly reci o Elon time a o tom ze Elon slibil ze neco bude za 3 roky a je to za pet let nebo ze zefektivnil vynaseni nakladu do vesmiru 25x a ne 32x jak sliboval..Tyve..To mi uz fakt pripomina ten vtip kdyz manazer mluvi se svym sefem a je hrozne nasranej protoze meli plan jak zefektivnit firmu a usetrit kazdej rok 107 milionu dolaru, ale usetrili jen 102 miliony dolaru, takze je to vlastne strasnej neuspech.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    OTAVA: Vzdyt uz jsme to tyvole resili nekolikrat. Proc se furt cyklis? :)

1 - Elon uz pred lety zacal stavet nekolik datacenter. Vic nez potreboval. Nakoupil do nich cipy za uplnej nesmysl. Jensen o nem uz tenkrat prohlasil ze je to genius kterej vidi deset let dopredu. Dneska ty cipy stojej trojnasobek.
    2 - Elon ma tolik datacenter ze nevi co s nima. Trenovani xAI/Groka zabere asi pulku jednoho, protoze ho Elon potrebuje hlavne pro svuj hardware, tesly, optimus, groka atp..Dalsi datacentra pronajima. Ma smlouvu s konkurenci - Anthropicem na pronajem a kluci mu platej asi 15 miliard rocne. Ted ma smlouvu s googlem na tri roky za asi 11 miliard rocne. Ma smlouvu s Pentagonem. Dalsi smlouvy jsou v jednani.
    3 - Jen tyhle dve firmy mu rocne prinesou asi 26 miliard dolaru. Trenovani jeho xAI stoji asi 8-10 miliard rocne.
    4 - Nechci se vam tu zase vysmivat ze Elon je opet vizionar, ale trenovat si svoje xAI defakto zadarmiko zatimco vsichni ostatni palej neskutecny prachy a jeste vydelaj 15-17 miliard rocne..kdo z vas to ma kluci? Navic to nevypada ze by tu dalsich deset let nebyla poptavka po AI datacentrech ze.

Starlink ma ted revenue asi 16 miliard rocne a samozrejme bude exponencialne rust. Takze si z nej Elon vklidu financuje starhips a dalsi aktivity..Info o V3 starlinku jsem daval o neco niz. Takze nevim o jakych lidech kteri nevidi zpusob jakym SpaceX zpenezi naprosto silene sumy ktere plynou do Groka..Ja uz jsem tobe a nejen tobe rekl bych tak 2x vysvetloval ze uz ty sumy davno zpenezil a jeste na tom vydelal. Proto si tedka taky vklidu kouil za 60 miliard Cursor treba.

Google to pay SpaceX $920 million a month for xAI compute capacity
    https://www.cnbc.com/2026/06/05/google-to-pay-spacex-920-million-a-month-for-xai-compute-capacity.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam