• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIOnline a offline mapy mapy.cz, google.com,..
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CUKI: ze přestane postupne podporovat starou verzi androidu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MARASAN: Co jiná appka nemá? To že když je problém tak ti vysvětlí že si máš koupit novej mobil? Nebo to placení? To nevím protože žádnou jinou placenou appku nepoužívám, zatím jsem všude platil jen dobrovolné příspěvky, které se dají platit většinou jakkoliv. Takže možná to tak je. Al to neznamená že je to dobře. Už to že to tu lidi nutí platit přes jednorázové karty je úlet a je vidět, že to nesere zdaleka pouze mě.

Takto jsem se jednou spálil s mobilním operátor a po druhé už to opakovat nechci. Jo mohl jsem to kdykoliv zrušit, Dokonce jsem to v rámci nějaké potvrzení asi i povolil. Ale kdo to čte? A kdo má přehled v tisících plateb najít něco takového. Je to prostě nemorální taktika.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CUKI: to bych rad videl appku, ktera to takle nema.

mel sis na tvoje stary founy nahrat mapy.cz, všechny mapy evropy a pak zakazat updates. mel bys klid a my taky.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZBYNEK: Ten poslední prehistorický není. To je mobil co dostala žena jako pracovní koupený tou dobou na Alze. Já používám starší telefony ok to beru, ale oni se nové takové velikosti neprodávájí. Takže zrovna těch A49 jsem si nakoupil víc do zásoby. Telefon mi bohužel dlouho nevydrží, minulý rok jsem jich vystřídal 5 :-(

Pokud je tohle politika mapy.cz tak jen další důvod se na ně vy... Popravdě od počátku vývoje jsem je strašně propagoval a bral jsem to jako jednu z nej aplikací, která u nás vznikla. Ale politika a směřování produktu mě čím dál tím víc odrazuje. :-(
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    CUKI: U prehistorických telefonů si nestěžuj, že ti něco přestane fungovat. Nehodlám obhajovat morální zastarávání, ale takhle to prostě funguje.
    DUHOS
    DUHOS --- ---
    Jenom tak mimochodem..

U věcí, co nechci prodlužovat / chci využít jen zlevněné či zdarma období, tak si obratem po platbě dávám poznámku do kalendáře na zrušení.

A zatím mi to funguje ke spokojenosti.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ZBYNEK: Konkrétně 4x A40, J3 2016, J3 2017, A 52? nebo A25? ten nevím. Nejčastějc se to děje ve Francii (na více místech) a v Portugalsku, v CZ netuším tady nemám data. Postě v některých místech to začne přeskakovat mezi GPS a mezi tím co řekne wifi. Satelitů je dost. poprvé jsem si toho všimnul na podzim 21? Jo tady v CZ se mi to asi stalo taky ale nelítá to tolik mimo. Simka francouzská a španělská. někdo tu vysvětloval že jde o telefony samsung, ale nevím jestli je to i jinde. Google to nedělal.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    CUKI: Hledej chybu u sebe, na několika Samsungách v okolí vše funguje...
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tady snad nejde o to jak to zaplatit, ale o princip který je tam nastaven. Taky nepřijdeš do pekárny pro 20 rohlíků a oni ti automaticky nastaví trvalou platbu.
    A nebudu si kvůli tomu zařizovat jednorázové karty.

Popravdě pokud se něco nestane tak u map.cz zůstanu jen z důvodu, že neumím přenést ty body zájmu jinam. Poslední cca 2-3 roky žádný posun vpřed jen vzad. Třeba už třetím rokem není možné používat navigaci on-line na telefonech Samsung, protože to dává přednost určování polohy od providera. Navíc to má asi dost přetížený servery protože to všichni začali používat online.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CADDY: ani rakouskou dalnicni znamku nezaplatis jednorazovkou.
    CADDY
    CADDY --- ---
    ANT_39: aha, zajímavý... tak to se mi ještě nestalo naštěstí... ale tak v nejhorším jde furt virtuální a zrušit ručně, no... snad teda :)
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    CADDY: Ty systemy to nejak poznaji a jednorazovou kartu na pravidelny platby mi neslo pouzit.
    CADDY
    CADDY --- ---
    CUKI: ja kdyz chci neco predplacet a vim, ze to nechci obnovovat, udelam si v bankovnictvi jednorazovou kartu a vyreseno...
    CUKI
    CUKI --- ---
    MARASAN: Mě jde o princip prostě v tom nemáš přehled. Když máš takovejch plateb několik desítek tak snadno ztratíš přehled. Jo možná to jsou pro někoho pindy mě to sere. Kolikrát se mi stane že něco platím několik let aniž bych si toho všimnul. Ta možnost tam prostě není. Před pár lety bych s tím možná neměl takový problém, poslední roky ale vývoj dost ustrnul. pořád nevyřešili letitý problém se samsungy, takže se prakticky nedají používat katastrální mapy. Ty by v offline verzi dost bodly.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CUKI: to sou zase pindy; dostanes email, ze se blizi prolongace a mas cas ji zrusit, pokud jsi trochu clovek, tak to stihnes.

"devět dní zdarma"? Ja teda dostal mesic, nicmene 250,- rocne, i kdybych zapomnel zrusit, tak zvladnu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MARASAN: to vím, ale prostě mě ten přístup sere. Záměr že na to pak zapomeneš je jasnej. Mě je uprdele devět dní zdarma. Prostě očekávám jinej přístup. Volbu zaplatit za rok. A pak se uvidí. Proč tu volbu nemůžu nastavit už u platby?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CUKI: neni nahodou prvni mesic zdarma? Ta opakovana platba se da zrusit, to vis?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MARASAN: No předplatné jsem zatím nevyřešil, protože to po mě chce opakovanou platbu se kterou mám problém. Jinou možnost jsem zatím nenašel.

Ale pokud nevyřeším adekvátní zálohování bodů, tak vlastně ani nevím jestli mi to k něčemu je. Potřebuji GPS + název (v názvu mám rovnou popis) Je to několik tisíc bodů. Zmizeli mi body které jsem přidával několik měsíců z různých nařízení. Když nejseš přihlášen tak ti to uložení bodu ani nenabídne. To se mi stává často.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CUKI: byl jsi predtim logged in? Protoze ulozeny POIs se ukladaji rave s uctem u Seznamu a staci (kdekoliv) se prilogovat a mas je k dispozici. Ani Premium s tim nehlo (u mne).

Ztratit POIs je na pytel :-/
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak jsem se dokopal k tomu předplatit si premium a teď zjišťuji, že mi zmizelo minimálně několik set bodů zájmu. :-(

Zoufale hledám možnost jak to adekvátně zazálohovat. Protože tohle opakovat nechci. :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam