• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DRABICZHobby jako životní styl
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    BONEMINA: boží
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Příčesky jsou dobové! Laciná paruka, natáčky, napařovač, chvíle času, silikonový olej ve spreji, nějaká ta pinetka a stuha a instantní účes je tu.

DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    DRABICZ: Jeste ze te mam a nemusim to psat :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    SALAMAN: za málo, třeba v četnických humoreskách to koresponduje tak 50:50. Když třeba rozepneš ten podkolenní pásek u toho na fotce bez batohů zcela vlevo, bude ti to sahat nad kotníky. Tim podkasáním ti to udělá tenhle efekt.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DRABICZ: Aha, děkuju!
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    SALAMAN: ono to pod kolenem ale končí, jen bývalo v meziválečném období zvykem, že mladíci ukazovali lýtka celá, tudíž tam bylo materiálu méně, zatímco starší lidé svěšovali více materiálu níže, avšak spínání je vždy pod kolenem. Čím starší, tím níž ale ne na délku kalhot.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DIABOLUS: Já myslel, že pumpky končej hned pod kolenem, tyhle jsou delší...
    DIABOLUS
    DIABOLUS --- ---
    SALAMAN: Lidove se jim rikalo pumpky :)

Strih mam, cas az nekdy v lete, jizni Cechy.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    A protože nekecám, vintage oblečením krom toho, že šiju, tak jím i žiju a tak to tahám i na svůj dreamjob, který mám jako vedlejšák (vykrývám směny). Fotka z 1/4 XX. století pro srovnání.

SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DRABICZ: Klidně tu vlnu...
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    SALAMAN: kdyžtak taky mám nějaké možnosti a skladovky, předpokládám, že budeš chtít manšestr než vlnu, což?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    DRABICZ: Seženu a ozvu se, děkuju!
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    SALAMAN: střih mám, máš materiál?
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    No jo, vždyť já se vlastně můžu zeptat tady! Nutně potřebuju volné sportovní kalhoty, které se nosily ve 20. letech, údajně se jim říkalo "golfky". Dají se někde sehnat, nebo si je musím nechat ušít na míru? Zkrátka potřebuju gatě ke kanadkám: [SALAMAN @ Military sběratelství]

DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Včera večer mi přistála fotka toho dobového strádání....

BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Tak ještě živá před pár týdny na Festivalu zapomenutých řemesel v Brandýse nad Labem, 1/4 XIV. století, a neživá při dobývání Akkonu na Lipnici, 1291 přesně.

WRNQ
    WRNQ --- ---
    BONEMINA: Rozum a cit 2026
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    Tak já teda taky. Rozmazaná, šedivá, plesající. 1/4 XIX. století, ať držím Drabiho formát :)

DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    A minulý víkend v 1/4 XIX. století

DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Víkend ve 2/4 XVII. století

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam