• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NICOLLETTEKnižní klub u Nicollette
    1 kniha na měsíc. Samozřejmě mezitím si čtěte, co je libo. Ale tady si pojďme povídat o té jedné konkrétní knize, kterou právě čteme. Chtěla bych tento klub věnovat především próze, mým milovaným autorům, ale také ráda zabřednu do něčeho současného, co vůbec neznám. Ve volbě knih se budeme střídat, případně hlasovat, kterou právě slupneme. Pojďte číst se mnou!

Časová pravidla klubu
    i) 1. v měsíci začínáme číst zvolenou Knihu
    - autor nápadu pomyslně zahájí četbu napsáním první věty Knihy (může a nemusí)
    ii) v průběhu měsíce je diskuze otevřena čemukoli, co se čtenářského požitku/interpretace/postřehu týče
    ii.a) v průběhu měsíce se dávají tipy na Knihu na další měsíc; označit vždy ve formátu #knihana(daný měsíc)
    iii) 20. v měsíci vždy dám dohromady všechny tipy a vyzvu k poslednímu kolu plusů
    iii.a) 21. v měsíci vybereme novou Knihu, tj. tip s největším počtem plusů. Pokud bude plichta, hodíme si kostkou.

Jako vedlejší doplnění vždy vyberu vaši nejpovedenější fotku Knihy měsíce a dám na nástěnku, kde nás bude těsit celý měsíc.

Kniha měsíce dubna
    Mikhail Bulgakov - Mistr a Markétka
    rozbalit záhlaví
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    TRISSIE: To uvidíme podle nálady. :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ELSINOR: myslíš vyšetřit, nebo zařídit? :-)
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    TRISSIE: A mohla by se u toho vyřešit i nějaká vražda.
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    ja predpokladam, ze knizka mi prijde zacatkem pristiho tydne
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUANTI: sendvič musí být okurkový, jinak se to nepočítá! :-)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    PIKKMA: Já doufám, že od prvního dubna běží čas. Já se ještě nestihla otočit v knihovně a mám tam asi čtyři jiné knížky ve frontě :D
    PIKKMA
    PIKKMA --- ---
    A kdy se začíná? Nebo se už začlo a já to nestihnu?? :D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAR_TINA: Nemám ráda sendviče, ale čaj kdykoli ;)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELSINOR: přemýšlím, zda ji koupit. Ale česky, protože by to hodně zajímalo i mámu.

Info, že je krásná, asi stačí :)
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    Jak to tady funguje s těma hashtagama?
    Premejslim nad těma tipama na knihy. Když někdo hodí tip,na další četbu, aby pak třeba napsal #tipnaknihu nebo tak něco? Aby se to dalo filtrovat
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    MAR_TINA: Kralovny jedu doma mam, tedy na hromade knih k precteni a neni sama
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    MAR_TINA: Mám ji v originále, ale ještě jsem ji moc nezkoumala. Mám jednu jako dárek pro kamarádku a chci to sdílet až s ní. Takže nemám ještě celkovej dojem, ale krásná teda je. :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    ELSINOR: prosím tě, ty máš knihu Královny jedů?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já jsem vždycky chtěla chodit do knižního klubu.
    Představovala jsem si teda něco jako knihovnu v anglickém hrabství s čajem a sendviči, ale nyx je taky fajn.

A vždycky můžeme udělat sraz s čajem a sendviči, že jo
    LADY_MYSKA
    LADY_MYSKA --- ---
    Tak byt jsem se zarekla, ze zadne knizky kupovat nebudu, tak uz mam objednano. Jen ted neni nejak cas a chut cist, tak snad se zvladnu dokopat i k precteni
    FIDA
    FIDA --- ---
    NICOLLETTE: jasně, zitra je taky den!;)

nn, evidentně jen moje;)
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    NICOLLETTE: Mě to tu taky fakt těší a výběr první knihy ještě víc. :)
    NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    ELSINOR: ♥️♥️♥️
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    FIDA: Ano. :)

NICOLLETTE
    NICOLLETTE --- ---
    FIDA: já jsem to dneska nezvládla, ale trest si dávat nebudu :) to je určitě nějaká vaše hra s Elsinor, že jo :)
    Zkusím zítra! Každopádně se na ni moc těším a tenhle klub mi dělá noc radost, jste skvělý
    FIDA
    FIDA --- ---
    Tak my už spolu jedeme konečně všichni domů!
    Jak jste na tom vy, splněno?;)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam