• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIOnline a offline mapy mapy.cz, google.com,..
    LESH
    LESH --- ---
    JINX: V Cechach se mi casto stava, ze mi navigace ukazuje odbocit na cerpaci stanici, projet ji a zase se vratit na silnici. V cizine jsem to nezaznamenal
    JINX
    JINX --- ---
    Vcera jsem testoval Mapy.cz jako navigaci v aute. Jel jsem z mesta A do mesta B uplne nesmyslne me to tahalo na parkoviste, nutilo odbocovat na mistech ke neni moznost odboceni (vubec zadne krizovatky etc...) mate s tim nekdo podobnou zkusenost?
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ESTEN: Tak jakmile sednu do auta tak používám jenom waze, google mapy jsem používal hlavně ve městech, vč. hledání spojení hromadnou dopravou a vždycky mi fungovali, bych řekl, docela dost dobře. Ale v poslední době mi přijde že jsou v týhle kategorii extrémně špatný.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ANT_39: nedaji, nebo ne jednoduse. OSM ma na cesky znacky projekt (https://openstreetmap.cz/turistika#map=10/49.8295/14.5437&layers=dK ), takze pujdou implementovat, ale sam jsem to jeste nezkousel. To samy s EU cyklo znackama.

Druhej palcivej nedostatek je online sync ulozenejch bodu a tras mezi desktop aplikaci a mobilnima verzema. Na to uz je pomerne obsahla issue na githubu, tak snad se to casem pohne. Je to skoda, protoze zrovna ukladani bodu je tak jednoduchy a primocary, ze jsem ho zacal pouzivat ve velkym az prave s organic maps...
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    TALAGE: Tak než to dodělají, aby tam ty mapy byly, není nic lepšího než https://apps.apple.com/cz/app/workoutdoors/id1241909999?l=cs za cenu jednoho roku premium
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    ESTEN: Tušíš jestli se dají v těch organic maps zapnout turistický značky?
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    Tak jsem se dockal. Zatim stopar a navigace. Jeste mapy a bude to bozi...

Mapy.cz právě dorazily na Apple Watch a Wear OS. Navigují i stopují, ale nejsou zdarma – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/mapycz-prave-dorazily-na-apple-watch-a-wear-os-naviguji-i-stopuji-ale-nejsou-zdarma/sc-3-a-1362372/default.aspx
    CUKI
    CUKI --- ---
    ADAMIRA: Nikdy neměl, já třeba možná polovinu tras co jezdím na googlu ani nemám :-)

Jako pamatuji si asi před 20 lety jsem v místech, ke kterým se nedala sehnat rozumná mapa chodil podle google vytištěných map. Byly tam jen vrstevnice, ale lepší než nic Od té doby žádná velká změna :-)
    CUKI
    CUKI --- ---
    LESH: Jo jasně, tohle je něco jiného. Mě se stává že pokud mám wifi nebo internet tak trvale jedu třeba 2km vedle silnice (V oblasti na jihu P a do E cca na úroveň Sevilly). Případně mě to na počátku nahodí GPS někam do... (Tohle se mi stávalo u CH-F ). Jinde nebyl problém.

Letos mi to zase nechce přejít do módu navigace s tím že hledá GPS, ale přitom ho v módu plánování trasy spolehlivě určí.

Co to dělá na těch dříve problematických místech nevím. Ale jsem teď kousek od Sevilly a dobrý. Ale jedu mimo místa kde se mi to stávalo a navíc jsem byl teď in the middle of nowhere., kde nebyl ani signál na tel ani net.

Pokud by to bylo telefonem, ok, ale tohle se mi dělo celkem na min 4 různých telefonech.
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    ADAMIRA: tak hlavne google mapy jsou hodne pro motoristy a nic v nich skoro neni. Kdybych chtel na venkove videt par zahnutejch car a polygonu misto mapy, tak... no, tak si otevru google mapy.

Otviram je jenom kvuli recenzim na restaurace.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    ESTEN: S tímhle mám taky tak trochu problém, aplikace za mě super, kdyby z toho premia nekáplo tomu šaškovi tak už to mám... Nakonec to asi překoušu a koupím mno. :/

Navíc, nevim jestli se to zdá jenom mě, ale google mapy šli hrozně do kelu. Začínají mi vyhledávat hrozně blbý trasy (a to i v místech, kde mi dřív našli trasu úplně v pohodě), takže jsem poslední dobou tak nějak přešel na mapy.cz/com. Zajímalo by mě, jestli jsem jedinej komu se to děje.
    LESH
    LESH --- ---
    CUKI: Tak to si nerozumime. Kdyz se ukaze "cekam na signal", navigace i internet normalne funguji. Teda co jsem tak za ty tei pripady vypozoroval.
    Ted se motam kolem syrskych hranic v Turecku a uz dlouho jsem tuhle situaci nevidel
    CUKI
    CUKI --- ---
    JENDAVB: To není všude, v CZ s tím tuším problém nemám nikde, ale já v CZ nepoužívám moc mobilní data. Ale jde o určité lokace. Předpokládám že jde o zpřesnění a hlavně zrychlení GPS. Mě stačí když tuhle feature budu moci natrvalo deaktivovat. Minimálně do doby než to bude spolehlivě fungovat.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    CUKI: hele to bude asi fakt HW já když jedu od baráku autem tak ten switch mezi wifi a LTE nepozoruju a to mám Motorolu 54G mobil za pár korun
    CUKI
    CUKI --- ---
    LESH: Právě že ano, hned jak ho vypnu tak to ihned naskočí.
    LESH
    LESH --- ---
    CUKI: to "cekam na GPS signal" se mi taky obcas stane. kazdopadne to neni ovlivneno uzivanim internetu
    CUKI
    CUKI --- ---
    LESH: Jak jsem psal několik různých mobilů, několik rozdílných verzí androida..

Není to všude, ale těch míst kde ti t hází nesmyslnou polohu je víc. Hodně se mi to stává v JZ Francii, ve Špáňu kolem Sevilly,..

No a někde to "jen" nenaběhne a stále čeká na GPS (který ale už má a ukazuje správně).
    LESH
    LESH --- ---
    CUKI: navigace a internet spolecne funguje. problem musi byt na tve strane
    CUKI
    CUKI --- ---
    Jinak bych rád upravil nástěnku a přidal tam odkazy případně krátký popis map, které kdo používáte. Tak klidně přihazujte vaše favority, včetně lokálních map jiných zemí.
    CUKI
    CUKI --- ---
    Za mě osobně nemám problém zaplatit nějakou cenu za podporu mapy.cz
    Ale tenhle způsob se mi zdá poněkud nešťastný a povede k degradaci budoucího vývoje. To si snad každý umí spočítat. Ty peníze každej nedá a absencí free offline map dojde k většinovému odlivu uživatelů a tedy postupně i k odlivu komerce, která si za zveřejnění může dovolit něco zaplatit. Tohle ty mapy potopí velmi rychle.

Druhá věc co mi vadí, že nejde offline používat nějakou verzi. Už 3x jsem si kvůli nim kupoval novej mobil. Jednou dokonce na cestě. To fakt chceš.

Tedy si zaplatím něco, co pak s novou verzí půjde klidně do kopru. Například už zmíněná kokotina s nemožností používat navigaci současně s internetem. Žena teď nemůže při jízdě pracovat což je dost na...

Podobný problém vnímám u samovolného přepočítání trasy na jinou cestu aniž bych to vůbec věděl. To je zásadní problém a několikrát mě přivedl do problémů.

U výběru alternativní trasy v průběhu beru jako velkej faul, že se tam objeví pouze změna času dojezdu, nikoli kilometrů a to i když vybírám nejkratší cestu.

Až tyhle chyby opraví rád jim to budu platit. Je to práce max na pár hodin programování. Ale platit někomu za to, že nová verze funguje hůř než minulá i předminulá je trochu weird.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam