• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIOnline a offline mapy mapy.cz, google.com,..
    new feature, bugs, mapové podklady, ..
    rozbalit záhlaví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    JENDAVB: je to mobil z roku 2018, mam ho ted 7 let a baterka porad drzi dobre tak na 80% puvodni kapacity bych rekla, ale zarazilo me, ze po updatu na appku map o 2 roky novejsi (ta stara ma pozadavek na android 6, ta nova na 8), najednou jde vydrz ze 3 dnu vandru na 1 den vandru, prestoze bezny pouzivani porad drzi paradne a zadnyho poklesu vyraznejsiho sem si nevsimla a bezne mi vydrzi baterka 1,5 dne pouzivani (nyx, mail, fcb, pripojeny k siti a datum, atd)

Nainstalovala sem si nejakou verzi z leta 2023 (9.39.1) a udelam pokus s ni. Jedu zase na 3 dny na velikonoce pryc, tak budu mit porovnani presne o tyden pozdeji, akorat to nebude ta 9.18, by byla nejlepsi, ale uz sou hodne rozdili v mapovych podkladech a to je duvod, proc sem chtela upgrade.

Posledni 3 denni vandr s verzi 9.18 byl v lednu a to mi baterka jeste drzela dobre cele 3 dny.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    KRISKA: Android 8 to bude mobil z 2021 nechce už spíš umřít baterie ?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    dotaz - nebsimli jste si u mapy.cz, ktere maji pozadavek na android 8+ proti starym na 6+ citelne vetsiho vyuziti baterie?

pouzivala jsem na android 8, samsung a5 2017, mapu 9.18 a na 3 dennim vandru s obcasnyn koukanim do mapy mi ten mobil vydrzel v pohode cely 3 dny, do vlaku sem uz musela nabijet na cestu dom.

ted mi to vymlati baterku cca za 1 den...

- pouzivani offline map, gps a obcasna kontrola trasy. ted sem mela nejakou posledni verzi, bohuzel sem si ji nepoznacila pred smazanim.

zkusim jeste tu starou, pristi vikend jedu zas na 3 dny, tak budu mit primy porovnani, ale zadnou jinou aplikaci jsem neistalovala od vanoc nez ty mapy.
    LESH
    LESH --- ---
    ONDRA_99: ok, diky
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    LESH: Zeptam se kolegy jak to vypada. Nesleduju detailne stav na Androidu.
    LESH
    LESH --- ---
    ONDRA_99: pres web to jde, v aplikaci (android) je hlaska "Vlastnosti se nepodarilo ulozit. Zkuste to prosim pozdeji".
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    LESH: Ted jsem to zkusil jak na webu, tak v aplikaci (iOS) a zmenit mne to slo. Takze to je asi uz vyreseny. Ja tuhle chybu osobne neresil, tak nevim proc to neslo. :)
    LESH
    LESH --- ---
    ONDRA_99: Celkem nedavno jsem hlasil chybu s nefunkcni zmenou typu jiz ulozene aktivity. Jako odpoved mi prislo, ze se o tomto problemu vi a resi se. Netusis, kdy bude tenhle problem vyresen?
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    CUKI: tak to sem pásni to jsme zvědavej co si jim poslal jak je to hodnotné sdělení
    CUKI
    CUKI --- ---
    JENDAVB: Tohle nebylo úplně něco o co jsem žádal. Právě jsem už několikrát sepsal poměrně podrobně body ke změně (mnoho let zpět) nikdo se ani neobtěžoval reagovat. Jsem ochoten tomu věnovat čas, ale musí to mít smysl. Nejde o to něco přepisovat, ale řešit n teoretické rovině docela nemilé problémy na úrovni celého systému.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    JENDAVB: třeba mu pošlou klíčenku a děkovnej dopis :-D pokud to bude mit hlavu a patu ovšem a nebude totální blushit uživatelskej
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    SWALLOW2: mě to příjde zcela korektní odpověd nepustíš si kde jakýho bezejmenýho lojzu snad do svojeho systemu na defekty ? :-D může je třeba sepsat a nahlásit jako každej normální člověk ...
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    ONDRA_99: přijde mi zvláštní odpověď do veřejného fora .. "nic takového možné neni". Proste zni mi trosku arogantně a naštvaně, jako ty nam nic nerikej, my žádný problémy nemáme :)

ale omlouvám se, nemam ti do toho co kecat ...
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    SWALLOW2: Jakoze ti prijde zvlastni, ze firma neprijima externi vyvojare?

Na nalezene chyby mame hlaseni chyb, to se cte a resi. Ale vyvoj se resi ciste interne.
    MIC
    MIC --- ---
    CUKISWALLOW2: Automatizovaně a hromadně ne, ale pokaždé když jsem kliknul na "Navrhnout úpravu údajů", moji opravu rychle přijali.
    SWALLOW2
    SWALLOW2 --- ---
    ONDRA_99: tak takova odpoved primo od zdroje znamena, ze bych se mel najit nejsou jinou oblíbenou mapu. tohle není úplně fajn přístup.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CUKI: Nic takoveho neni mozne.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ONDRA_99: Mám na tebe dotaz, případně na kohokoli jiného z Mapy.cz

Nevíš na koho se obrátit s nějakou spoluprací v oblasti vývoje, případně s opravami nějakých hromadných nesrovnalostí? Klidně nabídnu část svého drahocenného času, pokud to pomůže zachránit tak super projekt, který je poslední dobou horší a horší. ěji se tam šílené boty které je třeba opravit systémově ne po jednom.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LESH: platí to i v cizině a to nejen pro mapy.cz
    LESH
    LESH --- ---
    JINX: V Cechach se mi casto stava, ze mi navigace ukazuje odbocit na cerpaci stanici, projet ji a zase se vratit na silnici. V cizine jsem to nezaznamenal
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam