• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NANTHEIBrož. jako krásný doplněk naší osobnosti
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    WISTARIE: takovou jsem si přihodila k objednávce na čínském eshopu, kde jsem sháněla konkrétní věc, kterou jinde nemají. (Snažím se tam nenakupovat, ale občas se tomu nevyhnu, když dítě touží po nějaké cosplay věci.) Není to bohviečo, ale vypadá docela hezky.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Zimní brožky za to, co mi zbylo ve Vinted peněžence :)

Vločky malá a velká, a vánoční věnec

WISTARIE
    WISTARIE --- ---
    NANTHEI: mě by se moc líbila a hodila nějaká taková větší ve stylu mašle/motýlka/vázačky k halence/košili.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    1MALALISTICKA: takovouhle nějakou nutně potřebuju já :D

1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    NANTHEI: Asi nutně potřebuju nějakou brož mašličku.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    DRABICZ: na trhu jsou časté, ale jak nejsi starožitník, určitě jich tolik nepotkáváš :)
    s mincemi jsou u nás nejběžnější "legionářské" náramky a šatlény, ano.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    NANTHEI: s mincemi jsem viděl úpravu na náramky, šatlény i knoflíky, ale brož vidím prvně - přitom je to dle předchozího výčtu logické. Pěkný kousek!
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    NANTHEI: Miluju ten pulmesic s granaty.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    DRABICZ: to je bavorský stříbrný dvacetikrejcar z roku 1785! předělávka je určitě ještě z předminulého století :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    NANTHEI: z jaké mince je ta druhá zleva, vrchní řada?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    NANTHEI: Ach…
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    a jak vypadá váš pohled do šperkovnice?
    jo, je to tapeta, ale jinak jde kvalita fotek už úplně doháje.
    ne, nejsou to všechny moje brože, ani z půlky (jak už ostatně z předchozích obrázků víte:))

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    ZLOKOCKA: tady víc v detailu (a stejně blbým světle:))
    je z tombaku, mosazi s vysokým obsahem mědi, do kterého se granáty zasazovaly. a teda tady na fotce to vypadá, že ty velký granáty jsou jiný než ty malý, ale za normálních okolností vypadají všechny stejně. a tak jako tak jsem si tuhle brož kvůli českogranátovosti nekupovala.

ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    NANTHEI: Ta je ovsem paradni!
    ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    Tak to po dlouhy dobe na me prislo a jednu jsem si vecer vytvorila. Ve stredu je koralek, co mi kdysi daaaaavno dovezla teta z Ameriky, tak mam radost, ze nesel uplatneni.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    šperky z českých granátů najdete i v míň tradičních formách. já jsem si jezevčíka na fotce koupila loni na desátý výročí smrti Nikity, to je ta černá, Týna už tady není asi 25 let.
    brož byla buď na zakázku nebo to byla autorská práce, myslím, že taková druhá neexistuje.

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    dneska jsem si oblíkla zaječice, tentokrát jak opravdu sjížděj svah. a ani jsem si je neužila, protože jsem se celej den nezastavila, a sjezdu si nikdo kromě jedný kolegyně ani nevšiml. tak jsem aspoň teď udělala fotku pro vás, a příště zase vyberu jinou brož, co tu ještě nebyla ;)

ULO
    ULO --- ---
    NANTHEI: taky mam ten pocit. At tak ci takma to vtip.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    ULO: aaaa skvělý, že to tam vidíš. skutečně připomíná z jinýho úhlu rybu, a já bych řekla, že je to úmysl :)
    ULO
    ULO --- ---
    NANTHEI: kdyby se broz natocila zobakem dolu, tak by pak na ni byla ryba čichavec, porad ji tam vidim. Pekná broz.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    život je příliš krátký na to, abychom si nekupovali všechny krásný brože, co vidíme.
    speciálně, když je to art deco 30. let za cenu mojí dnešní večeře, a navíc vypadá, že by mohla být od Horejce ♡

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    SAL: jojo, paní už jsem doporučovala, mám brouka :)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    tuhle brož jsem dneska fotila v práci. je ve stylu druhého rokoka, okolo roku 1850, ze 17karátového zlata s přírodními kameny.
    takový šperk byste v tom období vídali uprostřed živůtku šatů, a buď by měla malý ověsek nebo by na tom očku byl dlouhý řetízek s hodinkami na konci, které se zastrkovaly za pásek.
    umístění brože viz dáma v bílém vpravo na malbě zobrazující francouzskou císařovnu Evženii a její dvorní dámy od Franze Xaviera Winterhaltera z roku 1855.

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    NEI: já děkuju & slibuju, že v tý lásce budu jako sběratelka pokračovat ♡
    NEI
    NEI --- ---
    Ahoj všem, auditko jsem věnovala dnes id Nanthei, protože ho skvěle oživila, rozproudila a tak.
    Působí na mě s mnohem větším zápalem a láskou k brožím, než mám já.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Paměť národa a její vstup o Brožové diplomacii
    Paměť národa - Nosila je nejen jako šperk, ale jako...
    https://www.facebook.com/share/17aMfebz5y/
    SAL
    SAL --- ---
    Zboží od Lanaa | Fler.cz
    https://www.fler.cz/shop/lanaa

Má taky krásný některý - uchvátily mě ty vánoční, a různý další
    ACKO
    ACKO --- ---
    CAVANSIT: to jsou parádní hračičky, přesně podle mého gusta
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    CAVANSIT: tak děkuju, od Fable už dlouho chci kabelku, a teď ještě brože! :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam