• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NANTHEIBrož. Od spon doby bronzové po současný šperk
    Původně plnily čistě praktickou funkci, postupně se však z broží stal jeden z nejoblíbenějších šperků novověku. Dámy je nosily uprostřed živůtku, zejména zlaté brože mívaly v různých dobách ověsky nebo dokonce malé hodinky na připojeném řetízku. Dneska opět přicházejí do módy a jejich výhodou je, že se dají připnout prakticky na cokoli.

Ukažte svoje brože moderní i vintage, ujetý, romantický i statement pieces - včetně pinů, jehlic a odznaků.

Kam na ně, kam je píchnout, kam si je vzít?
    Omluvte taky občasný historický exkurz správkyně - starožitnice a sběratelky ;)

rozbalit záhlaví
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    RANDOM_NIGHT: Bych řekl, toho člověka děláš líp než většina lidí:)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    RANDOM_NIGHT: a fakt ti to sluší.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    RANDOM_NIGHT: jsi uvěřitelná, neboj :)
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    NANTHEI: Já si ještě zvykám na tu kombinaci vzorů (měla jsem málo času na vypravení, takže jsem doma něco popadla, naházela doplňky do kabelky, košili zapínala až v autobuse…). Teď jedu na Vinohrady na kvíz a v metru si mě fotily už dvě ženský, tak jsem malinko nervózní, jestli toho člověka dělám uvěřitelně. :D
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    RANDOM_NIGHT: nanthei to říkala, protože je to skvělý ♡
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Nanthei říkala, že to takhle nosit můžu. (Omluvte tapetu.)

RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    dostala jsem stříbrnou ASI rakousko-uherskou brož s monogramem a sušenou kytkou vzadu pod sklíčkem od Random_Night, takže mam dneska v práci 2 brože, ha!

nebojte se je kombinovat. stejně jako může jedna doplňovat jiný šperky, můžou se doplňovat i navzájem.

KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    WRNQ: byla jsem na komentované prohlídce, rozhodně doporučuji. A ty komentované, na tuto výstavu ještě taky mají.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    WRNQ: sakra, tohle vypadá hodně dobře, nicméně v neděli přes Prahu pojedu, jen nevím v kolik :(
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Já přemýšlím o sobotě, měla bych jet do Prahy ke kadeřnici, tak bych to spojila. Jen ještě nevím, v kolik hodin to bude... každopádně návštěva muzea v sobotu odpoledne je z mé strany reálná.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    WRNQ: Já ještě ne.

Nešel by někdo se mnou?
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Kdo navštívil?
    ŠPERK A FIGURA - Uměleckoprůmyslové museum v Praze
    https://www.upm.cz/sperk-a-figura/
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    LUSINDA: to je vtipný!
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Já právě moc těchnicky (uzitkove) talent nejsem. Tohle je brož, která je nahrdelnikobroz. Je to 20 let co jsem ji na škole udelala. Ten naramenik se dal odepnout a ""nosit jako brož"" ale bylo to moc těžký a.moc to nefungovalo

LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: to nevím. Tohle je foto autorky. Ale autorská brož (nestandardní) se musí dobře vyvážit. Tahle holčina na škole byla fakt talent a ty věci má dost vychytaný.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    LUSINDA: krásná, ale jaké je ji nosit?
    GENEVIEVE
    GENEVIEVE --- ---
    LUSINDA: velmi aktuální k současné debatě! :D
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Jedna moc.pekna architektonická od Barbory Hainzove

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    celej den po mně něco lezlo :)

RUTHER
    RUTHER --- ---
    NANTHEI: Pěkný. Podobnej hledám. :-)

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    já jsem tady pochopitelně fotila ten klíč.
    ale dávám sem tu fotku proto, že brože nemusí být nějaký výrazný solitéry. nemusíte mít brož... a nic. tady je ta od Honzy Vlasáka spíš v tónu mýho oblečení a doplňuje ho, než aby z něj vyčnívala.

RENFRI
    RENFRI --- ---
    NANTHEI: Právěže ten smalt je úplně bez vady, perly jsou přírodní, je prostě nádherná.
    Pro tebe ještě zezadu. :-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam