• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIOnline a offline mapy mapy.cz, google.com,..
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CUKI: Jsem jeden z iOS vyvojaru na mapach, takze trosku. :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ONDRA_99: Ty jsi insider? :-)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KLON: Jen bych upresnil ze jde o OSM (a to i SK). V CR nemame koupena data, ale mame svoji vlastni kartografickou redakci. :)
    KLON
    KLON --- ---
    JENDAVB: V cizině mapy.cz používají data z OMS, proto nemusí být přesná. ČR a SK mají svoje koupená data (myslím že od SmartMaps).
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    JENDAVB: na navigaci googlemaps a na vyhledávání baraku jedine Mapy.cz(com) U nas asi neni nic lepšího a přehlednějšího. Neni problem ani s evidenčníma cislama. V práci oboje používám každý den.
    Jinak teda nechápu, kde mapy.com berou podklady. Kolikrát jsem v zahraničí nechápal ,ze mají označené různé cestičky,tábořiště,griloviste atd. Fakt pecka.
    V zahraničí pak ještě často používám kombinaci fotomap od Google Maps,map.com a fotomap v aplikaci P4N.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    QWWERTY: já to mám ztišený koukám na mapu takže vlastně ani nevím jak to mluví ... včera mě říkala kamarádka co to tady mluví a hledala to pak nám došlo že navigace
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    CUKI: hele já měl koupenou navigaci pro obytná auta od MIO ale prostě nějak to skončilo umřelo takže ty mapy nejsou aktuální ale tam bylo přesně co píšeš šiřka výška ... tonáž jsme nikdy neřešil
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    ONDRA_99: pozor pro kontext zavedlo mě to do uzkých jen mimo CZ ...
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    JENDAVB: ad jejich autonavigace - uz tam opravili, aby to upozornovalo na odboceni dopredu?
    2x jsem podle toho zkousel ridit, a instrukce "odboc vpravo" ve chvili, kdy odbocka miji spolujezdcovy dvere, mi neprisla uplne optimalni
    CUKI
    CUKI --- ---
    To byla rychlost :-)

Rád bych tu rozvedl i diskusi ohledně nějaké sofistikovanějšího používání a migraci dat z jedněch map do druhých.

Jsem sice velkým fanouškem mapy.cz, ale bohužel poslední roky se ubírají divným směrem.

Třeba nechápu proč nefungují na některých místech současně s mobilními daty a nebo wifi. Prostě se kousnou a nebo ukazují úplný nesmysl. Samy často přehodnotí trasu aniž bych o tom věděl.
    JENDAVB: Co mají placené mapy reálně na víc? Ocenil bych třeba omezení maximální rychlosti, protože dodávkou jezdím max třeba kilo. Omezení průjezdu šířka, výška tonáž, nákladní auta,... Dneska přeci je velice triviální tyhle data posbírat z aut co mají kamery pro čtení značek. Ale žádný progres ani u jedné aplikace.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    JENDAVB: Kdo je exkolega? :)

Ono tam ta preference silnic vyssich trid je (do urcite miry). Kdyz das jen rychlou, tak to bude brat v potaz vic. V kombinaci s dopravou v dobe co je provoz to ma vetsi tendenci vest tema mensima cestama kdyz vyjdou papirove rychleji. :)
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    SDN33: jako já tam mám ex kolegu a prostě takový to co měl tom tom (upřednostnovat silnice vyšších tříd) nechtěji udělat ... to mě fakt sere a tedka řeším jestli teda platit P4N a Smapy nebo co dál oboje má něco super a něco co mě sere
    SDN33
    SDN33 --- ---
    JENDAVB: JJ jejich autonavigace je super.. polňačky, lesní cesty, silnice 10. kategorie. Mám rád.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    tak jo kdo co používáte za mapy pro Auta větších rozměru ... mám placený mapy.cz(com) ale bohužel mě to párkrát zavedlo do svízelné situace hlavně v historickém centru
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam